Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

menghias umah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • menghias umah

    nak mintak tolong taiko sekelian, cara2 menghias umah. utk makluman sy baru pindah umah baru. thanks...

  • #2
    Re: menghias umah

    general nya soalan..

    macam mana nk jawab..

    ada 1001 citarasa.. ada 2001.. cara hiasan..!

    baca buku laa senang.. ! tgk website2 ke.. mana tau ada inspirasi.

    Comment


    • #3
      Re: menghias umah

      nak mula darimana nie? pintu masuk? laman?? ruang tamu??? hik2....

      Comment


      • #4
        Re: menghias umah

        Biasa ruang tamu le lokasi yg nak dihias, nak western stail ke, bali ke, ke cara tradisional melayu kite ke, moden ke.....kalerful, plain aje ke, konsep ape......uihhh.....tu belum masuk bilik tido dapor, bilik mandi......

        Ce spesifik skit tuan topik ye.....

        Comment


        • #5
          Re: menghias umah

          sebelum ko nk hias rumah ko, ko tgk ruang rumah ko dulu cm ner?? besar ke kecik ker.....kalo kecik lain cara nyer,,,,kalau besar pun lain cara nyer gak.........ORIS ko sambung plak ape yg aku tulis nih.....

          Comment


          • #6
            Re: menghias umah

            baik bohh.... aku cadangkan ko hias cara IKEA... tunjuk, padankan, puas hati, sila bayar dikaunter ya encik... balik DIY.. ahha... (akunya plan ar tue..utk ruang tamu.. boley..)

            Comment


            • #7
              Re: menghias umah

              ingat nak hiaskan ruang tamu jaa.. style apa pon x kisah janji menarik..
              slalu member ada ckp kat IKEA ada, but sy kat png..
              sape2 bole bgtau kat png mana bole dpt mende2 mcm tue.

              Comment


              • #8
                Re: menghias umah

                buat feature wall dulu bro..

                lepas tu pandai-pandai la susun perabot..

                tengok contoh-contoh seni hiasan dalaman..cuba la beli majalah Impiana, anjung seri atau apartment..

                jangan buku permata yang hilang..yang tu seni lain..

                cari part mana yang kau rasa sesuai untuk dihias..okey yer..

                Comment


                • #9
                  Re: menghias umah

                  1. cat dinding.. select feature wall..
                  2. lampu lampi..
                  3. cornish.. (mampu buat..)
                  4. kipas.. (ada lampu punya lah..wu hue..)
                  5. langsir..
                  6. set sofa..(L ke.. 3-2-1 ke, 3-2+kerusi malas ke..)
                  7. meja kopi.. besar satu..kecik satu..
                  8. meja tv.. rendah dan panjang, menarik owk.. ( pasang siap pun ok..)
                  9, TV LED.. (ahha.. lcd pun ok.. 50 inci punya.. kaya boleh ar..)
                  10, home teater..
                  11, lampu tegak..
                  12, pasu dgn bunga (deco bersama eric..ahha..)
                  13, Frem gamba...

                  lagi.. ada siapa2 nak tambah??

                  Comment


                  • #10
                    Re: menghias umah

                    wahhhhh... senangnye. at least info yg ader rasanye dah cukup. thanks otai2 skalian...

                    Comment


                    • #11
                      Re: menghias umah

                      Originally posted by mohd_faidzal View Post
                      wahhhhh... senangnye. at least info yg ader rasanye dah cukup. thanks otai2 skalian...
                      ya ler tue... pastikan ko post pic ruang tamu rumah ko.. ahha.. boleh curik idea ko lak.. akakaka..

                      Comment


                      • #12
                        Re: menghias umah

                        Originally posted by Oris View Post
                        ya ler tue... pastikan ko post pic ruang tamu rumah ko.. ahha.. boleh curik idea ko lak.. akakaka..
                        Ni pic umah aku..
                        Bolehlah klau nak tgk2..ni baru duduk. Skang dah pasang bidai je..
                        Depan tv tu dah ada kabinet TV walaupun TV tu lekat kat dinding.
                        Meja makan pun beli kopitiam jek...budget beb.
                        Last edited by dfongmy; 04-03-10, 12:15 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: menghias umah

                          Originally posted by dfongmy View Post
                          Ni pic umah aku..
                          Bolehlah klau nak tgk2..ni baru duduk. Skang dah pasang bidai je..
                          Depan tv tu dah ada kabinet TV walaupun TV tu lekat kat dinding.
                          Meja makan pun beli kopitiam jek...budget beb.
                          open space dan berwarna warni... kipas sama ler.. tapi aku guna utk ruang tamu jer.. ruang mkn aku pakai kipas yg takde lampu ler..

                          kat ruang tamu, kalo tambah satu lagi single sofa yg ada tempat landas kaki boleh lipat nice wei.... sofa 2 + 3.. nice....

                          kau ler nie.. tgh fikir nak tekel problem ruang kat bawah tangga, flat level rendah, semlm aku samaq rumah, dua kali terantuk.. sakit wo... digital surround bunyi nya.. ahha...

                          Comment


                          • #14
                            Re: menghias umah

                            Ni bila dah tambah2 skit..
                            Nak cari lukisan abstrak lak nk letak kat dinding..
                            Aku suka brg2 kat IKEA tapi kat JB ni takde IKEA.
                            Konsep yang aku suka moden + simple
                            Lapang jek tgk bila balik umah..kan kan kan

                            Comment


                            • #15
                              Re: menghias umah

                              ko lukis je sendiri... pastu tempah fremm.. kalo belipun, frem yang mahal..gambar tak seberapa pun.......

                              tak rasa nak guna sticker dinding ke? corak tumbuhan.... aku suka, benda dah ada, tak tepek je lagi..... (member sponser, jgn jeles...ahha)

                              Comment

                              Working...
                              X