Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

    Kat area KL-PJ berapa ha? Kalau ada nombor boleh bagi sekali tak? PM aku ker

  • #2
    Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

    lori berapa tan ko nak ? lori kotak / kontena ke.. lori biasa aje ?... barang ko banyak ke dak ?.. estimate berapa trip agak agak kalau guna lori 1 tan ?... ada nak kena bungkus ke furniture ko... semua tu kena amik kire... kalau takat biasa biasa aje... sendiri angkat.. biasanya sewa 1 trip tak lebih RM70... no tipon sila periksa di pokokČ sekitar perumahan...

    Comment


    • #3
      Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

      erks.. .. macam best jer nih.. ...
      muatan untuk lori besar mana...??
      untuk kesemua lori aku leh kasi rega.. ..
      sekali ngan manpowerr.. ..
      Last edited by Mitsui; 14-09-05, 03:11 PM.

      Comment


      • #4
        Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

        huh..... kalau pakai movers punya company sure mahal, tapi senang la... kau duduk tgk diorang pack & angkat barang je, pastu arah cam manor nak letak kotak2 kat mana... cara camni senang kalau kau duduk apartment atau kondo berpuloh tingkat, diorang mmg pro bab bungkus & packing barang dalam kotak, selalunya boleh mintak kotak2 tu dulu utk pack sendiri personal & small item, cam clothes dll....

        kalau nak budget, cam dreamlord ckp la... cari no lori sewa kat pokok2 area kawasan perumahan, selalunya harga ikut distance, kalau kl-pj paling kuat pun aku ingat dlm rm150, depend lori brapa tan la... kalau bab angkat-mengangkat ni, ajakla sedara-mara ke, kawan sepejabat ke, jiran2 ke, pastu buat la makan2 ngan air sirap utk diorang.... ahhaa

        Comment


        • #5
          Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

          Originally posted by skai
          kalau nak budget, cam dreamlord ckp la... cari no lori sewa kat pokok2 area kawasan perumahan, selalunya harga ikut distance, kalau kl-pj paling kuat pun aku ingat dlm rm150, depend lori brapa tan la... kalau bab angkat-mengangkat ni, ajakla sedara-mara ke, kawan sepejabat ke, jiran2 ke, pastu buat la makan2 ngan air sirap utk diorang.... ahhaa
          aku rekemen cara ni laa... selain safe budget... bleh kukuhkan silaturrahim.. bleh laa kenai antara kaca dan permata... bleh laa bermasyarakat.... serampang banyak mata gitu..

          Comment


          • #6
            Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

            aku antisocial so susah nak interaksi ngan orang. Aku nak lori satu tan + orang angkat ... satu trip... jarak dlm 30 - 40 km

            Comment


            • #7
              Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

              ni yg aku tau (barang kemas sendiri):
              tukang angkut brg sorang rm40
              lori 3 tan rm250 + 4 pekerja = rm410
              lori 1 tan rm120 + 2 pekerja = rm200

              kalau barang satu rumah walaupun barang sikit.. janji ada sofa, washing machine, fridge & perabut sikit2 mmg tak cukup 3 tan tu.. nak sekali jalan kena ambik yg besar lagi..

              tapi kalau buat 2 kali trip pun ok jugak.. buat hari lain2..
              1st trip ambik lori 3 tan. then rumah dah lapang sikit senang nak kemas brg yg tinggal lagi.
              2nd trip bergantung la pada byk mana brg yg tinggal lagi..

              tak payah nak panggil kawan2/sedara mara tolong angkat.. dorng tu tak pro, kang terhegeh2 nak mengangkat barang & susun dlm lori tu..
              senang upah je kejap je org tu angkat.. mmg tu keja dorang..

              Comment


              • #8
                Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                ok la.. ..
                aku mmg buat market untuk kompeni movers/shipping/trucking!!!

                untuk low cost mmg aku suggest pi cari kat padang/bawah pokok tue.. ..
                mmg leh buat tawar menawar harga paling rendah.. pasal kat area tue mmg derang berebut untuk dapatkan job!!

                kalau guna movers ni .. .. macam skai cakap kan tu la... ..!!

                Comment


                • #9
                  Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                  dia nak movers laa tu mitsui... ko letak laa kat sini cost.. bleh semua user wat rujukan...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                    aku pon nak pindah x lama lg ni
                    mitsui....kalo kasi arge kenkwn bole?kalo free??

                    Comment


                    • #11
                      Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                      aku kena rm200..
                      umah flet 3 tingkat.......

                      baru ari ahad lepas...
                      penat blum abis lagi..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                        Yg aku pindah aritu distance dkt je..
                        ampang-setiawangsa... RM150,
                        3pekerja... lori 1tan rasanya.
                        Tp brg mmg penuh sgt2 lah!
                        Umah tingkat 3.. xde lif!
                        Pindah ke tingkat 14 [ada lif la]

                        Kalau dgn kwn aku.. dia charge RM200..huh gile!
                        Ni depend pd org gak ni!
                        So cari yg murah & servise lengkap!
                        Senang2.. cari je le kat public fon, kat pokok2 tu.
                        Survey bnyak2

                        Comment


                        • #13
                          Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                          cuba call orang ni...

                          uncle chia 0122582920/0166540638

                          uncle ni, so far oklah.... boleh nego dgn dia

                          Comment


                          • #14
                            Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                            fir kena dlm seratus...adik osmet punya kwn..........

                            Comment


                            • #15
                              Re: Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?

                              uncle chia nie berapa sewa nyerr...kalau dari gombak ke damansara..murah tak.if bawah seratus..ok gak.

                              Comment

                              Working...
                              X