Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Pojek 5S Tandas Ofis

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pojek 5S Tandas Ofis

    Salam,

    Tanya sket..nak hias tandas taruk ape cantik...kena jadi PIC utk Pojek 5S tandas ofis pulak....tensen tul....da la keje betimbun..kena jadi interior design utk pojek tandas pulak nih..huwaaa...

  • #2
    Re: Pojek 5S Tandas Ofis

    letak la sofa, cermin....kalau ruang besar la...

    cth tiolet kat parkson pavillion, metrojaya mid V

    Comment


    • #3
      Re: Pojek 5S Tandas Ofis

      Sofa? fuh basah kang...tandas kecik je..
      satu tndas utk bos(1 jamban besar 1 cermin besar 1 tab mandi 1 kabinet) satu tnds utk staf(4 singki 4 kabinet 4 cermin besar)..
      nak letak pokok2 ape yg yg cantik?

      Comment


      • #4
        Re: Pojek 5S Tandas Ofis

        yg penting tandas tu sentiasa bersih dan segar!

        yg penting hapix(sengaja salah eja spt x dpt apa pun iklankan)kena ada, air freshner, gegat2 pun bole la...

        Pokok...kalau naak taruk, kena yg jenis 'kebal' ...jenis2 kaktus boleh, lidah mak mentua, jenis2 mcm kangkung, yg penting pokok ijau bukan bunga2 sbb tandas bukan taman

        bole gak cuba pakai jel...bukan utk rambut, utk pokok..senang x yah ganti air

        selamat mcuba...

        Comment


        • #5
          Re: Pojek 5S Tandas Ofis

          selain hiasan, jgn lupa aksesori yg boleh buat tandas tu sentiasa segar dan kering.

          pengering/blower utk lantai pun penting, dan jadual utk pekerja am memantau/membersih tandas lagi penting.

          hiasan lain spt pokok2 hijau yg tahan lasak spt... (aku taktau nama pokok..hehehe)





          alah pegi kedai pokok tanya je, byk jenis ada.

          sbb tandas tak besar, jgn letak byk sgt hiasan tambahan, nnt jadi semak!

          lain2 tu, pastikan stok tisu/sabun cuci tangan/air freshner tu ada dan tak kedekut. Baru tandas sentiasa segar dan "menyelerakan".

          Comment


          • #6
            Re: Pojek 5S Tandas Ofis

            bagus idea2 diatas...
            tp bg aku ko kene pastikan cleaner tu dtg cuci 3 ,4 kali 1hari..
            tndas kene selalu bersih..tisu xbersepah2..
            pdhal org yg gune tandas tu yg pgotor...hehe

            pkok?ltk 1 cukup..byk˛ bt semak..idea aku lee..
            yg pnh jugak mjdi ajk tandas opis ni....

            Comment


            • #7
              Re: Pojek 5S Tandas Ofis

              Originally posted by MaszMelati View Post
              bagus idea2 diatas...
              tp bg aku ko kene pastikan cleaner tu dtg cuci 3 ,4 kali 1hari..
              tndas kene selalu bersih..tisu xbersepah2..
              pdhal org yg gune tandas tu yg pgotor...hehe

              pkok?ltk 1 cukup..byk˛ bt semak..idea aku lee..
              yg pnh jugak mjdi ajk tandas opis ni....
              1 mane cukup kak masz...koman2 pn rasenye kene letak 3-4 pokok baru la ceria skit...tp tgk saiz tandas gak la..

              klu 1 je nmpk sgt cam cukup syarat je nk letak pokok...

              Comment


              • #8
                Re: Pojek 5S Tandas Ofis

                aku igt nak wat tema padang pasir..taruk kaktus byk2 hahaha...hmm kalo kaktus aku biar dlm tandas bole idup ke without maintenance...kira mcm free maintenance la..xyah take care of it..

                kalo area Penang / Perai kedai mane yg jual pokok2 nih...xsempat nak survey...so kalo korang gtau tmpt bole g terus....

                kalo area bangi kat mane kedai2 nye? sbb isnin ni ade outsation bangi smggu...

                Comment


                • #9
                  Re: Pojek 5S Tandas Ofis

                  pokok ape pun, kena ada maintenace. cuma antara kena buat maintenance selalu/jarang2

                  kalau pokok2 kat pasaraya, pejabat, kadang2 mmg kita nampak sentiasa segar, sebab pekerja dia rotate pokok2 tu, maybe seminggu sekali, sebulan sekali, etc. Maknanya, dia ada pokok yang sama, atau berlainan banyak. Satu letak dalam bangunan, yg lain ada kat luar utk proses treatment, cukup masa, yg dalam bangunan keluarkan, yg kat luar masukkan. So pokok tu tetap dapat cahaya matahari utk tumbesaran n nampak segar.

                  Cuma ada la cara2 dia, kalo seminggu pokok duduk kat dlm bangunan ada aircond, then keluarkan letak trs kat tmpt panas, boleh buat pokok layu@mati@rosak daun, selalunya dia ada tempat utk treatment, mcm tempat di luar, ada atap jaring hitam tu, cahaya matahari masuk, tp tak terus memanah panas.

                  anyway tgk la keupayaan pekerja am/cleaner utk buat maintenance, takkan kerana toilet siap nak buat nursery utk pokok . Kalau toilet tu boleh dapat sinaran matahari lagi bagus, design supaya ada ruang pengudaraan, n cahaya masuk secukupnya. Takyah susah keluarkan. Bila agak2 pokok dah tua n takde upaya nak membesar, tukar pokok lain.

                  pokok berdaun besar, kalau nak cantik, kena rajin spray daun dia dgn ubat. Kalau rajin lap2 lagi la cantik
                  ---
                  kalau bangi ada 2-3 tempat jual pokok. satu ada gerai kat tepi petronas belakang fasa 4 tambahan, ala dekat tapak pasar malam hari jumaat.

                  lagi dekat balai bomba/sekolah (seksyen berapa ntah), naik bukit kat warta, turun nak ke roundabout tol bangi tu, ada sekolah, lps sekolah tu ada satu, then kat jalan yg sama, seberangnya ada satu tempat, tak silap ada restoran kat situ.

                  boleh la cuba tanya, kot2 ada pokok yg sesuai.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Pojek 5S Tandas Ofis

                    Originally posted by jaie View Post
                    aku igt nak wat tema padang pasir..taruk kaktus byk2 hahaha...hmm kalo kaktus aku biar dlm tandas bole idup ke without maintenance...kira mcm free maintenance la..xyah take care of it..

                    kalo area Penang / Perai kedai mane yg jual pokok2 nih...xsempat nak survey...so kalo korang gtau tmpt bole g terus....

                    kalo area bangi kat mane kedai2 nye? sbb isnin ni ade outsation bangi smggu...
                    mamang kaktus ni free maintenance, kau cari je kat nursery pokok...alah org jual pokok2 tu. pokok daun pun ada yg senang jaga. maksud aku tak yah siram selalu & lambat membesar. kau tanya je org kat nursery tu.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Pojek 5S Tandas Ofis

                      hmmmm...letak pokok plastik je!

                      Comment

                      Working...
                      X