Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

gambar tanduk syaitan

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gambar tanduk syaitan

    Kenapa rasul kata antara dua tanduk iblis





    MAKLUMAT INI DARI USTAZ HARUN DIN, BELIAU BACAKAN ARTIKEL TTG FAKTA BAHAWA PLANET MARIKH ( PLANET TERDEKAT dengan BUMI ) TELAH MENGALAMI PUSINGAN TERBALIK PADA BULAN SEPTEMBER LEPAS. INI MENUNJUKK AN BAHAWA PLANET YANG BERHAMPIR AN DENGAN PLANET MARIKH JUGA AKAN MENGALAMI KEJADIAN YANG SAMA. MAKA AKAN TERJADILA H KEJADIAN MATAHARI AKAN TIMBUL DARI ARAH BARAT YANG JUGA MERUPAKAN TANDA-TANDA BESAR KIAMAT. PADA MASA ITU JUGALAH PINTU TAUBAT AKAN DITUTUP.. . KATA PARA ASTRONOMI PLANET, BUMI HANYA TUNGGU MASA SAJA. MAKLUMAT INI TIDAK DIDEDAHKA N SECARA MELUAS DAN TELAH DIHENTIKA N PENYEBARA NNYA OLEH 'NASA' KERANA IA MENGUNTUN GKAN UMAT ISLAM.. AMBILLAH PERANAN..[istighfar jom..] wallahu a'lam
    Sabda rasululla h s.a.w yang bermaksud ....
    " siapa yang bersolat ketika matahari hendak terbenam ..... maka
    sebenarny a dia sedang bersolat di antara 2 tanduk iblis"



    Dalam sepotong ayat dan hadis ada menerangk an:

    "Sesungguh nya yang mengada-adakan kebohonga n itu hanyalah orang-orang yang tidak beriman dengan ayat-ayat Allah dan merekalah pembohong-pembohong." (An-Nahl ayat 105)

    "Barangsia pa mengataka n dariku apa yang aku tidak katakan, maka hendaklah Ia bersedia mengambil tempatnya dari Neraka."(HR: Az-Zahabi dlm Al-Kabair.)

    -Berpesan-pesan sesama insan-

  • #2
    Re: gambar tanduk syaitan

    sumber artikel ni dari mane ?

    Comment


    • #3
      Re: gambar tanduk syaitan

      Planet Marikh tidak bpusing pada arah yg berlainan.

      Its an optical phenomena from the eyes of the viewer/observer.

      Its called Retrograde Motion.



      As Earth (blue) passes a superior planet, such as Mars (red), the superior planet will temporarily appear to reverse its motion across the sky.

      Last edited by Neo5; 23-11-09, 12:53 AM.

      Comment


      • #4
        Re: gambar tanduk syaitan

        mars mengalami pusingan terbalik
        kihkihkih

        Comment


        • #5
          Re: gambar tanduk syaitan

          tau x nape nasa dh x hebahkn??
          coz diaorg tsedar yg diaorg tersilap...

          lagipn berita psl marikh neh dh bkulat...

          Comment


          • #6
            Re: gambar tanduk syaitan

            bukan la aku nak kutuk si harun din ni ke ape ke
            tapi dia ni mmg pandai bab agama je.
            ilmu falak sains ka kompem KO punyelah
            bukan mcm zmn dulu, sahabat2 terel agama, matematik n sains

            ntah2 si harun din ni tgk aku cmpak fransium dlm air, mletup
            pon dia buleh kata itu tanda kiamat
            lawak btol la org2 mcm nih.
            mcm mnunjukkan kejahilan umat islam dlm matematik n sains

            Comment


            • #7
              Re: gambar tanduk syaitan

              tapi yang pastinya kiamat semakin hampir la kawan...

              Comment


              • #8
                Re: gambar tanduk syaitan

                hasil Googling...memberikan results sama seperti post Neo5 di atas.
                kesan ilusi yang dipanggil 'retrogade motion'.
                akan tetapi, kesan itu tidaklah menunjukkan yang planet itu berputar berlawanan arah pada paksinya secara fizikalnya yang menyebabkan Matahari terbit dari arah berlawanan di planet Marikh itu.
                cuma pada pandangan manusia di Bumi, orbitnya sahaja yang kelihatan tidak lagi sempurna bulat (not truely bulat laa...lonjong a bit)...seperti dalam grafik di post Neo5 di atas.

                soal jawab berikut dari answers.yahoo.com sedikit sebanyak membantu aku memahami retrogade motion ini.

                question: MARS Planet is orbiting in reverse mode agaisnt earth and other planets! Is this true?
                Where can I get we get reliable and non-biased information about the planet behaviour. Thanks.

                answer: No, Mars doesn't stop and reverse its direction in space. Mars and Earth are like race cars on an oval track. Earth has the inside lane and moves faster than Mars -- so much faster, in fact, that it makes two laps around the course in about as much time as it takes Mars to go around once. About every 26 months, Earth comes up from behind and overtakes Mars.
                question: Mars stop spinning and now rotating in reverse?

                answer: No, Mars is rotating exactly as it always has. The force required to stop a planet's rotation and reverse it would destroy the planet in the process.

