Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Petua Halau Burung Merpati??

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Petua Halau Burung Merpati??

    assalammualaikum kawan...

    aku ada masalah kat umah aku ni.....byk burung merpati dok bertenggek..kalo tenggek jerk takpe la...ni melepas sepah2 lak tu...tension giler....tiap2 minggu nak kena cuci....dah la umah flat...nak sidai baju kat luar pon cam ape jerk rasa....so sape2 ada petua ke nak halau burung2 ni supaya tak singgah umah aku....

    *** ehhss..betui ke aku post kat sini..mod kalo salah tolong ubahkan...
    Last edited by Mac Weng; 11-05-06, 11:20 AM.

  • #2
    Re: Petua Halau Burung Merpati??

    pasang net laa bai... yg sangkut tuh.. sembelih bikin gulai...

    Comment


    • #3
      Re: Petua Halau Burung Merpati??

      kekeke...masalahnya nak pasang net tu yg takleh ....takde dinding atas nak sangkut...kalo ada pon tinggi nak mampus...tu yg tanya petua2 lain tu...

      Comment


      • #4
        Re: Petua Halau Burung Merpati??

        rendam nasik lebih2 tu dalam clorox.pastu gaul sama nasik biasa.letak tempat dia biasa datang.

        Comment


        • #5
          Re: Petua Halau Burung Merpati??

          pernah tgk tak orang2 kat sawah padi tu .....tapi x kan nak letak org2 kat brada kan ..sooo guna sikit imiginasi ..apa kata ko letak benda gantungan yg dibuat dari buluh tu yg ...apa nama tah ...cantik gak tu ..bila angin goyang ja terus di kelaurkan bunyi ketong ..ketong ..ketong .....lari la burung tu ...

          Comment


          • #6
            Re: Petua Halau Burung Merpati??

            Originally posted by hieroplant
            rendam nasik lebih2 tu dalam clorox.pastu gaul sama nasik biasa.letak tempat dia biasa datang.

            then apa jadi kat burung tu...mabuk @ mati... ishh

            Comment


            • #7
              Re: Petua Halau Burung Merpati??

              selalu mati.kalau nak cara bertamadun sikit guna la macam dreamlord cakap.pasang net.dulu aku kat bendang pasang net atas bendang lepas musim mesin padi setel.burung2 macam jenis parrot tapi kecik tu selalu sangkut sebab nak makan balance beras yang tercicir bawah net tu.

              Comment


              • #8
                Re: Petua Halau Burung Merpati??

                emm...semua cadang pasang net yer....masalahnya pasang net agak mustahil skit la...tu yg tanya petua selain tu...kalo pasang yg bunyi2 cam mengacau org2 sebelah lak....lain2 petua....meh2...tension ni...

                Comment


                • #9
                  Re: Petua Halau Burung Merpati??

                  tuba je la mac weng.kasi umpan baik punya

                  Comment


                  • #10
                    Re: Petua Halau Burung Merpati??

                    kaakkaka...memang cadang camtu...tapi sian la plakkan....takpe...time kasih semua....kalo ada ape2 petua lagi hopefully korang leh kasi tau ler yek...aduh..lusa sabtu nak membersihkan lagi....ceh...

                    Comment


                    • #11
                      Re: Petua Halau Burung Merpati??

                      drpd ko dok melanguk jer dpn pc.....
                      elok jugak laa buat keje tuh.....


                      *umah ko jer ke burung tu sker bertenggek..??...umah jejiran sebelah takde...??

                      Comment


                      • #12
                        Re: Petua Halau Burung Merpati??

                        ada la jugak kot...kekke tapi ape aku peduli umah org lain...kekekeke baik aku kasi clear akunya umah dulu....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Petua Halau Burung Merpati??

                          kekadang bila tuba sekor nanti yang lain akan insaf.dia takkan melepak situ dah.kena korban sekor la jugak.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Petua Halau Burung Merpati??

                            takde laa....mungkin jejiran sebelah ada cara nak halau merpati tuh...
                            mana tau diorg guna teknologi gelombang bunyi ka...manusia tak dgr......tp merpati dgr bulih putus urat tinge...

                            kekekee

                            Comment


                            • #15
                              Re: Petua Halau Burung Merpati??

                              ganas² idea dari hieroplant ni......

                              Comment

                              Working...
                              X