Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Courts Mammoth

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Courts Mammoth

    asalamualaikum semua,kalau dapat baik beli cash je la, tak ler nanti bayar mahal2 skali tgk kat kedai lain murah lak ek...hati pon tak sakit...

    Comment


    • #32
      Re: Courts Mammoth

      pd sy CM nie mahal la....cekik leher jer...kalau kt kira˛ blk brg yg di amik tu kalau utang kat CM bole beli lagi satu brg yg sama...kalau terlewat byr dorang call cam kt xbyr sethn jer...

      Comment


      • #33
        Re: Courts Mammoth

        kali pertama aku beli barang dr CM, aku isi semua borang yg depa mintak aku isikan....okay, i did that....provided all the necessary documents....pas tu they call my office to confirm my employment....bla, bla, bla, bla....yg buat aku geram is that they will slowly ask you for all other documents that they should have asked for in the first place....

        YOUR LIFE, OUR INSPIRATION? my foot!!!!

        other than that, i got my stuff....and am quite enjoying them....

        Comment


        • #34
          Re: Courts Mammoth

          heheh.. ada lagi ke orang beli barang kat CM ni?

          ada yg kutuk berapi2 CM ni.., tapi last2 beli kat CM gak..

          apa hal ek? tak de pilihan lain kot.. ?

          kalau boleh elak.. elak kan laa..! ni lintah darat zaman baru ni..! jual barang murah .. sampai 4-5 kali ganda kat orang2 yg kurang cekap mengira..!

          beli kat cavenzi aje la.a., murah pun murah.. , lawa pun lawa..

          Comment


          • #35
            Re: Courts Mammoth

            CM ni adi-beradik along juga. Along 'halal'.

            Kalau dah nama pun along, sifat2 cekik darah memang ada dr segi rega, ansuran dan apa2 jua caj yg dikenakan. Kalau CM boleh hantor brg selori dema gak boleh ambik balik selori.

            Harga memang mahal tapi ramai juga yg berminat. Klau boleh bayar ikut time ok. Klau tak leh, jaga2.

            Comment


            • #36
              Re: Courts Mammoth

              Memang pon sakit ati... tapi depends kat kawasan.. maybe ada masalah dengan delivery.... thats why saya tak suka beli kat situ.. kawan saya pun terkena mcam awakk..

              Comment


              • #37
                Re: Courts Mammoth

                Salam semua....

                Untuk pengetahuan semua, aku baru jer beli LCD 32" philips sebulan yg lepas...
                Aku bercadang nk beli cash, tetapi apabila aku ragu2 aku pun wat la installment ngan gold insurance dan extended warranty.
                Selepas sebulan LCD yang aku beli tue xleh hidup langsung. Baru bayar sekali....
                Aku dah laporkan pada yg berkenaan tapi mcm endah x endah je....

                Q: Ape yang patut aku buat ubtuk tarik perhatian diorg sebab aku rase malas je nk g bayar sebab diorg wat endah x endah. Mase nk beli bukan main manis mulut diorag pujuk kite....

                Pada aku, price doesn't matter, but service quality what most matter...
                Sekarang aku dah rase sakit hati bila diorg wat x peduli jer...
                Kalau bab janji diorg memg aku x percaya langsung....
                Jauh api dr panggang...

                Apepun nasib aku still baik sebab x beli cash....

                Comment


                • #38
                  Re: Courts Mammoth

                  [quote=azrul_jul;1992983]Salam semua....

                  Untuk pengetahuan semua, aku baru jer beli LCD 32" philips sebulan yg lepas...
                  Aku bercadang nk beli cash, tetapi apabila aku ragu2 aku pun wat la installment ngan gold insurance dan extended warranty.
                  Selepas sebulan LCD yang aku beli tue xleh hidup langsung. Baru bayar sekali....
                  Aku dah laporkan pada yg berkenaan tapi mcm endah x endah je....

                  Q: Ape yang patut aku buat ubtuk tarik perhatian diorg sebab aku rase malas je nk g bayar sebab diorg wat endah x endah. Mase nk beli bukan main manis mulut diorag pujuk kite....

                  Pada aku, price doesn't matter, but service quality what most matter...
                  Sekarang aku dah rase sakit hati bila diorg wat x peduli jer...
                  Kalau bab janji diorg memg aku x percaya langsung....
                  Jauh api dr panggang...

                  Apepun nasib aku still baik sebab x beli cash.......

                  Comment


                  • #39
                    Re: Courts Mammoth

                    in term of service, baik pegi harvy norman. service diorng not bad la, berbaloi org kata.

                    Comment


                    • #40
                      Re: Courts Mammoth

                      errr kalau dah courts mammoth ko,...cavensi ok tak? :P

                      Comment


                      • #41
                        Re: Courts Mammoth

                        aku baru je nak buka topik ni seb baik da ade..

