Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Dekorasi rumah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dekorasi rumah

    sape tau harga2 mcm mangkuk tandas, dapur, pili, kipas siling dll..aku dah beli rumah tapi kosong..ingat nak tukar tandas, pili, kipas siling dan nak buat dapur..mcm mane nak dpt harga??

  • #2
    Re: Dekorasi rumah

    ko duduk area mana? kalau area dkt dgn KL.., ko pergi ke area Jalan Ipoh.., sepanjang Jalan Ipoh dari baru 2 ke batu 3 tu.. banyak kedai jubin, kedai peralatan rumah macam tandas, paip dan fittings yg lain.

    Kalau kau dok area PJ / Jln Kelang lama.., aah. pergi laa area Jln kelang lama tu.. banyak jugak area sana.

    nak lagi best? pergi laa IKEA..! semua ada di sana! .. duit aje.. blum tentu cukup ke tak.

    Kat Jusco Home Center pun not bad harga dia..., macam 1 stop center jugak situ! Kat OU lama, bekas IKEA lama.

    Aku ingat masa aku renovate rumah aku.., ada beberapa peralatan yg aku beli kat sana.. seperti kitchen sink dan paip2 serta kepala paip.

    Udah ada konsep nak buat macam mana? Kalau belum.. , sama jugak.. kene jalan2 ke IKEA. ..

    kalau nak senang.., ada fulus banyak - upah aje si Eric Leong (Kasa Impian) tu.., kos dlm 3k - 5k utk dia datang dan bagi konsulting. Kau tak pening kepala.., rumah gerenti lawa!

    Comment


    • #3
      Re: Dekorasi rumah

      aku dok taman cahaya, ampang..
      Jalan Ipoh dekat chow Kit tu kan..
      ingat nak cari area aku je..korang tau kat mane??
      ampang point ade??

      Comment


      • #4
        Re: Dekorasi rumah

        Originally posted by morpheuzneo View Post
        ko duduk area mana? kalau area dkt dgn KL.., ko pergi ke area Jalan Ipoh.., sepanjang Jalan Ipoh dari baru 2 ke batu 3 tu.. banyak kedai jubin, kedai peralatan rumah macam tandas, paip dan fittings yg lain.

        Kalau kau dok area PJ / Jln Kelang lama.., aah. pergi laa area Jln kelang lama tu.. banyak jugak area sana.

        nak lagi best? pergi laa IKEA..! semua ada di sana! .. duit aje.. blum tentu cukup ke tak.

        Kat Jusco Home Center pun not bad harga dia..., macam 1 stop center jugak situ! Kat OU lama, bekas IKEA lama.

        Aku ingat masa aku renovate rumah aku.., ada beberapa peralatan yg aku beli kat sana.. seperti kitchen sink dan paip2 serta kepala paip.

        Udah ada konsep nak buat macam mana? Kalau belum.. , sama jugak.. kene jalan2 ke IKEA. ..

        kalau nak senang.., ada fulus banyak - upah aje si Eric Leong (Kasa Impian) tu.., kos dlm 3k - 5k utk dia datang dan bagi konsulting. Kau tak pening kepala.., rumah gerenti lawa!
        ahaa...kalau kat IKEA..leh laa tiru2 sket design depa tu kan...cuma cost...kuar sket lebeh laaa

        Comment


        • #5
          Re: Dekorasi rumah

          sape tau harga pasang tiles??
          aku dpt per sq feet RM2.40 tanpa tiles, dgn tiles RM10.50..
          ok ke??

          Comment


          • #6
            Re: Dekorasi rumah

            survey laa.. 2-3 tempat.. !

            aku pun tak ingat laa.. berapa aku upah orang ari tu.

            nak murah.. cari indon yg pandai pasang tiles.., diaorng ni.. tak ikut square feet.. , ko bayar dia ikut hari.. ada yg sehari 50.., ada yg sehari 100.. , pepandai laa nego ya!

            Comment


            • #7
              Re: Dekorasi rumah

              lagi jimat beli tiles sendiri and cari org pasang.
              mcm morph cakap...jgn cari yg ikut sq ft nih...
              cari yg ikut upah hari ke...upah sekali buat sampai siap ke

              Comment


              • #8
                Re: Dekorasi rumah

                Originally posted by morpheuzneo View Post
                survey laa.. 2-3 tempat.. !

                aku pun tak ingat laa.. berapa aku upah orang ari tu.

                nak murah.. cari indon yg pandai pasang tiles.., diaorng ni.. tak ikut square feet.. , ko bayar dia ikut hari.. ada yg sehari 50.., ada yg sehari 100.. , pepandai laa nego ya!
                mmg aku tgh survey..
                ok laa aku cari yg bayar ikut hari..murah skit..

                Comment


                • #9
                  Re: Dekorasi rumah

                  aku tiles.. aku pilih sendiri.., cari buku2 .. dan duduk bertapa kat MPH!! cari idea kat buku2 ID dan deko dia..!!

                  pastu.. amik gambo.. (pakai kamera phone).., dan pi kedai tiles..!

                  pi kedai tiles yg besar2 sikit. senang nak tgk sample dia.. dia dah tampal besar-besar..!

                  ..

                  Comment


                  • #10
                    Re: Dekorasi rumah

                    Originally posted by morpheuzneo View Post
                    aku tiles.. aku pilih sendiri.., cari buku2 .. dan duduk bertapa kat MPH!! cari idea kat buku2 ID dan deko dia..!!

                    pastu.. amik gambo.. (pakai kamera phone).., dan pi kedai tiles..!

                    pi kedai tiles yg besar2 sikit. senang nak tgk sample dia.. dia dah tampal besar-besar..!

                    ..
                    nnt aku try gi kilang usha2 mane2 tiles yg aku berkenan..

                    Comment


                    • #11
                      Re: Dekorasi rumah

                      Aku upah kontraktor pasang aritu, RM7k sekali ngan tiles. Tkt atas, tangga, bilik bawah, dapur dan marble untuk ruang tamu.

                      pstt: hmm... yang kompom... tiles jamban aku biru laut.. he he he, nampak luas ...

                      Comment


                      • #12
                        Re: Dekorasi rumah

                        biasa kat laman umah kita bole pasang bumbung kan..
                        pangil apa ek bumbung tue???

                        mahal tak??? 1K bole dapat????

                        Comment


                        • #13
                          Re: Dekorasi rumah

                          Awning ke? Harga dia ikut luas laman la...
                          kalau luas kadang lebih 1k kalau buat penuh.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Dekorasi rumah

                            awning tu ada jenis leh bukak tutup tak?

                            Comment


                            • #15
                              Re: Dekorasi rumah

                              Skrg ni rasanye ade dah jenis bukak tutup tu....dia
                              mcm boleh gulung2

                              Comment

                              Working...
                              X