Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

reka bentuk & Plan rumah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • reka bentuk & Plan rumah

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera sahabat-sahabat sekalian,

    Saya dalam process untuk membina satu rumah kediaman, ada tak website-website yang ada information tentang rekabentuk dan plan, rasa-rasanya bolehlah bagi idea sikit

  • #2
    Re: reka bentuk & Plan rumah

    type house plan kt google

    google is your friend

    http://www.thehousedesigners.com/

    Comment


    • #3
      Re: reka bentuk & Plan rumah

      terima kasih bro

      Comment


      • #4
        Re: reka bentuk & Plan rumah

        lawat nih...
        http://principlearchitecture.blogspot.com

        Comment


        • #5
          Re: reka bentuk & Plan rumah

          area mana umah nak wat tue

          Comment


          • #6
            Re: reka bentuk & Plan rumah

            konsep apa? tgk2 la magazine gak mcm anjung seri ka or international punya mag...

            Comment


            • #7
              Re: reka bentuk & Plan rumah

              tanah area mane?? bile plan nk bt??
              aku leh rekemen membe aku..
              dia kontraktor desin & build
              sure blh bagi advise..harge ko bincang le..

              Comment


              • #8
                Re: reka bentuk & Plan rumah

                ko bole cari dalam magazine ,..impiana... idn...am

                Comment


                • #9
                  Re: reka bentuk & Plan rumah

                  kalau nak renovate rumah.. magazine apa paling bagus utk kita belek2 ya?

                  bleh gak pi lepak mph.. cari magazine2 ni..

                  Comment


                  • #10
                    Re: reka bentuk & Plan rumah

                    Originally posted by Nizamkz View Post
                    Assalamualaikum & Salam Sejahtera sahabat-sahabat sekalian,

                    Saya dalam process untuk membina satu rumah kediaman, ada tak website-website yang ada information tentang rekabentuk dan plan, rasa-rasanya bolehlah bagi idea sikit
                    bayak dah majalah sekarang ni...majalah ID sume pasal deko rumah..full book....die kuar sebulan sekali...
                    impiana bleh tgk...laman...anjung seri..majalh dr luar negeri pn ok..cam kitchen n bathroom..idea dorang bagus n fresh...tapi sedare, sayapun buat pelan rekabentuk..kalau nak bantuan blehla contact saya

                    Comment


                    • #11
                      Re: reka bentuk & Plan rumah

                      Biasaya ID dalam magazine tu namapak sangat cantik, tapi kalau nak bina serupa memang sangat sangat mahal walaupun nampak simple..
                      Kalau nak design, lebih senang terus cari ID dan beritahu konsep kamu minat, budget dan sebagainya.

                      Comment

                      Working...
                      X