Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

caj astro untuk pindah rumah?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • caj astro untuk pindah rumah?

    korang nak tanya la... kalau pindah rumah baru kan.. sape2 yang ada astro tu nak pindah kan astro buat sendiri ke suruh astro gak pasang kan? ken caj tak? klu kena berapa?

  • #2
    Re: caj astro untuk pindah rumah?

    aku buat sendiri. bukak sendiri, pasang balik sendiri jugak... kalau takleh
    pasang sendiri panggil lah orang... tak mahal rasanya

    Comment


    • #3
      Re: caj astro untuk pindah rumah?

      masa aku dulu kol je astro.... pastu astro arrangekan technician dia ... so technician dia buka dr astro dr umah lama pasang kat umah baru... aku kena aritu rm100 lebh gak la.... pastu kena lak kat umah baru aku tu piring dia jauh so kena tambah wayar maka tambah la duit skit.... kat rm200 gak la..... tp siap semua la....

      Comment


      • #4
        Originally posted by Dd View Post
        aku buat sendiri. bukak sendiri, pasang balik sendiri jugak... kalau takleh
        pasang sendiri panggil lah orang... tak mahal rasanya
        Dd.. abih alamat tu ko tukar camner kat astro? boleh ke pasang sendiri?

        Originally posted by CikTulip View Post
        masa aku dulu kol je astro.... pastu astro arrangekan technician dia ... so technician dia buka dr astro dr umah lama pasang kat umah baru... aku kena aritu rm100 lebh gak la.... pastu kena lak kat umah baru aku tu piring dia jauh so kena tambah wayar maka tambah la duit skit.... kat rm200 gak la..... tp siap semua la....
        RM 200?!.. mahalnyer asteruk ni.... semua nak caj..
        Last edited by sweethoney; 11-08-08, 11:59 AM. Reason: double posting, use edit function

        Comment


        • #5
          Re: caj astro untuk pindah rumah?

          tu la,..... alamat tu ko kol astro maklumkan.... tu la kalau ada kawan yang pandai mtk dia la tolong pasang kan..... dah la tu elok2 genap setaun pasang prob. pulak, ada chanel leh tgk ada yg x dapat... tah apa tah panggil lagi technician astro lg, tup2 dia kata pemancar kat piring tu pecah ada org baling benda dr atas kena dia.... pastu wayar sambungan prob. putus kot.... tkr le suma tu kena rm160.....

          derang ni memang nak duit je..... kalau ikutkan malas nak pakai astro tp nak buat cam mana jiran kiri kanan depan blakang pakai, kena gak la pakai kalau x TV x elok siarannya, payah nak dapat.... tu yg leceh tu....

          Comment


          • #6
            Re: caj astro untuk pindah rumah?

            baru buat hari tu.. semua sekali total RM150..

            memula nak buat sendiri je.. mintak tolong kawan bukak.. tp since rumah tinggi, risau plak takut jadi apa-apa kat org tak professional ni..

            so,leave it to the pro la.. kalau jadi apa-apa diorg ada insurance..

            call astro service, nanti dia arrangekan time utk bukak dan pasang.. sebab dulu bukak dekat melaka, dan pasang dekat cyberjaya..
            kena RM50 untuk bukak, dan RM100 untuk pasang..

            Comment


            • #7
              Re: caj astro untuk pindah rumah?

              ari tu nonie upah org pindahkan RM100 je... kedai dia kat area2 Tmn U tu kiroro

              Comment


              • #8
                Re: caj astro untuk pindah rumah?

                baik amik baru je cenggitu...bru rm 50.

                Comment


                • #9
                  Re: caj astro untuk pindah rumah?

                  tp tu la kalau ambik baru pakej dah lain dah....

                  Comment


                  • #10
                    Re: caj astro untuk pindah rumah?

                    tak pun...kan ada yg diaorang tampal kat dinding2 tu..
                    try call...rega tu bincang la dgn dia..manatau dapat murah lagi...

                    Comment


                    • #11
                      Re: caj astro untuk pindah rumah?

                      Originally posted by nonie View Post
                      ari tu nonie upah org pindahkan RM100 je... kedai dia kat area2 Tmn U tu kiroro
                      nonie.. ada contact nombor tak? pastu alamat rumah je la kita tel asteruk suruh tukar ye?
                      thank millionnn nonie....

                      Comment


                      • #12
                        Re: caj astro untuk pindah rumah?

                        Originally posted by Dd View Post
                        aku buat sendiri. bukak sendiri, pasang balik sendiri jugak... kalau takleh
                        pasang sendiri panggil lah orang... tak mahal rasanya
                        aku pon camni la jugak.....3 kali pindah 3 kali la cabut pasang sendiri....tp bukan aku laa...laki aku....hehehe...

                        Comment


                        • #13
                          Re: caj astro untuk pindah rumah?

                          owh... aku ingatkan memang FOC kalau pindah umah.... sebab seingat aku kakak aku pindah umah arituh macam tak bayar pape pun...

                          atau adakah aku tak perasan time kakak aku bayarkan...

                          atau depa lupa mintak bayaran? hehe

                          Comment


                          • #14
                            Re: caj astro untuk pindah rumah?

                            ekceli takde ape2 cas utk pindah astro nih....cabut pasang astro ni is not part of astro procedure....it`s more to sub con punye keje...aku DIY je dari A to Z....save la RM50~100.....add boleh tukar ikut mail je......

                            Comment


                            • #15
                              Re: caj astro untuk pindah rumah?

                              Originally posted by shrek View Post
                              ekceli takde ape2 cas utk pindah astro nih....cabut pasang astro ni is not part of astro procedure....it`s more to sub con punye keje...aku DIY je dari A to Z....save la RM50~100.....add boleh tukar ikut mail je......
                              shrek... aku dah call asterukni tanya berapa caj.. ceh sampai RM150!! mahal giler... cekik darah betol asteruk ni... camner ko DIY tu.. ada manual dia tak? sharing la beb..

                              sesape ada contact no. orang pasang area JB, leh bagi tak? dari aku bagi asteruk samapi RM150 baik aku upah org pasang je kan...

                              Comment

                              Working...
                              X