Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Renovate Bilik Air

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Renovate Bilik Air

    aku cam dah bosan la ngan bilik air umah aku tu..
    dah la takde tempat shower.. pakai kolah ngan gayung ngan paip getah je..

    aku suka bilik air yg cam kat hotel tu..

    aku ingat nak survey deco kat ikea..pastu tgk mana berkenan then pegi kedai yg buat renovate bilik air ni..
    camtu ke?

    aku tak tau la bape bajet yg perlu aku sediakan..

    any idea?

  • #2
    Re: Renovate Bilik Air

    besar mana bilik air ko...??

    buat mcm ni laa...

    Comment


    • #3
      Re: Renovate Bilik Air

      tak sure plak saiz brape..balik kang aku kira..
      lawa gak bilik air atas ni.. model pun lawa.. hihi..

      bilik air aku ni..sinki ngan toilet bowl tu sebelah menyebelah.. pastu pintu masuk depan sinki.. then kolah depan ngan toilet bowl..

      Comment


      • #4
        Re: Renovate Bilik Air

        buat bilik air open...
        leh dengar bunyi burung berkicau sambil mandi...

        Comment


        • #5
          Re: Renovate Bilik Air

          pintu bilik air tu kan, yg pisahkan antara toilet bowl dgn shower tu wat pintu kaca.. ngegege.. pestu kalo muat taruk la bathtub dlm tu `emy leh berendam ke wat kuak lentang ke. hehehehehe.

          .

          Comment


          • #6
            Re: Renovate Bilik Air

            ruang bilik air aku camni la skang...tp gamba bawah bukan bilik air umah aku ye..
            saiznya lebih kurang sama..



            depan sinki ada pintu bilik air tu..
            n depan toilet bowl ada kolah..

            aku nak gantikan kolah tu ngan shower room..kecik je.. camni..



            elok la skit...nak amik wuduk pun tertutup dr toilet bowl tu kan?
            Last edited by emy; 20-11-07, 10:19 PM.

            Comment


            • #7
              Re: Renovate Bilik Air

              aku nak gantikan kolah tu ngan shower room..kecik je.. camni..
              aaaa.. pintu kace camni la maksud aku td `emy hehehe...



              .

              Comment


              • #8
                Re: Renovate Bilik Air

                emy, kalau kecik je bilik air, tak muat bathtub....bole tgk design ni


                designing bathroom bole la consider ok.or pretty easy la.tp kena la consider spaces, movement.yg penting main dengan material of the interior tuh kan.

                kalau mcm atas ni, bola la pakai lantai kayu sebab shower tutup.kalau tak nnt abis reput floor.and pilihan warna la.nak nampak sejuk or panas.luas atau kecil.

                buatlah bubble diagram.heh.aku pn tak terel buat mende ni.ngaaa..

                tp baru teringat.ko nak renovate ke? say nak renovate tuh, kalau tmpt jamban tuh kena consider sebab lubang alirannye.then consider la waterhole ke hape.thought about that dlm designing ur toilet ek.

                ni personal liking la pny toilet.ni kalo ada bathtub, pastu lepak berendam letak lilin keliling...humang aii...really calming seyh!
                Last edited by kopi54; 20-11-07, 10:24 PM.

                Comment


                • #9
                  Re: Renovate Bilik Air

                  tu la..lubang jamban takleh nak renovate kot..
                  biar je la kat situ..aku tukar toilet bowl je ler..

                  tp pintu aku leh alih depan toilet bowl then wat shower room depan cermin... hehehe...

                  kaler bilik air.. biru kot.. mendamaikan...

                  aku google banyak la plak..cuma nak kena gi kedai utk estimate bajet plak..

                  Comment


                  • #10
                    Re: Renovate Bilik Air

                    floor kayu..??
                    lps mandi kena mop....letih tu

                    Comment


                    • #11
                      Re: Renovate Bilik Air

                      ko google la costing untuk shower tuh.

                      pastu sinki, bowl and item2 la.pastu, nak ubah pintu kena tutup wall kan?

                      heh, costing tuh kan...kalo ko tanya yg tau mesti dorg leh estimate.bape costing kerja2 tuh.

                      ko nak tukar flooring pny finishes ke?

                      Originally posted by MUfanz View Post
                      floor kayu..??
                      lps mandi kena mop....letih tu
                      bole la pang.

                      aku baru balik dari hotel.flooring kering je.

                      depan shower letak kain.and then lepas kuar shower tuh, make sure la dah keringkan badan.and guna jamban duduk bole ape tak basahkan lantai.ok je.
                      Last edited by kopi54; 20-11-07, 10:32 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Renovate Bilik Air

                        aku rasa boleh renovate jadi camni..tp sinki tu letak depan toilet bowl lah...

                        instead of bathtub.. aku ganti ngan shower room..dan dapat shower room yg lebar skit



                        any suggestion/tips utk jenis sinki yg elok, lantai, rekabentuk.. hihi..
                        Last edited by emy; 20-11-07, 10:37 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Renovate Bilik Air

                          ha.ko nak renovate ni toilet bwh ek emy?kalau bawah ala2 mcm ni la toilet ko.leh buat kot.tp tgk measurement tau.at least bape kaki utk shower tuh.tgk bukak and panjang toilet ko bape.

                          sebab sometimes dlm gambar cam muat, the actual size cant be fitted in.illusion babe.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Renovate Bilik Air

                            bilik air atas la fatin...
                            depan bilik aku..

                            ok gak lantai camni kann..
                            lantai batu sg..

                            Last edited by emy; 20-11-07, 10:39 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Renovate Bilik Air

                              saiznye same tak ala2 bawah?nak imagine the width??

                              Comment

                              Working...
                              X