Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Kabinet Dapur di Penang

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kabinet Dapur di Penang

    Salam semua,

    Nak minta tolong dr forumer sume. Saya desperate sgt nak cari kontraktor kabinet dapur di area penang ni. Harap sangat forumer yg kenal mana2 kontraktor untuk letakkan no. telefon/alamat utk saya rujuk.

    Tolong yer....

  • #2
    Re: Kabinet Dapur di Penang

    Impressive Design Gallery
    012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

    No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
    Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
    Kedah

    Dia cover smpai Penang.

    ----------------------------

    Gaya Tikam Batu [pekan tikam batu ni, on the way nak ke sg petani dari penang]
    016 422 7842 [aku tak ingat nama akak ni]

    ----------------------------
    impressive design owner dia cina. Gaya tu owner dia melayu.
    terpulang kat ko nak pilih mana.

    aku hari tu aku suruh gaya tu setelkan ruang tamu dgn tmpat makan.
    aku suruh impressive design tu setelkan dapur aku.

    harga lebih kurang ja.

    Comment


    • #3
      Re: Kabinet Dapur di Penang

      Terima kasih byk exs...
      aku call dia skang gak....

      by deway...
      rmh kat ner..?
      kemas x ko nye kabinet dia buat..
      cepat tak..
      price ok ker..?

      dia ada tanya sapa rekomen... blh exs bg nama...
      kalau sms leh hantar kt 0195112129
      Last edited by ss6877; 26-03-09, 12:04 PM.

      Comment


      • #4
        Re: Kabinet Dapur di Penang

        Originally posted by ss6877 View Post
        Terima kasih byk exs...
        aku call dia skang gak....

        by deway...
        rmh kat ner..?
        kemas x ko nye kabinet dia buat..
        cepat tak..
        price ok ker..?

        dia ada tanya sapa rekomen... blh exs bg nama...
        kalau sms leh hantar kt 0195112129
        klau dia tya pun, aku bukan dapat duit
        rumah aku kat bertam. kabinet dapur yg dia buat kemas.
        klau ko pakai solid surface, seminggu bleh siap kot. aku pakai tiles hari tu, 2 mgu siap.
        price, ko bleh dapat lagi murah dengan orang lain aku rasa (price dia = medium, tak murah)
        sblm dia buat kat rumah aku, dia buat rumah member aku kat byn lepas.

        Comment


        • #5
          Re: Kabinet Dapur di Penang

          Originally posted by exs View Post
          klau dia tya pun, aku bukan dapat duit
          rumah aku kat bertam. kabinet dapur yg dia buat kemas.
          klau ko pakai solid surface, seminggu bleh siap kot. aku pakai tiles hari tu, 2 mgu siap.
          bertam kat belah mana? bandar putra/bertam perdana/bertam indah?
          mai aku nak pi tgk ok ka dak..klu ok bleh soh dia wat kat umah aku..
          dlm bln 6 ni nk masuk rmh..tgh carik2 gak?brapa dia charge kabinet dapur tu?
          Last edited by CupidOfLuv; 28-03-09, 07:48 AM. Reason: betulkan coding quote. makcik neh kena blaja lagik cara yg betul :P

          Comment


          • #6
            Re: Kabinet Dapur di Penang

            Originally posted by anaqee168
            bertam kat belah mana? bandar putra/bertam perdana/bertam indah?
            mai aku nak pi tgk ok ka dak..klu ok bleh soh dia wat kat umah aku..
            dlm bln 6 ni nk masuk rmh..tgh carik2 gak?brapa dia charge kabinet dapur tu?
            10k. (mahal klau compare dgn IndahRenovator buat, ko cari thread indahrenovator tu)
            aku dok bertam permai. jalan nak ke Pinang Tunggal.
            nanti aku upload gambar dapur.
            aku takdak kat penang sampai middle of Apr.
            Last edited by CupidOfLuv; 28-03-09, 07:49 AM. Reason: betulkan coding. pakcik neh pon sama, kena blaja lagik :P

            Comment


            • #7
              Re: Kabinet Dapur di Penang

              uiks..mahal jgk..aku budget dlm 5k jer..elok kot dia buat..brapa kaki?
              elok la upload gmbq..nak tgk.
              aku dok pdg serai ni ja..ada la member ayah dok buat..org kita la..murah.tp tak brapa kemaih..kira boleh la..

              Comment


              • #8
                Re: Kabinet Dapur di Penang

                5K susah gila nak dpt la, syera.. unless pemaju tu kekawan.. hehe
                zaman skrg range 8K-15K .. utk yg medium la..
                tgk la design cemana & material digunakan..

                umah abang spupu cupid kat kelantan, dapat la 5K
                itupon sbb dorang sama2 kontraktor
                mmg boley tolerate utk bisnes akan dtg la kekononnya, tu yg dpt murah

                Comment


                • #9
                  Re: Kabinet Dapur di Penang



                  gambar dapur.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Kabinet Dapur di Penang

                    Originally posted by exs View Post
                    10k. (mahal klau compare dgn IndahRenovator buat, ko cari thread indahrenovator tu)
                    nanti aku upload gambar dapur.
                    aku takdak kat penang sampai middle of Apr.
                    mekasih sbb sudi share gambaq dpr tu..
                    nk tanya lbh ckit.
                    untuk pintu kabinet tu hang pakai material apa? nyatoh ka, solid wood/cheapboard ka..?
                    10k tu sesuai la sbb dpoq hang besaq pastu aku rasa kena konkrit sbb pakai mozek. x la mahai sangat.

                    pagi td apek tu da mai ukuq rmh aku. sbb aku habaq nak pakai meica top dan cheapboard dia ckp 6k da blh buat. aku nk tggu quotation dia dulu. Dia buat wiring ok dak? kemas dak?

