Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

cermin dinding

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cermin dinding

    org kata kalau nak umah nampak lagi luas buh cermin... nonie berkenan kat cermin ni...



    yg ni pun menarik gak...



    nampak kat bilik member, dia kata beli kat ikea singapore. Browse ikea mesia takde plak... kat mana lagi ada jual ek? tempah kat kedai cermin pun boleh gak kot ek? jomla share2 gaya2 korang buh cermin kat dinding umah esp kat living hall... cermin bilik air takyah la kot... unless la kalau mmg unik.

  • #2
    Re: cermin dinding

    dua2 tu penah aku nmpk kat ikea the curve

    Comment


    • #3
      Re: cermin dinding

      thanx mufanz... so, website derang jerla tak update kot... ke nonie yg tak reti nak surf hehe..

      Comment


      • #4
        Re: cermin dinding

        Kau tempah je cermin besar sebijik kat kedai... Pastu taruk la kat dinding rumah kau... Memang nampak luas...

        Cermin yang macam kat gym tu OK gak... Member aku (masa bujang dulu) ambik cermin gym je taruk kat tepi dinding... Bapok beso!


        2009

        Comment


        • #5
          Re: cermin dinding

          Originally posted by 2009 View Post
          Bapok beso!

          Bappok nya! ..

          hahahah.. kalau tampal kat siling .. apa efeknya? nampak bilik luas ke panjang?

          ke ada efek lain?

          (hint : dream tau apa efek dia ni!)

          Comment


          • #6
            Re: cermin dinding

            confirm ada kat ikea malaysia ..
            mak mertua ada beli arituh ..
            murah jer rasanya .. boleh lekat jer kat dinding ..

            efeknye lawa jer kot ..
            nak nmpk luas kena yg besar lagih kot ..

            Comment


            • #7
              Re: cermin dinding

              Ade tuh kat ikea. Agak bnyk jugak ade selalu.

              Comment


              • #8
                Re: cermin dinding

                kalau buh satu dinding cam cermin gym tu cam kat umah atilia yg sehati berdansa tu... tapi org tu dah mmg artis, kejenya nyanyi2 menari2 kotla blh tgk diri sendiri prektis ke hapa... kalau umah org kebanyakkan cam kita ni takyah la kot...

                kalau beli cermin cam ikea tu satu set je mmg takde effect sgt la kot utk umah nampak besar... tapi nonie ada nampak dulu org guna design cermin camni banyak2 kat dinding umah dia mmg nampak cantik & luas la ruang tu...

                hmm morph, cermin kat siling bilik? hmm bilik mana tu? bilik tido tu maybe la ada effect lain heheh

                Comment


                • #9
                  Re: cermin dinding

                  masa pi rumah contoh dulu, mmg banyak taruk cermin dinding .. mmg nampak luas giler . .. tapi kalau cermin kat siling, errkk .. kat bilik tido jer la yang sesuai kot . ..

                  Comment


                  • #10
                    Re: cermin dinding

                    suruh jer kedai cermin wat
                    bayar la upah kat diorg

                    Comment


                    • #11
                      Re: cermin dinding

                      hari tu dah pi ikea... skali tunjuk2 kat cik abg dia tak minat plak cermin tu... isk keciwa...

                      Comment


                      • #12
                        Re: cermin dinding

                        cermin sememangnyee..meluaskan umah yg kecik
                        yg penting..stategik..

                        Comment


                        • #13
                          Re: cermin dinding

                          a'ah... cantik.. sekeping jatuh bp ekk kat ikea.. letak dlm bilik best gaks ni... nampak la bilik tu beso sket... tp jgn tekezut pulak lepas tu tengok byg2 sendirik ... hehehe

                          Comment


                          • #14
                            Re: cermin dinding

                            kt umah aku ada..
                            jenis bulat...ada 4 keping
                            lekat kt dinding...
                            beli kat ikeala..x ingatla berpa bwh 40rm je rasanya...

                            aku bkenan cermin yang besar...seluas dinding umah
                            jugak saiznya...
                            kene bg ukuranla kt kedai..kene tempah dlu..
                            cermin fungsinya meluaskan rumah.
                            nampak umah bsr skit..

                            Comment


                            • #15
                              Re: cermin dinding

                              kalau rumah teres 2 tingkat 20x70 jenis tangga melintang kat tengah.. (boleh bayang tak?)..kalau nak pasang cermin let say saiz 4x6 kaki di pasang melintang seelok2nya pasang kat dinding yg panjang kat rumah mengadap tangga (konon2 rumah nampak lagi lebar) @ pasang kat ruang makan mengadap tingkap depan (konon2 rumah nampak lagi panjang)?

                              ni kes preference nonie vs hubby la ni huhuh....

                              Comment

                              Working...
                              X