Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

dinding batu blok

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dinding batu blok

    macamana ye nak mencantikkan dinding batu blok ni selain plaster semula yang agak besar kosnya.

    arap dpt membantu

  • #2
    Re: dinding batu blok

    cat ker...dinding batu blok ni kat mana? kat luar umah ke (pagar)? atau katner? specific sikit...

    Comment


    • #3
      Re: dinding batu blok

      Originally posted by mulia View Post
      cat ker...dinding batu blok ni kat mana? kat luar umah ke (pagar)? atau katner? specific sikit...
      batu blok di dlm & luar rumah...selalu rumah flat dbkl sure batu blok ye...drg x plaster pon.

      Comment


      • #4
        Re: dinding batu blok

        flat dbkl kat ne ni aida?
        batu blok untuk kat dapor ye?

        Comment


        • #5
          Re: dinding batu blok

          taruk gambar bleh..

          senang sket arkitek nak create idea..

          Comment


          • #6
            Re: dinding batu blok

            umah dbkl kat wangsa maju.....nanti saya amik pic & letak kat sini ye....

            Comment


            • #7
              Re: dinding batu blok

              cepat, mana gambo nye.. kami dok tunggu ni...

              Comment


              • #8
                Re: dinding batu blok

                Originally posted by sothye View Post
                cepat, mana gambo nye.. kami dok tunggu ni...
                ni pic yeee seperti yang diminta


                Comment


                • #9
                  Re: dinding batu blok

                  apa pasat aku xnampak pon gambo tu aida oi....

                  Comment


                  • #10
                    Re: dinding batu blok

                    Originally posted by MaszMelati View Post
                    apa pasat aku xnampak pon gambo tu aida oi....
                    aik...x nampak ke???awat saya tgk ada

                    Comment


                    • #11
                      Re: dinding batu blok

                      kedekut punya dbkl..mcm nak tak nak jer buat rumah.

                      kalo cat semula agak2 nampak lagi tak blok tu..?tukar cat kaler lain.

                      Comment


                      • #12
                        Re: dinding batu blok

                        Originally posted by cannondale View Post
                        kedekut punya dbkl..mcm nak tak nak jer buat rumah.

                        kalo cat semula agak2 nampak lagi tak blok tu..?tukar cat kaler lain.
                        dah byk kali cat umah ni...mcm2x kaler dah cat still nampak gak. tanya indon kalau nak plaster 1 umah bapa...dia caj rm2000 lebih-gan upah gan barang. pening pala ni hah

                        Comment


                        • #13
                          Re: dinding batu blok

                          rm2000 tu kira mahal ke atau kira ok untuk area situ aida?? kalau rate standard, invest je la rm2k tu. korek lah mana2 duit yang ada. tapi mmg tak patut la dbkl tak plaster langsung dinding rumah ko tuu

                          Comment


                          • #14
                            Re: dinding batu blok

                            sekarang barang naik...
                            kena plak area kl..

                            simen...pasir...kapur...upah...
                            rasanya ok la kot rm2k...

                            kena plak umah tingkat atas skali kan...

                            Comment


                            • #15
                              Re: dinding batu blok

                              Originally posted by refleksi View Post
                              rm2000 tu kira mahal ke atau kira ok untuk area situ aida?? kalau rate standard, invest je la rm2k tu. korek lah mana2 duit yang ada. tapi mmg tak patut la dbkl tak plaster langsung dinding rumah ko tuu
                              tak taulah harga tu mahal ke murah....indon tu kata guna simen yg ready made tu je..just bancuh guna air. jenama biscot kalo x silap. 1 paket dia kata dlm rm50 lebih

                              Comment

                              Working...
                              X