                        smlm punya kes..
                        aku p kok mamot kuantan nak usya set bilik tido + sofa
                        lepas usya punya usha aku berkenan sejenis sofa 3+2+1 ni sebab fabrik dia cantik and lembut.
                        lebih kurang la camni
                        sofa = rm 2800
                        set bilik tido = rm 1600

                        bila dia wat calculation + kos penghantaran/pemasangan + interest + kos document harga aku kena bayar sebulan untuk 4 tahun = rm197.

                        maksudnya apa??
                        rm197 x 48 bulan = rm9456
                        harga asal = 1600 + 2800 = rm4400.

                        gilos!!!

                        tapi aku budget macho..aku kata nak call orang umah dulu..start enjin keta terus aku belah...cekik darah gila babeh!!!

                        yang bestnya masa aku tanya sofa tu takde tag harga..pastu one of sales ni datang bawa katalog baru dan terpamer pada nya harga sofa tu rm2800. tak semena2 datang sorang lagi salesman wat2 terkejut (ketara sangat belakon)
                        dia cakap "eh!! semalam je harga sofa ni 3200.00, abg betul2 beruntung sebab saya sendiri taktau dorang turunkan harga mcm ni sekali.."

                        eh eh eh..
                        menyampahnya aku tgk muka dia belakon tapi aku wat2 sengih jer..kununnya aku pun terkejut la dapat harga murah..cece...

                        last2 aku p kedai perabot lain..

                        jenis sofa lagi banyak..
                        lagi cantik2..
                        pastu siap leh kurang kan harga kaw2 punya..
                        siap leh wat ansuran dengan 0% interest..haha bestnyeeerrr..

                        Comment


                        • #42
                          Re: Courts Mammoth

                          ahahha..lawak baca cite ko ni balak..
                          aku x pnh jejak lg cot mamot ni....
                          prefer gi kdai perabot biasa je

                          Comment


                          • #43
                            Re: Courts Mammoth

                            courts...no words to say la pasal depa nih....tak beli kat sana (x berutang)...tak terisi

                            laks umah....yer dak..mmg la tempat lain lagi murah..tapi ader ke depa wat

                            installment cam courts??xder kan...dah sah2 ler dari tak nak beli kat courts...kena

                            gak beli kat situ...most of brg umah i beli kat courts...nak kutuk nak kata depa....wat

                            dosa ajer....if korang nak tau...experience it...then u guys will know..saper yg dah

                            ader pengalaman tue...hehehehee...kiter senasib...bab bayaran laju ajer depa....biler

                            bab suh amik n repair barang yg mana masih under waranty (konon nyer extended

                            waranty ngan siap cover insurens sumore) bukan main lambat...

                            tue la depa...konon depa wat sales gilo2..MEGA SALES la sangat...tapi hakikat

                            nya...sama gak price tuh...tak de makna nyer mega sales tue..

                            kutuk nyer kutuk....kat situ gak beli mana lagi courts lah...lepas nih...abis byr ajer

                            brg2 installment i kat courts tue...sori la babe...kalau bleh x i berhutang ngan courts

                            tuh....simpang malaikat 44 i x mor dah....serik...seriyes serik...sakit ati pon ader..

                            Comment


                            • #44
                              Re: Courts Mammoth

                              bukan ker ada kedai perabut yg wat installment..
                              saya yang kat keningau, pedalaman sabah ni pon ada...yang AEON punyer tuh....
                              ada kan?

                              saya masa mula2 masuk umah ni beli kat kedai perabut biasa gak....tp wat monthly installment laa..

                              amik katil..tilam....almari pakaian 2 ....katil double decker.....meja makan.....kayu la sumer tuh.......total sumer dalam RM3k lebih2....bayar installment yg AEON tu for 18 bulan....RM208 sebulan.....dah hbs dah pong bayar....

                              Comment


                              • #45
                                Re: Courts Mammoth

                                masz..saje je ko nak manja2 ngan aku la tu...nyampah

                                eh sape cakap selain kok mamot dah takde kedai lain leh bayar bulanan secara ansuran (installment)??

                                aku dah citer kat atas tu haa..
                                kedai perabot yang aku pegi semalam tu wat easy payment..dengan zero interest dalam erti kata lain..sejumlah mana harga asalnya bila dibayar secara bulanan pun tetap total dia sama..

                                ada maa..cuma kena pandai cari la kedai2 mcm ni..

                                yang lebih best kok mamot cakap tag kedai dia..ada jaminan harga yang bermaksud tiada barang lain yang lebih murah dari kedai kami..kalo ada harga yang lebih murah kami akan pulangkan duit anda...

                                ya ka??
                                i don think so..ntah sape yang dah melalui kes ni..sure kok mamot tak pulangkan lagi duit jaminan tu...hehe
                                Last edited by balakblues®; 25-08-08, 02:50 PM.

                                Comment

                                Working...
                                X