Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Tupperware

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tupperware

    kalu letak air sabun dalam tupperware tu,
    biar dalam lima minet pun dah bau sabun.
    Ajaib betul tupperware ni.
    Siapakah pencipta tupperware ini?

  • #2
    Re: Tupperware

    try rendamkan surat kabar dalam tupperware tu

    Comment


    • #3
      Re: Tupperware

      rendam dalam 2-3 jam camtu..

      Comment


      • #4
        Re: Tupperware

        nanti bau sokkabar pulak.. camne?

        Comment


        • #5
          Re: Tupperware

          yang selalu den buat, bau surat kabar tak lekat kt tupperware tu.
          kalau tak pun just jemur jer tupperware tu.
          nak hilangkan bau dalam kasut pun boleh guna paper ni..hilang la sikit bau mashem dia..huhuhu

          Comment


          • #6
            Re: Tupperware

            kalo rendam sokaba bau sokaba
            kalo rendam stokin bau stokin
            kalo rendam kek bau kek

            then kalo nak bau roti rendamla roti dlm tu

            then wat the problems?

            :l

            setao aku tupperware ni mula2 pake je bau plastik
            tp yg penting mostly tupperware ni BPA-free (#7 plastic)
            Last edited by DatukM; 23-04-12, 11:42 AM.

            Comment


            • #7
              Re: Tupperware

              slalu my mom buat,
              mom rendam beras (pape beras) dalam tupperware tu.
              Bagi rendam semalaman.
              Esok cuci macam biasa.
              Tak pun, mom akan letak roti beberapa keping dalam tupperware yg ada bau x best.
              Mom kata nnti roti akan serap bau tu


              .

              Comment


              • #8
                Re: Tupperware

                1 petua utk hilangkan bau tak best dlm bekas makanan ialah gunakn garam.

                caranya:

                ambik dlm beberapa sudu garam halus biasa (garam bukit pun boleh tapi sayang sbb mahal), masukkan dlm bekas tapau eh tapeware tu, tuang sedikit air,

                agak2 suku dr bekas tu, tutup bekas tu dan...

                goncangkan beberapa minit, pastu buang air tu dan basuh. slmt mencuba!

                Comment


                • #9
                  Re: Tupperware

                  Originally posted by HaMimAlif
                  Salam.Nak tumpang tanya.

                  Satu hari,Bila saya letak makanan -cthnya roti- dalam bekas tupperware,esoknya roti tu ada bau tupperware.-dan baunya tidak menyelerakan -
                  Sesetengah tupperware yg dah lama -say,10-15 years- mmg akan ada bau pelik sikit ke?
                  Ada ke cara untuk menghilangkan bau tupperware tu?

                  TQ

                  stakat ni guna tak pernah pulak
                  guna yg sejak zaman mak lagi
                  dia yg penting, jangan tinggal semalaman
                  lepas guna balik kerja terus rendam air
                  then basuh.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Tupperware

                    cube letak petai dlm tu

                    musti bau petai kan?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Tupperware

                      Ni mesti kes basuh tak cuci ni.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Tupperware

                        kasi pecahkan siket, pastu pergi stokis nanti diorang tukar baru, kan.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by HaMimAlif
                          hee,,mana ada...
                          Tupperware tu dah lama tak guna.Dlm 5-6 tahun kot.baru2 ni guna balik.
                          Masa sebelum simpan 5-6 tahun dulu tu xbasuh bersih2 kot ader

                          Sent from my GT-P1000 using Rimautalk

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by HaMimAlif
                            Salam.Nak tumpang tanya.

                            Satu hari,Bila saya letak makanan -cthnya roti- dalam bekas tupperware,esoknya roti tu ada bau tupperware.-dan baunya tidak menyelerakan -
                            Sesetengah tupperware yg dah lama -say,10-15 years- mmg akan ada bau pelik sikit ke?
                            Ada ke cara untuk menghilangkan bau tupperware tu?

                            TQ
                            Kalau xnak bau tupperware jangan pakai tuperware. Pakai jenama lain. Skang ni ada brand elianware yg quality cam tupperware tapi rega murah sket

                            Sent from my GT-P1000 using Rimautalk

                            Comment


                            • #15
                              Re: Tupperware

                              memang bekas2 plastik boleh tinggalkan bau dari makanan2 spt kari,sambal dsbnya. jadi nk elak dari bau sebenarnya kena la asingkan bekas2 tu. brand tuppeware ni

                              kualiti terjamin tapi kalau cover kena gigit dek tikus, sykt tu tk waranti tau (ni dari pengalaman sendiri nih).

                              Comment

                              Working...
                              X