Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Courts Mammoth

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Courts Mammoth

    Assalamualaikum...

    Nak tanya sikit la, mesti ada sape2 yang kat sini pernah beli barang dgn Courts Mammoth kan...? Korang ade masalah tak mase nak tunggu barang tu sampai? Ade tak perkara2 yang buat korang marah masa deal dengan kedai nih?

    Sebenarnye aku ni tengah hangin sebab barang aku beli tak sampai2, dah 3 hari, pastu diorg xde pulak nak inform aku. Aku pulak yang kene call.Mase satu hari lambat tu aku call, diorg cakap 'esok' sampai. Esoknye aku call lagi, diorang cakap 'esok' lagi sekali.Esoknye lagi (hari ni) aku kol lagi, jurujual tu masuk kerja petang pulak, aku mintak pass kat sape2 yang bole tolong aku, dia cakap jurujual tu je yang bole contact gudang, means aku kene pulak tunggu die masuk keje petang ni la isk...Sakit ati....sakit ati...

  • #2
    Re: Courts Mammoth

    kenalan terdekat penah beli...
    lps dah approve..dia ckp brg akan sampai dlm masa 3-4..n btol la brg sampai spt yg dia ckp
    aku rasa mcm mudah je nak beli brg ngan courts mammoth ni...


    dia ikut brg n cawangan gak kot

    Comment


    • #3
      Re: Courts Mammoth

      Pernah. Tengok la barang apa beli. Kalau elektrik agak cepat gak. Dalam seminggu dah leh dpt. Kalau perabot ke sofa kena tunggu dlm 2-3 pas kompem. Sbb stok tu amik masa utk cari.

      Comment


      • #4
        Re: Courts Mammoth

        bukan mahal ke brang2 kat kot memot ni?

        Comment


        • #5
          Re: Courts Mammoth

          sgt mahal....harga berganda..
          abistu nak buat mcm mana....utk org˛ yg tak cukup cash...
          terpaksa la byr scr ansuran

          Comment


          • #6
            Re: Courts Mammoth

            mahal kalo bayar ansuran..
            kalo cash tak la..

            aritu aku nk beli aku suruh dia check stok ada ke tak dulu..
            kalo ada baru aku amik..
            tu pun aku suh dia confirm berapa cepat dia bleh hantar..
            kalo jawapan x memuaskan hati, then cari kedai lain la..

            Comment


            • #7
              Re: Courts Mammoth

              mmg aahh... kalau beli hutang mmg mahal dr biasa...
              skg mana ada brg beli utang dpt murah
              msti kena gaks caj lebih

              Comment


              • #8
                Re: Courts Mammoth

                Originally posted by sothye View Post
                bukan mahal ke brang2 kat kot memot ni?
                yer .. sangat laa mahal..!

                mmg court mammoth ni.. keje peras ugut orang2 susah yg tak bleh nak beli cash..

                buat bayar mingguan nampak macam murah.. walhal mahal..

                apak aku pernah beli barang court mammoth.. , marah aku.. mahal benar.. harga total.. campur interest dia... bleh beli 3 barang tu..!

                aku BAN court mammoth.. tak beli dan jenguk langsung dah! tu pasal court mammoth terpaksa dijual.. sampai berapa tangan dah.. semua orang pun rugi..

                skang dia tukar strategi.., buat iklan hari2.. stail Cavenzi..! (company besar tiru compeni kecik! tak malu betul..!!), pun tetap tak menarik perhatian ku..!

                Comment


                • #9
                  Re: Courts Mammoth

                  Dalam kes aku ni, aku beli cash..tu pon beli Divan yang half price tu.Yang nak marahnye tu pasal sales girl tu dgn konfiden nye cakap bole anta 3hb tu..Aku takde la marah sgt kalau 3hb tu die call bgtau yg barang tu takleh anta hari tu, tp diorg bole pulak senyap cenggitu jek...Aku pulak yg kene call diorg, second time aku call mmg dah kene tembak kaw2 punye ngan aku, kali ke-3 aku kol cakap kalau tak smp jugak aku nak pi sane carik die...Semalam kol 8 malam brg aku sampai, tu pon lori tak call, pakai datang jek.Dah la aku tak blk keje lagi, seb baik adik aku ade kat umah..Mmg sampai bebile aku tanak beli brg kat diorg dah.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Courts Mammoth