                    Last week aku p kt ideal art di bndr perda. aku berkenan dgn compress wood yg dia tunjuk kt aku. Harga pon lbh kurang ngan apek tu. tp nak minta lukis/quote kn byr rm100 dulu. kalau x jd hangus. Tu yg aku maleh tu...

                    tgk ler camna...

                    da pening da nih...
                    Last edited by ss6877; 29-03-09, 10:27 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Kabinet Dapur di Penang

                      wiring dia buat kemas.
                      pintu kabinet tu yg pasti bukan nyatoh la.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Kabinet Dapur di Penang

                        Originally posted by CupidOfLuv View Post
                        5K susah gila nak dpt la, syera.. unless pemaju tu kekawan.. hehe
                        zaman skrg range 8K-15K .. utk yg medium la..
                        tgk la design cemana & material digunakan..

                        umah abang spupu cupid kat kelantan, dapat la 5K
                        itupon sbb dorang sama2 kontraktor
                        mmg boley tolerate utk bisnes akan dtg la kekononnya, tu yg dpt murah
                        erm..itu la..yg ni kwn ayah yg nk buat..bleh la kot 5k.mmg geng2 kontraktor...tp tu la..mcm x brapa kemas sgt..

                        konkrit bwh ayah yg buat..stkt ni yg ayah buat mmg tip top la.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Kabinet Dapur di Penang

                          Originally posted by exs View Post
                          Impressive Design Gallery
                          012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

                          No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
                          Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
                          Kedah

                          Dia cover smpai Penang.

                          ----------------------------

                          Gaya Tikam Batu [pekan tikam batu ni, on the way nak ke sg petani dari penang]
                          016 422 7842 [aku tak ingat nama akak ni]

                          ----------------------------
                          impressive design owner dia cina. Gaya tu owner dia melayu.
                          terpulang kat ko nak pilih mana.

                          aku hari tu aku suruh gaya tu setelkan ruang tamu dgn tmpat makan.
                          aku suruh impressive design tu setelkan dapur aku.

                          harga lebih kurang ja.
                          hi,

                          saya jgk dpt number "impressive design" dr opis mate..glemer kot dia ni

                          Comment


                          • #14
                            Re: Kabinet Dapur di Penang

                            Re: Kabinet Dapur di Penang

                            --------------------------------------------------------------------------------

                            Impressive Design Gallery
                            012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

                            No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
                            Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
                            Kedah

                            Dia cover smpai Penang.
                            -------------------------------------------------------------------------------------

                            Aku wat kitchen cabinet kat company ni laaaa... Walaupun Kedai (showroom) kat SP tapi kilang dier kat Butterworth dan dier pun tinggal kat Jalan Raja Tun Uda. Siap 3 minggu......tengok jenis dan bahan yang digunakan samada total kayu atau concrete. Tile samada 2 x 2 atau solid surface. Aku cadangkan pakai concrete untuk low cabinet sebab boleh tahan lama dan anai-anai pun x minat dan duit pun x banyak abis.. Kerja tangan nya mmg kemas. Kira puas hati lahhh...... Cooker hob dan range hod buleh cari sendiri dan cari ler yang tahan lasak dan tahan lama tapi nasib gakkk. sinki cari yang tebal sikit. Pasti kan electrical point mencukupi untuk kegunaan harian. Aper2 hal pun call la dulu Mr Lee dari Impressive Design. Free Design For Kitchen Cabinet.......

                            Comment


                            • #15
                              Re: Kabinet Dapur di Penang

                              Originally posted by zackit78 View Post
                              Re: Kabinet Dapur di Penang

                              --------------------------------------------------------------------------------

                              Impressive Design Gallery
                              012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

                              No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
                              Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
                              Kedah

                              Dia cover smpai Penang.
                              -------------------------------------------------------------------------------------

                              Aku wat kitchen cabinet kat company ni laaaa... Walaupun Kedai (showroom) kat SP tapi kilang dier kat Butterworth dan dier pun tinggal kat Jalan Raja Tun Uda. Siap 3 minggu......tengok jenis dan bahan yang digunakan samada total kayu atau concrete. Tile samada 2 x 2 atau solid surface. Aku cadangkan pakai concrete untuk low cabinet sebab boleh tahan lama dan anai-anai pun x minat dan duit pun x banyak abis.. Kerja tangan nya mmg kemas. Kira puas hati lahhh...... Cooker hob dan range hod buleh cari sendiri dan cari ler yang tahan lasak dan tahan lama tapi nasib gakkk. sinki cari yang tebal sikit. Pasti kan electrical point mencukupi untuk kegunaan harian. Aper2 hal pun call la dulu Mr Lee dari Impressive Design. Free Design For Kitchen Cabinet.......
                              Ade sesape yang dah call mr lee ni ke?
                              cemane, okay ke dia ni?
                              I pun tgh carik gak ni - nak buat KC

                              Comment

                              Working...
                              X