Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Tiles roof or long run roof...

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tiles roof or long run roof...

    Salam...

    Saya tengah buat rumah sekarang ni..tukang tengah pasang kekuda rumah....
    cuma tengah 2 hati sekarng ni sama ada nak pasang tiles roof atau long run roof.


    Tiles roof....

    Tiles roof ni cantek..nampak macam pakai atap genting..lagipun fesyen sekarang..cuma orang kata laluan air tak lancar dan jangka masa lama..akan ada mendapan yang tersangkut kat celah-celah susunan tiles..lagipun harganya mahal sikit..

    Berbanding long run roof plak (tiada image)...harganya murah sedikit tetapi tak dak fesyenla pulak..laluan air lancar.

    Satu lagi mengenai warna cat zink. Orang kata warna merah tu yang terbaik..sebab kalau zink dah karat..warna karat tak nampak sangat..saya plak suka warna oren


    So macamana..ada sesapa yg bleh bagi pandangan?
Working...
X