Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

tirai pintu

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • tirai pintu

    saya nak letak tirai pintu ni kat pintu dapur bentuk 'n' sbb tetamu kalo dok ruang tamu/ruang makan leh nampak dapur....leh suggestkan yg camne ok tak. kalo letak roller blind (biasa psg kat tingkap) ok ke??bila tetamu dtg baru turunkan.

  • #2
    Re: tirai pintu

    saya cadangkan string curtain
    tapi still nampak tembus ke dapur tu kan
    kalau roller blind memang tutup habis lah..

    Comment


    • #3
      Re: tirai pintu

      Originally posted by refleksi View Post
      saya cadangkan string curtain
      tapi still nampak tembus ke dapur tu kan
      kalau roller blind memang tutup habis lah..
      yup ni still nampak dapur

      Comment


      • #4
        Re: tirai pintu

        saya ada buat roller blind untuk tingkap dapur 2 panel.. just plain gray in color.. harga pun boleh tahan jugak..

        kalau nak letak roller blind untuk tutup dapur, harganya itu mesti dikonsider jugak tu.. kalau ada bajet, teruskan je lah..

        Comment


        • #5
          Re: tirai pintu

          Originally posted by refleksi View Post
          saya ada buat roller blind untuk tingkap dapur 2 panel.. just plain gray in color.. harga pun boleh tahan jugak..

          kalau nak letak roller blind untuk tutup dapur, harganya itu mesti dikonsider jugak tu.. kalau ada bajet, teruskan je lah..
          ada pic tak nak tgk or awk ada web ke ft ke tuk sy view

          Comment


          • #6
            Re: tirai pintu

            ni pintu dapur yg sy nak tutup. abaikan yg semak2x tu ekk. pd pakar2x mintak pendapat ye...

            Comment


            • #7
              Re: tirai pintu

              pakai langsir teruslah puan aida.
              wat langsir yg belah tgh.

              Comment


              • #8
                Re: tirai pintu

                Originally posted by aida80 View Post
                ada pic tak nak tgk or awk ada web ke ft ke tuk sy view
                pic tak ambek lagi daa.. sebab bateri kamera dah kong.. kena beli yg baru.. standby bateri takde pulak..

                kalau macam gambar awak tu, saya cadang string curtain tu lah.. kalau roller blind, dia kan ada tali yang guna untuk tarik dan turunkan blind tu.. nanti kalau anak2 dok bergayut macam main tarzan, sapa nak melarangnya.. hehe

                silap2 anak2 dok tarik blind tu, boleh tercabut pulak seluruh set roller tu..

                saya cadang pasang langsir biasa atau string langsing..

                Comment


                • #9
                  Re: tirai pintu

                  kalau psg langsir sy takut leh kena sambar api sbb angin sll dtg dr arah blkg. dapur sy bebetul sblh kiri pintu gerbang tu....selamat ke ek???

                  Comment


                  • #10
                    Re: tirai pintu

                    dapur tu takleh alih ke?better alih sikit.
                    pastu ikat langsir tu kemas2 lah.

                    Comment


                    • #11
                      Re: tirai pintu

                      takmau langsir, blind buluh yg tarik gulung ke atas mcm tak sesuai, ada lagi cara lain, tp kos lebih skt, dan ambil ruang

                      guna partition, tak kisah la nak partition jenis mcm mana, pakai rak ke, pakai partition comel2 ada corak ke, buat L.. tp laluan mcm pusing2 skt.

                      kalo tak nampak. jap lg aku try lukis dgn google sketchup

                      Comment


                      • #12
                        Re: tirai pintu

                        partition mcm x sesuai...sbb ruang kiri kanan tu x luas sgt.
                        ada barang plak tu kt kiri kanan.

                        ataupun...straightkan partition dr dinding sebelah peti ais.letak dpn peti ais.
                        maknanya peti ais pun dlm partition gak.
                        so, time kuar amik brg dlm peti ais...org kt hall still tak nampak kiter.

                        Comment


                        • #13
                          Re: tirai pintu

                          ok jgk buat mcm tu, yg akan nampak dapur cuma org makan di meja makan jer.
                          rasanya takde hal sgt, sbb slalunya tetamu2 tertentu je dijemput mkn kat meja makan tu kan

                          yg slalu kita nak lindung dr org luar nampak kita tergodek, tertonggeng2 kat dapur

                          Comment


                          • #14
                            Re: tirai pintu

                            kan sawi kan?bolehlah puan aida pi cari2 partition yg menawan skit utk raya ni.
                            ehhehehehe..

                            alih plak peti ais tu..biar mengadap ke meja makan.baru senang nk amik brg.
                            hehehehe..mandai2 plak aku.

                            Comment


                            • #15
                              Re: tirai pintu

                              sbb mmg tak byk option, letak langsir kat pintu dapur langsung tak sesuai, nnt mesti cepat jadi hitam

                              letak blind, mcm pelik, biasa blind kat tingkap

                              atau cari bling mcm ni ker...


                              atau gunakan pencahayaan utk bg dapur tu invisible, ruang luar lebih cerah, dapur malap sikit, then gunakan blind jarang2 warna gelap.

                              kalau sekali, sekilas pandang tak nampak sgt, kecuali ada yg kaki skodeng, mata dia tepat pandang pintu dapur tu sepanjang masa, blh la nampak kelibat org, tp ttp ada halangan pandangan.

                              Comment

                              Working...
                              X