Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

wall mounted aquarium

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • wall mounted aquarium

    Salam semua....
    dekat sini saya ingin mempromosikan sejenis aquarium terbaru julung2x kali berada di Malaysia...di bawakan oleh Australian Designer dan totally imported...

    aquarium ini sangatlah cantik dan boleh letak di dinding/wall...macam jam dinding...tapi yang pasti ikan di dalamnya adalah real dan hidup...

    e3ad156c196804d680f4fa8be2806097.jpg
    3a626c0ec85612b327bd54c4419f91f2.jpg

    antara ciri2 nya...
    ada auto feeder...makan automatik...
    percuma filter, pump dan lain2 barang aquarium (10 items)...
    easy maintenance,......

    so saper2 yg berminat tue boleh la halo2....
    mana nak tau kalau kena citarasa nya.....angkat la satu,.....

    pm saya untuk alamat blog....boleh tengok2x dulu.....
    saper2x yg nak bagi komen di alu2x kan....

  • #2
    Re: wall mounted aquarium

    brape harga ni bro zameer?

    Comment


    • #3
      Re: wall mounted aquarium

      ini mesti five figure

      Comment


      • #4
        Re: wall mounted aquarium

        Originally posted by EncikPali View Post
        brape harga ni bro zameer?
        harga dia takder la gila2x sangat....hehehehe..
        tue la nak survey brp harga yg org sanggup beli....
        brg nie saya bawa dari oversea....
        harga bawah RM1000....
        kalau market kat malaysia nie mmg gila2 org letak harga sampai RM4+++ pun ada...
        saya cuma nak tolong kawan2x yg mana ada nak renovate rumah ker...
        so nampak style sikit umah kita kan...
        actually saya beli untuk pasang kat umah saya...
        tapi untuk menjimatkan kos terpaksalah saya beli bnyk and bawak pakai kapal....
        kalau nak beli sebiji jer mmg mahal sbb ada duti import, sale tax, kos flight lg...
        tue saya beli lebih....
        pada saper2 yg berminat leh la nak email saya azmeer_01waz@yahoo.com

        Comment


        • #5
          Re: wall mounted aquarium

          owh kira murah tu

          bagilah details
          dimension
          kedudukan accessories eg pump etc

          Comment


          • #6
            Re: wall mounted aquarium

            Originally posted by meor View Post
            owh kira murah tu

            bagilah details
            dimension
            kedudukan accessories eg pump etc
            setakat nie ada 2 type length ajer....

            yg pertama size 4 kaki....
            yg kedua size 2 kaki panjang......
            lebar cuma 110 mm...

            sesuai untuk ikan comel2x jer....
            dtg satu set....lengkap dgn siphon, grass clip, auto feeder, pump, picture australian reef....etc...
            dalam kotak....

            Comment


            • #7
              Re: wall mounted aquarium

              owh lebar 11 cm je rupenye...
              memang sesuai tuk guppy n seangkatan dgn nyer lah...

              Comment


              • #8
                Re: wall mounted aquarium

                maksud saya pam2 semua itu letak di mana?
                concealed dalam dinding kah atau bagaimana?
                bagaimana mahu servis itu aquarium?

                Comment


                • #9
                  Re: wall mounted aquarium

                  Originally posted by DarkEmperor View Post
                  owh lebar 11 cm je rupenye...
                  memang sesuai tuk guppy n seangkatan dgn nyer lah...
                  yup sesuai untuk ikan2 seangkatan dgn cik Guppy...hehehehe...
                  tapi besar sikit pun ok...tapi jgn terlalu crowded sgt....
                  mmg lebar dia 11 cm jer sbb nak letak kat dinding....kalau besar nnt jatuh plak....

                  Comment


                  • #10
                    Re: wall mounted aquarium

                    owh gantung saja rupanyaaaaaaaaaa
                    bagitau awal2 kan senang

                    eh macam lah mahu beli


                    tapi minat itu ada

                    Comment


                    • #11
                      Re: wall mounted aquarium

                      Originally posted by meor View Post
                      maksud saya pam2 semua itu letak di mana?
                      concealed dalam dinding kah atau bagaimana?
                      bagaimana mahu servis itu aquarium?
                      owh....sorry salah explain...
                      pump tue letak kat bhgn tepi akuarium (terlindung dari pandangan)
                      cover depan aquarium tue akan cover pump tue...

                      nak servis...mudah ajer....
                      cuma kena tukar 25% air setiap hujung minggu...ikut keadaan air...kalau ok...2 minggu sekali pun takper...
                      nak kel;uarkan air pakai siphon (sejenis pump tangan)....
                      pas tue tambah air 25% yg baru (pastikan dah dinyahklorikan)....

                      sebelum keluarkan air tue...eloklah cuci cermin pakai span cermin yg diberikan percuma jugak...
                      nnt waktu keluarkan air tue sedutlah habuk2 yg ada...
                      untuk jaga kulaiti air jgn terlalu banyak ikan...cukuplah 6-8 ekor saiz ikan emas...
                      10-14 ekor saiz ikan guppy

                      ---------- Post added at 04:31 PM ---------- Previous post was at 04:27 PM ----------

                      Originally posted by meor View Post
                      owh gantung saja rupanyaaaaaaaaaa
                      bagitau awal2 kan senang

                      eh macam lah mahu beli


                      tapi minat itu ada

                      hehehe...tak beli pun takper...
                      boleh bg komen apa yg patut.....

                      Comment


                      • #12
                        Re: wall mounted aquarium

                        saya pun berminat gak sbb tak jumpa lagi akuarium jenis tu. tapi kalau build in lagi cantik kan.

                        mungkin utk rumah baru esok2 nanti boleh la, sekarang umah aptment tak sesuai rasanya, sempit

                        Comment


                        • #13
                          Re: wall mounted aquarium

                          kat apartment pun ok....mmg payah nak jumpa kat negara kita nie...
                          dia special design sikit...kalau nak buat sendiri takut finishing plak tak comel...
                          aquarium nie dia ada mould dia sndiri...buat kat kilang...

                          Comment


                          • #14
                            Re: wall mounted aquarium

                            wah lawaaa
                            tapi kene mentenen setiap minggu
                            kene upah maid la camni

                            Comment


                            • #15
                              Re: wall mounted aquarium

                              bleh bela kura2 tak

                              Comment

                              Working...
                              X