                What you probably heard and misunderstood is that at certain times Mars appears to slow down its motion in our sky and reverse directions for a while, something known as retrograde motion. This is not due to any real change in Mars' motion, but is an optical illusion caused by our viewing Mars from an "inside track" around the Sun. You can see the same thing when you pass a car on the highway: for a moment or two, the car appears to move backwards.
                soal jawab di atas telah berada dalam answers.yahoo.com lebih kurang 4 tahun dan 2 tahun, masing-masing.
                menunjukkan isu Marikh berputar terbalik ini telah dibincangkan di Barat 4 tahun yang lalu.

                link berikut menunjukkan apakah itu retrogade motion planet Marikh ini secara grafikal...menarik!
                http://mars.jpl.nasa.gov/allabout/ni...animation.html

                berkenaan gambar di atas, situasi apakah yang menghasilkan imej matahari sebegitu?

                dari pemerhatian aku, ianya seperti berlaku ketika gerhana.
                aku google "sunset eclipse" untuk cari gambar asal di atas.

                contoh paling hampir boleh aku temui... http://nicmosis.as.arizona.edu:8000/.../SUNSET_25.jpg
                Last edited by luzi; 23-11-09, 06:22 PM. Reason: tambah info...

                Comment


                • #9
                  Re: gambar tanduk syaitan

                  Originally posted by Iris View Post
                  tapi yang pastinya kiamat semakin hampir la kawan...
                  iyela kot
                  tapi tak payah la setiap fenomena alam ko nak kaitkan ngn kiamat gak
                  dah mcm orang greek zmn dulu2 dah aku tgk.
                  nmpak sgt bodoh sains kot, lagi2 la kalau statement2 mcm tu kluar dari mulut org2 yang dihormati dan tggi statusnye dlm komuniti islam mcm harun din tuh
                  nmpak sgt la org islam ni buta bodoh, illaterate in science
                  nmpak mnde dua batang mcm tu ko kata tanduk setan..
                  korang tak rase mcm bangang ke? seriously
                  mcm la dak harun din tu penah nmpak tanduk setan mcm mana?
                  setan mmg ade dua tanduk ke?
                  kahkah
                  mmg bodoh piang btol
                  Last edited by totti 10; 23-11-09, 06:16 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Re: gambar tanduk syaitan

                    sumber berita pon xde...

                    Comment


                    • #11
                      Re: gambar tanduk syaitan

                      Originally posted by totti 10 View Post
                      bukan la aku nak kutuk si harun din ni ke ape ke
                      tapi dia ni mmg pandai bab agama je.
                      ilmu falak sains ka kompem KO punyelah
                      bukan mcm zmn dulu, sahabat2 terel agama, matematik n sains

                      ntah2 si harun din ni tgk aku cmpak fransium dlm air, mletup
                      pon dia buleh kata itu tanda kiamat
                      lawak btol la org2 mcm nih.
                      mcm mnunjukkan kejahilan umat islam dlm matematik n sains
                      betui ka harun din yg cakap?

                      Comment


                      • #12
                        Re: gambar tanduk syaitan

                        Originally posted by exs View Post
                        betui ka harun din yg cakap?
                        Yele... Betul ke dia yang cakap? Aku pun dapat emel ni, tapi dari mana sumber yg mengatakan Harun Din cakap pun tak tau. Mungkin dia ada-adakan cerita nak merosakkan nama beliau...

                        Comment


                        • #13
                          Re: gambar tanduk syaitan

                          Source pun tarak macam mana mau percaya..kutip dari email ni kompem...

                          Comment


                          • #14
                            Re: gambar tanduk syaitan

                            Totti...

                            Tak baik hang cakap Dr Haron Din mcm tu. Hang kena pastikan yang dia betul-betul ckp mcm tu baru leh tuduh dia. Ni sumber asal pun takder... patut kena tanya LUXORD la... mana dia dapat. Ramai orang kena fitnah sekarang ni... kes biasa yang aku tengok ialah Ustaz Zaharuddin.

                            Comment


                            • #15
                              Re: gambar tanduk syaitan

                              Originally posted by Morpheus View Post
                              Totti...

                              Tak baik hang cakap Dr Haron Din mcm tu. Hang kena pastikan yang dia betul-betul ckp mcm tu baru leh tuduh dia. Ni sumber asal pun takder... patut kena tanya LUXORD la... mana dia dapat. Ramai orang kena fitnah sekarang ni... kes biasa yang aku tengok ialah Ustaz Zaharuddin.
                              p/s: berpesan-pesan dengan kebenaran... walaupun pahit.

                              TUAN MOD, tlg delete posting ni... silap tekan button laa...
                              Last edited by Morpheus; 24-11-09, 10:07 AM.

                              Comment

                              Working...
                              X