Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Dekorasi rumah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Dekorasi rumah

    ooo..ye ke?ada cmtu ek?
    cangihnya...sure mahal yg cmni...

    Comment


    • #17
      Re: Dekorasi rumah

      Aku pun rasa mahal...

      Ni contoh nye

      Comment


      • #18
        Re: Dekorasi rumah

        ermm..menarik...sesuai klo rumah kawasan sempit kan...

        Comment


        • #19
          Re: Dekorasi rumah

          sesuai kalau kat balcony apartment ke...kot
          rumah atas tanah yg luas2 tu mcm sgt tak sesuai

          Comment


          • #20
            Re: Dekorasi rumah

            weee......baru dpt langsir baruuu....hahaha...orang lain pasang langsir baru masa raya...aku plak lepas raya.....hantam saja lah.....tumpang thread jelah yerr.....

            Comment


            • #21
              Re: Dekorasi rumah

              apa lg kak zana...tempekla gamba..
              nk tgk style apa langsir tu..
              kaler apa...corak apa...hehe

              Comment


              • #22
                Re: Dekorasi rumah

                smalam baru masuk rumah kitaorang yg tgh buat... survey for the 2nd time... masuk 1st time nampak cam luas... masuk 2nd time ni rasa cam kecik plak.... hish la, ke kitaorg yg membesar.. takkan la kot hehe...

                plan2 cam bila dah dapat CF nanti nak renovate pecahkan dinding depan extend panjang umah tu sket dalam 2,3 kaki.. baru lagi luas... tukar tingkap depan tu jadik sliding door... sapa ada experience renovate umah teres extend bagi panjang... selalu depa charge baper ek? hehe betul ke soklan nonie ni....

                Comment


                • #23
                  Re: Dekorasi rumah

                  masz : gambar? nanti la akak snap eh...ala..langsir simple jerr...

                  nonie...kalau nak renovate rumah kenal tny kontraktor baper kos nyer...tp tau2 la kalau pakai kontraktor ...ada mahal skit...lain la kalau kita sendiri yg jadik kontraktor....cari tukang sendiri...cari barang2 sendiri.....

                  Comment


                  • #24
                    Re: Dekorasi rumah

                    seperti yg di janjikan dgn Masz...ni la rupenyer my new langsir...simple jerr.........




                    Comment


                    • #25
                      Re: Dekorasi rumah

                      cantiknyaaa..
                      hijau sejuk mata memandang...
                      akak tempah ke?knapa lps raya baru siap?
                      lmbt anta ek?

                      Comment


                      • #26
                        Re: Dekorasi rumah

                        ada kawan tolong jahitkan....nak harapkan ahkak nie....alahai...tak pandai...! huhuhu...

                        kalau masz nak tahu akak ni tak biasa tempah2 langsir ker aper...ni la festaim buat....actually second time laa....yg first masa baru2 masuk umah skang nie...tu yg siap lepas raya tue....hihihi.....tak reti nak budget ..bila nak htr...baju raya pong gitu gak......ahaks!

                        tak kisah la,...ni pong my hubby yg lebih bersungguh2...dia yg beriya2 nak wat langsir baru....cumer kain akak la yg pilih...hijau tu dinding umah akak la masz....akk mmg sker hijau.....

                        Comment


                        • #27
                          Re: Dekorasi rumah

                          wah cantiknya langsir tu kak janna... nonie dari ari tu tingin.. suka yg kaler merah hehe... tapi la ni dok umah sewa malas nak tukar2... biar je langsir tuan rumah dari sejak awal duduk.. haha pemalas ke tak pemalas... lagipun nak save budget utk rumah baru insyaAllah thn depan, masa tu barula nak hias rumah sakan... kalau cukup budget la...

                          dinding umah kaler ijau sama cam dinding umah mak nonie... best kan, rasa fresh je mata memandang...

                          Comment


                          • #28
                            Re: Dekorasi rumah

                            Cantiknya langsir Hairanaz...
                            Sejuk mata memandang...

                            Comment


                            • #29
                              Re: Dekorasi rumah

                              uiks....!!!
                              ada rega pasang tiles camtu punyer mahal ker?
                              napa ako sevey2 paling mahal pon up to rm1.8?
                              tgh nk renovate rmh....ako dpt upah org pasang tiles rm0.60-0.80sen jer?ishh...biar betul...(ni upah jer)...

                              renovation cost ako dpt rm80.00per sq...perkiraan da masuk brg ngn upah da tu...kita tgl nk masuk je

                              Comment


                              • #30
                                Re: Dekorasi rumah

                                Originally posted by xyhie View Post
                                uiks....!!!
                                ada rega pasang tiles camtu punyer mahal ker?
                                napa ako sevey2 paling mahal pon up to rm1.8?
                                tgh nk renovate rmh....ako dpt upah org pasang tiles rm0.60-0.80sen jer?ishh...biar betul...(ni upah jer)...

                                renovation cost ako dpt rm80.00per sq...perkiraan da masuk brg ngn upah da tu...kita tgl nk masuk je
                                upah org ke kompeni??
                                murah tu..
                                aku ingat nak pasang tukar pakir ke tiles..

                                Comment

                                Working...
                                X