                    kalo bole elakkanla beli kt court mammoth ni...
                    bekas salesman kat situ pernah bgtau aku sndri..
                    interest diorg ambik tinggi...
                    beli cash?aku rasa baik kita beli kat kdai biasa˛ lg..
                    kdai perabot tepi jln tu pon kenkdg lbh murah...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Courts Mammoth

                      memang padan sungguh dengan namanyer...
                      Courts Mammoth = kohok mamoh...(loghat tranung)..
                      ertinya..cekik darah!!
                      cekik darah tue apa??

                      Comment


                      • #12
                        Re: Courts Mammoth

                        Penah beli...cepat je. Kalau beli hutang mahal kot. Baik aku beli kat kedai biasa je...tuan kedai tu dah kenai aku...boleh utang takde interest....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Courts Mammoth

                          Pernah beli, mmg delivery hampeh. mak aku pernah beli meja mkn 6+2 pax. Yg +2 tu free la kengkonon tp 2minggu lps set meja tu dihantar baru dpt, itupun lps kena call hari2.
                          Banned jugak court mammot ni, kualiti pun hampeh, rega pun mahal, design pun buruk. Rasanya siapa yg pernah buat installment kat sini mesti pangkah taknak pegi lagi. Yg pergi tu mesti yg belum pernah terkena...aku rasa la..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Courts Mammoth

                            aku penah beli skali je dulu katil bujang. Masa tu ada sale.. rm70 kot katil besi tu. Pastu ari yg sama dorang anto..siap pasangkan katil aku. Kira bagusla service situ.. courts mammoth kat pj.. kat wisma thrifty (depan Hilton).

                            Tp kalau bkn sbb rege dia rm70 mmg takdela aku nak beli kat courts mammoth.. samada cash atau utang. Utang lagila takkan aku beli..sbb kerusi yg kayu 1+2+3 yg biasa JKR tu.. kat courts mammoth kalau cash pun dah cecah 1k++. Kat kedai perabot design sama mcm tu harga letak rm850.. aku mintak tawar2 dpt rm750. Ikutkan kat kedai perabot biasa tu kalau utang pun tak cecah rm900.

                            Cuma dr segi design tu byk pilihan dan lawo la sket berbanding kedai perabot biasa..yg sofa2 la. Kalau perabot2 kayu tu aku lebih suka pi kedai biasa je..

                            Ada satu lagi.. laki kwn aku dia nak beli laptop.. dia beli kat Courts Mammoth.. ala yg ada sale baru2 ni tu. lepas sale mmg jadi murahla.. tp sbb dia beli utang.. harga jadi berganda lebih dr rege laptop biasa..

                            Comment


                            • #15
                              Re: Courts Mammoth

                              aku pernah kerja tanggung hutang orang kat courts mammoth nih.

                              (hehe..akak aku beli peti sejuk bukan main besau utk mak aku, tapi aku kena bayar sampai sudah)

                              mahal gila la courts nih.

                              kalau buat kira-kira mmg la tak terjangkau dek akal.

                              tapi aku jenis orang yang prompt bila bayar hutang, so aku siap dapat kad vip ke vvip ke platinum ke gold ke menda ntah...

                              boleh jalan lah aku nak amek barang lagi.

                              oh kejap nak sambung lagi..

                              mak aku pernah beli sofa kat courts, pastu masa raya ambik gambar family akak aku duk kat hujung, patah kaki sofa tuh..(ya..aku yg kurus orang panggil kakmok, padahal kakak aku yg patut dapat gelaran tuh).

                              so panggil2 betul sbb dalam warranty jenuh nau nak datang..

                              mak aku buat langkah bijak,

                              tak bayar ansuran.

                              cukup time, diorang datang angkat sofa bawak balik ..

                              hutang pun takde.

                              eheheh..

                              bijak bijak
                              Last edited by wawaporeber; 17-07-07, 03:53 PM.

                              Comment

                              Working...
                              X