Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

hiasan dan kelengkapan rumah flat

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • hiasan dan kelengkapan rumah flat

    salam n moning semua.miedori nk tanya ni cane ye nk hias rumah flat lps tu kelengkapan yg perlu ada.mcm miedori dok flat,meja mkn pun xbil sbb pk rumah sempit,pastu klu ada meja mkn lg la sempt.actually meja mkn tu perlu gak time nk buat mkn2 ramai2 sket utk letak2 mknan kn.sape2 yg dok rmh flat yg deco best2 ltk la pic kt cni ye

  • #2
    Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

    salam,
    kalu nak start..bley jer beli mende basic utk setiap ruang,

    say ruang tamu
    -1 sofa
    -1 almari tv
    -1 rak buku
    -1 coffee table
    -1 permaidani

    ruang makan
    -meja utk 4-6 org(kurang 2 meter panjang,lebih karang tak muat)

    akunye umah teres..tapi still kecik jer ruangnya...
    hope dapat idea sket sebanyak...





    macam meja makan tuh,maybe ko leh letak melintang instead of memanjang cam dalam gamba tue...

    Comment


    • #3
      Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

      ni aku baru je add dia smalam...
      since bakal rumah sewa aku pun agak kecik je...
      amik la idea2 kat sini...

      yang penting macam gbum kata.. tak perlu sofa besar2... byk2...
      http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?aid=27419&id=100000945651082

      Comment


      • #4
        Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

        idea eric mmg nice..tapi dianye barang... takmampu la saye...

        btw..utk ruang kecik,warna an pencahayaan memainkan peranan yang sangat penting....

        Comment


        • #5
          Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

          tu gunanya idea, tapi p cari barang yg lebey kurang.. banyak dah skang...
          patern lebih kurang.. pandai pandai mix and match la rasanya..

          nyway, bang, meja makan ikea ke tu? nice la

          Comment


          • #6
            Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

            tq2 smua for d feedback.cantik2 la.rumah gbum nmpk mcm pnjng.rumah saya rsnya mmg kecik la.xde gmabar lak.klu ingt esk sy snap gmbr

            Comment


            • #7
              Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

              weh chuya..aku nih lagik muda darikko la...ngehehe...
              haah ikea,tapi asal bukan dining table... aku pick kat bahgian opis...

              Comment


              • #8
                Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                Originally posted by miedori View Post
                tq2 smua for d feedback.cantik2 la.rumah gbum nmpk mcm pnjng.rumah saya rsnya mmg kecik la.xde gmabar lak.klu ingt esk sy snap gmbr
                nampak jer cam panjang... cam mention tadik..bley jer di manpatkan lagik... cam karpet kat depan tuh taruk melintang... meja makan pon taruk melintang... buley save more than 4 kaki...

                Comment


                • #9
                  Korang nk upah abang gem (gbuem) design rumah korang pun buleh.. Dia mmg desaigner...

                  Tapi tukang dan pemasangan adalah sendiri....

                  Comment


                  • #10
                    Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                    hahaha ko ni kasik can la aku nak rasa muda...
                    ooo amik kat office nyer bhg..

                    lampu not ikea tu aku dah sambar 4 biji since dia tengah sales skang ni.. 29.90 je..
                    plan nak wat cam ko tu la...

                    miedori, letak gambar lagi bagus.. senang nak komen2 n kasik pendapat...

                    ********
                    aku masukkan kat sini skali la.. kot2 miedori pun leh amik inspirasi k..

                    7ff121cc56bb7795562e7d3cae446025.jpg
                    f57168336156982018cc5e64804f19fe.jpg

                    ni bakal rumah aku.. tapi bukan yg ni la.. gambar ehsan gugel...

                    aku plan nak letak tv kat yg ade meja tu.. tapi tv aku bukan plasma ke lcd ke hd ke.. tv macam ko tu gbum...
                    muat ke eh.. tgk macam bakal mengganggu pintu masuk bilik tu..

                    rumah ni panjang lebih kurang macam rumah gbum la..
                    so kat dapur tu mmg nak letak meja macam gbum tu...
                    Last edited by Chuy4 4ng3L; 14-10-10, 10:21 AM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                      dinding kaler light
                      mungkin boleh guna cermin for the illusion
                      kat ikea ada byk shelving solution for small spaces
                      mcm saya guna gorm
                      kalo pandai bole hack
                      perabot ofkoz takboleh yg gedabak sangat
                      kalo boleh perabot yg multipurpose eg sofa + bed etc

                      saya banyak cari inspiration kat sini
                      http://freshome.com/
                      http://www.apartmenttherapy.com/
                      http://ikeahacker.blogspot.com/

                      for apatmen / flat
                      http://freshome.com/category/apartments/
                      Last edited by DatukM; 14-10-10, 10:32 AM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                        ni yg sy jumpa kt google.rumah ni la..pinjam gambar dr goole jap
                        [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



                        Uploaded with ImageShack.us

                        Comment


                        • #13
                          Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                          alamak keciknya.. bagi url gambar tu leh?

                          Comment


                          • #14
                            Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                            alamak keciknya.cane nk uplod pastu blh view size besar ye.hmm..sy bg link la ye.nant ada yg sakit mata lak.hehe
                            http://www.mudah.my/Puchong+putra+pe...nt-7376049.htm
                            http://www.scribd.com/doc/23049628/p...rtment-siantan

                            Comment


                            • #15
                              Re: hiasan dan kelengkapan rumah flat

                              kalo ikut ni, buleh ni letak meja makan.. dengan syarat sofa ko bukan jenis bagak2..

                              ko guna sofa 3 seater 1 set.. yg saiz kecik..
                              pastu cari la kosi yg kayu tu ke, or cari Lshape sofa.. so yg kaki tu leh letak aside...
                              meja makan kena yg kecik je..
                              agak2 4 org punya je..
                              aku rasa jgn yg bulat.. makan space...
                              leh rapatkan kat dinding dapur tu...

                              Comment

                              Working...
                              X