Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

landskap luar rumah

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • landskap luar rumah

    rumah aku rumah sebijik sebijik jadi banyak ruang kalo nak buat landskap kat keliling umah nie

    buat mase nie aku ader la due kolam ikan....korang ader aper idea nak buat tak....

  • #2
    Re: landskap luar rumah



    besh kan ada landskap umah sendirik.. tingin ah!!
    nanti nak ada rumah yang bertanah la.. baru bleh berlandskap sepuas ati..
    huhu.. besar cita˛ku..
    skrg taleh lagik sbb lom ada kemampuan.. hehe

    Comment


    • #3
      Re: landskap luar rumah

      leh buat rock garden....tapi kalau nak buat rock garden tu, kena tgk luasnyer kawasan di luar rumah....the type of fish yg vtec dok bela tu, ikan hiasan ke ikan biasa? kalau ikan hiasan, lebih sesuai kalau buat rock garden....or a small diorama....


      Comment


      • #4
        Re: landskap luar rumah

        buat air terjun pon cantik gak kan??
        pastu..kt bawah tu buat kolam ikan...

        Comment


        • #5
          Re: landskap luar rumah

          buat sudut senaman.. letak yg batu2 boleh pijak tu.. bole jln ptg2.. pastu buat tempat bbq.... fountain.. n tanam sedikit pokok2 bunga utk redupkan suasana...

          tingat pula umah mertua aku rasanya semua yg aku sebut ada kt rumah dia... cedok idea seket...

          Comment


          • #6
            Re: landskap luar rumah

            rumah teres susah sikit nak buat lanskap. tempat sempit.....

            Comment


            • #7
              Re: landskap luar rumah

              buat mini-sungai keliling pusing satu rumah.. best gile.. sejuk je rumah.. mcm kat surau precint 9 ?? (kalau tak silap aku le)

              Comment


              • #8
                Re: landskap luar rumah



                kolam? aku cadang bela teratai... eheh.. klu belum ada la...
                ma feveretttt...

                pastu klu rajin bertanam ngan mcm2 jenis pokok munge...

                Comment


                • #9
                  Re: landskap luar rumah

                  kolam.. pastu ade pondok kecik tempat port lepak petang2.. uu best gile.
                  sothye, surau Precint 8 ade kolam keliling. bukan 9

                  Comment


                  • #10
                    Re: landskap luar rumah

                    kalau fir nak..
                    ada pokok bonsai
                    pastu ada batu2 laut
                    dan ada tmn permainan kecik (sbb suka ngan budak2)
                    ada 2 set meje berbumbung yg boleh melepak..baca paper...minum ptg..

                    Comment


                    • #11
                      Re: landskap luar rumah

                      Originally posted by tudung biru
                      kalau fir nak..
                      ada pokok bonsai
                      pastu ada batu2 laut
                      dan ada tmn permainan kecik (sbb suka ngan budak2)
                      ada 2 set meje berbumbung yg boleh melepak..baca paper...minum ptg..

                      Pekata kalau kite beli rumah berlamankan pantai terus ?.. for sure lagi bess kan ? cam kat pulau indah ke hape ke ?... nak dak fir ?

                      Comment


                      • #12
                        Re: landskap luar rumah

                        tapi bahaya juga kalau buat air keliling rumah tu.. la ni zaman denggi... bahaya seh!

                        Comment


                        • #13
                          Re: landskap luar rumah

                          Originally posted by DreamLord
                          Pekata kalau kite beli rumah berlamankan pantai terus ?.. for sure lagi bess kan ? cam kat pulau indah ke hape ke ?... nak dak fir ?
                          pantai fir taknak..tp kalau nak bercuti fir nak..
                          sbb nnti kalau uat umah berlamankan pntai...ramai plak yg dtg nak menginap..
                          so pastu umah bukan umah lagi tp jd chalet plak..

                          Comment


                          • #14
                            Re: landskap luar rumah

                            Originally posted by winterwish
                            kolam.. pastu ade pondok kecik tempat port lepak petang2.. uu best gile.
                            sothye, surau Precint 8 ade kolam keliling. bukan 9
                            hehehe... tau.. saje je..

                            Comment


                            • #15
                              Re: landskap luar rumah

                              eh..eh...bole pulak dia main˛...

                              Comment

                              Working...
                              X