Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

    Salam netters, just nak dpt idea camne nak buat worktop bahagian sinki saja supaya masuk jer dapur tak nampak la sinki jer bulat2...terpaksa masuk umah baru end of this month...so ala kadar jer laa dulu..yang penting...umah sendiri...hehehehe...tq in advance uolsss....

  • #2
    Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

    salam..,

    kalau browse kat bilik ni.. ada beberapa topik sebelum ni pasal kitchen cabinet.

    sila masuk thread2 tu.. dan bertanya.

    ~~~~~~~~~~

    soalan :

    1. berapa bajet?

    2. apa design dapur anda tu? kalau dapat kasi dimensionnya..

    sample kitchen kabinet menggunakan komponen IKEA.

    Comment


    • #3
      Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

      Originally posted by morpheuzneo View Post
      sample kitchen kabinet menggunakan komponen IKEA.

      sakit jantung aku :-P simple ape ke benda kalau macam ni :-) ni dah ribu2 boleh habis ni.. haha

      kalau setakat nak buat untuk sinki je.. buat worktop untuk sinki, buat kabinet untuk tutup bawah tu.. siap lah dah tu.. rm 2 ribu kot..huhu
      Last edited by refleksi; 26-05-09, 04:17 PM.

      Comment


      • #4
        Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

        kalu ikea punya barang bajet dalam 2-3 ratus pon dapat... worktop dia dalam satus setengah... pehtu bli la dua frame base cabinet.. rege dalam 60-80 gitu..campo dia puny a tetingkat dia dalam 50 hengget... bagusnya cabinet faktum nie.. ko leh bli satu satu... memula..bli base cabinet ngan worktop.. pehtu bli pintu dia.. pehtu ada duit bli lagik section sectionnya...


        jangan tembak aku pasal worktop bebeza.. sebab work top coklat tuh out of production..tepaksa bli kaler lain...takpe ada sen nanti bli yang kaler itam tuh dan pintu dia ngehehe

        nie website ikea oversea.. local ikeanya website aku cam sesat sket...
        http://www.ikea.com/gb/en/catalog/ca.../?sorting=name
        Last edited by gbum; 26-05-09, 04:46 PM.

        Comment


        • #5
          Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

          simple laa tu.. kecik aje kitchen dia tu. :d..

          tak tau laa bajet dia berapa kan..

          ke nak simple macam ni?



          atau macam bawah ni.

          Comment


          • #6
            Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

            nie ada sket idea...


            http://www.flickr.com/photos/nimand/...7604243874009/

            http://ikeaeu.ecweb.is/09/kmyg/

            Comment


            • #7
              Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

              ooo aku tak tau pulak ikea ni boleh beli sikit2 kabinet dapur dia.. macam menarik jugak untuk bajet rendah.. kalau ada bajet tinggi sikit, baik buat terus semua table top, kabinet, hood, dengan wyring..

              Comment


              • #8
                Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

                yang penting... nak kena tau la jugak yang ampunya bajet baper... cite gegar gegar skali bajet 150.00 je... g bli kat carefoure/giant/tesco jelah... kalu riban riban... kasik nagkut satu set trus ngeheheh

                Comment


                • #9
                  Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

                  worktop yg aku paham by thread starter ni dia pakai konkrit utk framing, and yg top dia pakai tiles... yg tu ke? yg aku punye buat kat umah dlm bentuk L-shape dlm RM1000 camtu, kaver sinki skali... ni tak termasuk kabinet dia, just frame dia je... kabinet buat lain, harga lain...
                  Last edited by MeowHidayah; 27-05-09, 02:21 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet


                    Set ini memang high class..harganya pun high class..
                    Sekarang semua orang pun suka je design simple.
                    Senang jaga, nampak kemas juga~

                    -----------> erny.looi@gmail.com <-----------------

                    Comment


                    • #11
                      Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

                      TQ for sharing the ideas....betul cam meowhidayah tuh...hehehehe...tang singki tuh jer...takper...enyway, tq so much yer...en.gbum..cantek gambor2 tuh...tq....

                      Comment


                      • #12
                        Re: Minimum bajet untuk worktop kitchen cabinet

                        kalu tabletop concrete ngan 2x2 tiles, usually ard RM120-RM150 per foot run... bogel, tak termasuk pintu...

                        Comment

                        Working...
                        X