Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Solat-solat sunat..

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Solat-solat sunat..



    Jike seseorg tue berhajat nk wat solat sunat - Hajat,Istikharah,Taubat,Tahajjud..

    biasenyer ader x urutan y bersesuwaian utk solat2 nie...cth:

    Lakukn Solat Taubat dulu- utk penyucian jiwe..pastu tahajjud..kendian hajat n istikharah..or kite leh wat saje y mane2 dulu....

    n bley x bg doa2 y biasenyer menjd amalan lps seseorg tue lakukan solat2 sunat tersebut...

  • #2
    Re: Solat-solat sunat..

    Tertanya2 gak soklan yg sama.......

    Comment


    • #3
      Re: Solat-solat sunat..



      Kalau solat tahajjud tau lah..yg ni kita buat khas lepas bangun tidur..means kena jadi pembuka, yg 1st lepas bangun tidur. Solat witir pulak..penutup sbelum masuk waktu Subuh. Yg lain tu takde turutan yg ditetapkan rasanya.

      Pasal doa2 dia..carila buku panduan solat-solat sunat. Sebaiknya cari yg ada makna dlm Bahasa Malaysia sekali. Boleh tahu maksud doa kita..

      Comment


      • #4
        Re: Solat-solat sunat..

        solat Istikharah sebaiknya-baiknya buat berapa kali?

        Comment


        • #5
          Re: Solat-solat sunat..

          ermm...buku2 panduan mmg byk...cume skang nie..nk tanye pd sesiape y dah biase menjdkn solat sunat ni as amalan...

          jd nk mtk pendapat pasal urutan solat y perlu didahulukn n doa2 y menjd amalan...

          Comment


          • #6
            Re: Solat-solat sunat..



            Cik hally, ada rujuk ustaz/ustazah mana2 tak? Buat masa ni, saya buat ikut yg pernah diajarkan masa zaman sekolah2 dulu: tahajjud, taubat, hajat, istikharah, witir. Kalau solat sunat tasbih plak, nak selit kat mana..tak ingat dah. Yg tu last buat masa form 3. Huhuu..punya lama, tak ingat dah susunan dia.

            Comment

            Working...
            X