Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bacaan al quran yang sangat merdu ...

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bacaan al quran yang sangat merdu ...

    Indahnya....subhanAllah..syahdu rasanya dgr bacaan sebegini..

  • #2
    Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

    syahdu gile
    teringat aku petang2 masa sekolah dulu


    5 reciters



    sheikh al basit on surah al-haqqah

    Last edited by DatukM; 20-08-10, 02:43 PM.

    Comment


    • #3
      Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

      ha ye lah...
      pas meor mensen tetibe teringat kat asrama dedulu...
      asal petang je nak masok maghrib mesti berkumandang...

      no wonder cam penah dengar alunan dia...

      Comment


      • #4
        Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

        qari aku suka khalil al-hussary

        Comment


        • #5
          Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

          insaflah aku...................... tq

          Comment


          • #6
            Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

            haah la...

            sama siyers macam zaman asrama sebelum masuk waktu maghrib..

            nostalgia... nostalgia...




            sampai sekarang aku masih suka dengan bacaan sudais dengan ghamidi... mungkin sebab dulu pun belajar mengaji dengan orang yang guna qiraat yang sama kot...


            qari muda nih muhammad taha al junaid, kan?



            Daripada Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda, "Allah tidak pernah memberi perhatian terhadap sesuatu sebagaimana Dia memberi perhatian kepada seseorang nabi yang membaca al-Quran dengan suara lunak merdu" (Hadith riwayat Bukhari)
            Last edited by eksp; 20-08-10, 03:40 PM.

            Comment


            • #7
              Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

              ^^
              ye ...
              aku pun suka al-ghamidi......

              Comment


              • #8
                Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                Lenggok bacaan macam imam ms kat U dulu..dulu sampai rs nk nangeh bile dgr..SubhanAllah

                Comment


                • #9
                  Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                  siyes la syeikh albasit tu mmg menggamit nostalgia n syahdu
                  biasa dengar masa dekat2 nk maghrib tgh siap2 nk g surau, ada yg maseh kat dewan makan
                  kadang2 aku n memember lepak2 atas kerusi batu kat lereng buket tgk pemandangan maghrib sambil dengar ayat2 ni bergema
                  masa subuh pon sama jugak

                  part paling meremangkan bulu roma bile dia sambong2 ayat (trademark syeikh ni), tarik tinggi gile pastu yg lain2 sambut "Allah! Allah! Allah!"
                  pergh klimax

                  semoga Allah berkati qari2 tersebot

                  ahn, meh la dengar
                  tak paham pon xpe, hayati lenggok merdu suara dia


                  lagi 2 (jangan pasang spiker kuat sgt)


                  Last edited by DatukM; 20-08-10, 06:11 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                    القارئ محمد طه الجنيد



                    Comment


                    • #11
                      Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                      mana nak donwload complete bacaan Muhammad Taha al Junayd nih eh?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                        link ni http://abmp3.com/mp3/qari-muhammad-taha-al-junayd-yassin.html
                        tapi kena cari satu2 sampai cukup 114 la.. huhu. =.=
                        sapa lagi yg ada full download link.? torrent ka..

                        untuk qari2/imam2 lain.,
                        http://quranicaudio.com

                        eh., link download leh ke.?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                          aku paling suke ialah sheikh sudais dan salah bukhatir...

                          yang qori cam abdul baset ni kurang sikit sebab suke baca main sambung2 ayat..takde waqaf pom.

                          sunnahnye kena baca ayat satu2.

                          Comment


                          • #14
                            Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                            Ahmad Saud


                            Hassan Bin Abdullah...

                            Comment


                            • #15
                              Re: Bacaan al quran yang sangat merdu ...

                              Originally posted by L u F f Y View Post
                              link ni http://abmp3.com/mp3/qari-muhammad-taha-al-junayd-yassin.html
                              tapi kena cari satu2 sampai cukup 114 la.. huhu. =.=
                              sapa lagi yg ada full download link.? torrent ka..
                              nak download satu2 yang seksa tuh..

                              takpe, nanti nak try ushar2 kat kedai2 jual cd nasyid dan tilawah Quran...

                              Comment

                              Working...
                              X