Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

    mintak tlg pendapat dr pakar bab lampu2 nih...

    kita dah pindah umah baru dlm 2 bulan lagi...sekarang tgh pening tang lampu kat ruang tamu, dapur kering n dapur basah.....design lampu yg mana sesuai utk ruang tersebut....? ingat kat ruang dapur kering n basah letak lampu gantung....ok ker...?

    tq....

  • #2
    Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

    baca laa majalah2 design dan hiasan dalaman. boleh dapt idea kt situ.

    atau - lawat IKEA.

    Comment


    • #3
      Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

      melawat IKEA is one good idea.
      dapat observe depan mata dan leh dapat 'feel' lagi tu.

      dalam majalah...dapat tengok je laa.

      Comment


      • #4
        Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

        Bagi aku, practicallity comes first. Kalau dapur (kering or basah) bagi aku, lampu kalimatang standard dah memadai. Sbb bagi aku dapur tu 'off-limits' kalau ada tetamu melawat. Takyah lawa2 sangat pun. Kalau nak cantik sikit, maybe cover lampu kalimatang tu cantik sikitlah.

        Kalau ruang tamu; dan mungkin jugak ruang makan, yes, if budget permits, nak gantung chandelier pun boleh sbb kita akan entertain guest kat area tersebut.

        My personal opinion je...

        Comment


        • #5
          Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

          Originally posted by morpheuzneo View Post
          baca laa majalah2 design dan hiasan dalaman. boleh dapt idea kt situ.

          atau - lawat IKEA.
          aku ari 2..kat kedai baru nak cari idea nak pasang lampu camne..2 jam lebih jgk memilih..

          Comment


          • #6
            Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

            oh kalau dapur basah tu elok pakai lampu kalimatang.... kang time nak potong bahan2 basah senang nak potong nanti....

            Comment


            • #7
              Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

              dah pasang...kat dapur basah pakai lampung gantung (tinggi rendah)...kat dapur kering aku letak lampu leper tuh.....oklah....cantik bangat..!

              Comment


              • #8
                Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                kasi taruk gambar laa.. boleh menjadi sumber inspirasi..

                Comment


                • #9
                  Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                  Originally posted by morpheuzneo View Post
                  kasi taruk gambar laa.. boleh menjadi sumber inspirasi..
                  takyah ah....nantikan ada owang nak curi.....

                  Comment


                  • #10
                    Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                    pulok... mintak mau...kasik tamau....




                    lari...

                    Comment


                    • #11
                      Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                      itu lah.. dia tak faham konsep berkomuniti.. ..

                      takpelah puan nuur.. kami tunggu design lampu rumah Xamel aje laa

                      rumah puan nuur sangat ekslusif kot.. tak leh letak gambar sini..

                      alaa kalau letak pun.. bukan laa kami ni mampu nak beli lampu gantung tinggi rendah tu..! mahal tu.. ! kami tau tu.., kami ni bajet2 lampu kalimantang aje..

                      suka lah nak tgk rumah hebat2 ni.. tak tau pun cam mana rupa lampu tinggi rendah tu..

                      saya dgn isteri tau laa.. tinggi rendah.. (saya tinggi .. dia rendah.. )

                      Comment


                      • #12
                        Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                        wah.. rasanya sejak 2-3 bulan nih ramai yg masuk umah baru yer.. tahniah..

                        lampu biarlah ikut practical dgn KEMAMPUAN masing2. klu bget kecik/rendah gune je lampu kalimantang.. pelan2 kayuhlah..

                        Comment


                        • #13
                          Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                          Originally posted by morpheuzneo View Post
                          takpelah puan nuur.. kami tunggu design lampu rumah Xamel aje laa
                          Erk... lampu dapur rumah baru aku nanti lampu kalimatang je .

                          Chkt... chkt... chkt... chkt... chkt..... pling! [efek lampu kalimatang nak nyala]

                          Comment


                          • #14
                            Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                            ^
                            ^
                            ^
                            samo laa kita en.Xamel.. aku pun kalimantang saja. dapur.

                            sampai ari ni.. aku tak leh nk bayangkan lampu tinggi rendah ni.. uhuukkk..

                            Comment


                            • #15
                              Re: design lampu kat ruang tamu, dapur kering & dapur basah....?

                              uikss me ingat me sorang jer guna lampu kalimantang kat dapur. ( sebenar sumer ruang guner lampu nih. pelan2 kayuhlah.. ada budget lebih tambah.. )

                              rasanya lampu tinggi rendah design dia cam cawan wine terbalik tu kot?

                              Comment

                              Working...
                              X