Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Mozek oh Mozek

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mozek oh Mozek

    Bahan pencuci apa yg boleh kilatkan mozek eik? al-maklumlah aku baru jea pindah umah baru sblm masuk cuci umah 2 kali & mop yg keberapa kali pun aku dh x ingat tapi aku masih tak puas hati ngan mozek aku...color dia cam kusam...maybe developer beli brand cap ayam kot...then ada cari x camne nak buat dia kilat....

  • #2
    Re: Mozek oh Mozek

    dgn clorox pon x bole ke?
    kene biar lama skit...
    kasi dia kembang kt mozek tu..

    aku tingat dlu...masa kontraktor
    bikin simen umah family..
    dia ada kasi sikit cecair asid...
    tp benda tu bahayala...x jual kt
    pasaran pon..kalo letak kat lantai..
    mmg kjp je berkilat...maklumla asid..

    Comment


    • #3
      Re: Mozek oh Mozek

      oh.. kalau nak tau rahsia nya..

      pegi kedai hardware tanya saja bahan utk basuh mozek.. cakap baru pasang jubin atau mozek.

      dia akan bawak keluar botol kaca asid hidroklorik.

      asid tu jangan kau curah semua isi botol tu.!

      kene campurkan .. satu baldi dgn setengah botol ke cam tu..

      pastu.., kene pakai kasut dan sarung tangan getah nak handle asid ni..

      curahkan ke bahagian mozek yg kusam tu.., dan ambik satu penyapu lantai yang kesar tu.. dan gonyoh ler sampai kilat.

      yang kusam tu ialah kesan2 simen yg tak di lap cepat2 masa proses melepa dan memasang jubin tu.

      selamat berkilat!

      Comment


      • #4
        Re: Mozek oh Mozek

        Kalau lantai bilik mandi mcm ada tahi lalat tu mcm mana plak? jenuh la aku sental...

        Comment


        • #5
          Re: Mozek oh Mozek

          Originally posted by misscordelia View Post
          Kalau lantai bilik mandi mcm ada tahi lalat tu mcm mana plak? jenuh la aku sental...
          itu senang aje?

          pakai VIM pun boleh.!

          tapi lepas tabur tu.. basah atau sprinkler kan air sikit kat VIM tu.. bagi dia activated..! ;lepas tu biarkan dalam 10 minit.. dan apa lagi gonyoh cik timah.. gonyoh! sampai berkilat!!

          Comment


          • #6
            Re: Mozek oh Mozek

            Bro morph - wah! thanks...kat hypermarket ada jual ekk VIM ni?

            Comment


            • #7
              Re: Mozek oh Mozek

              Thks bro morph so ptg ni nk gegar hardware...

              Comment


              • #8
                Re: Mozek oh Mozek

                pakai mr muscle yg mcm iklan tue
                ok gak

                Comment


                • #9
                  Re: Mozek oh Mozek

                  tumpang tanye, VIM tu apa???

                  Comment


                  • #10
                    Re: Mozek oh Mozek

                    Originally posted by AzeaF View Post
                    tumpang tanye, VIM tu apa???
                    VIM tu.. nama lain dia JIF..

                    serbuk sental berkuasa..! (apa yg kuasa nya aku tak tau la.. )

                    cam ni rupa dia...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Mozek oh Mozek

                      dulu masa sy buat table top dapur, ambik mozek 2kaki kaler hitam berkilat.. skang dia dah pudar.. macam mana nak kilat kan balik mozek ni.. ada ke cara nye ker kena pecah kan dan tukar baru.. susah jugak sbb dah melekat kat table top.. ada kicthen cabinet lagi.. adeh.. harap2 ada la yg bleh menolong..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Mozek oh Mozek

                        kalo serbuk klorin?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Mozek oh Mozek

                          dah jumpe solution, tadi pegi kedai hardware, ckp ngan dia nak wax utk mozek n lantai tile.. dia ckp ada.. rm20 jer.. mmg kilat lepas wax.. tp kalau pakai tangan letih laa.. mmg kilat.. mcm baru.. x tau la brape lame tahan..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Mozek oh Mozek

                            Blh saya tau ape jenama yg awk pakai..utk kilat mozek nie...

                            Comment


                            • #15
                              Re: Mozek oh Mozek

                              Originally posted by fizzy15 View Post
                              dah jumpe solution, tadi pegi kedai hardware, ckp ngan dia nak wax utk mozek n lantai tile.. dia ckp ada.. rm20 jer.. mmg kilat lepas wax.. tp kalau pakai tangan letih laa.. mmg kilat.. mcm baru.. x tau la brape lame tahan..

                              blh sy tau ape jenama nie

                              Comment

                              Working...
                              X