Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Doa pembuka majlis

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Doa pembuka majlis

    ada tak sesapa yang tahu doa untuk membuka sesuka majlis ataupun ayat2 Al-Quran yang sesuai dijadikan sebagai pembuka sesuatu majlis.
    tima kasih...

  • #2
    Re: Doa pembuka majlis

    Originally posted by ryderz
    ada tak sesapa yang tahu doa untuk membuka sesuka majlis ataupun ayat2 Al-Quran yang sesuai dijadikan sebagai pembuka sesuatu majlis.
    tima kasih...

    Buka majlis dengan bacaan al fatihah dan tutup dengan tasbih kifarah dan surah al asr. Itu shj

    wallahualam
    TJ

    Comment


    • #3
      Re: Doa pembuka majlis

      yer...
      yer...
      begitu lah caranya...

      Comment


      • #4
        Re: Doa pembuka majlis



        Membaca selawat keatas nabi kemudian membaca doa selepas solat pun sudah memadai...

        Wallahu a'lam bisshawab.

        Comment


        • #5
          Re: Doa pembuka majlis

          ok..macam tu je ke. ingat ada doa khas untuk pembuka majlis.
          tima kasih...

          Comment


          • #6
            Re: Doa pembuka majlis

            hehe sorila me"revive" topik lama
            aku gugel sample doa tiba2 xsangka plak tjumpe topik nih dlm bdn ni
            aku ditugaskan baca doa sempena majlis timb menteri rasmi minggu dpn (sbb xde org lain ekceli )
            ekceli baca doa pn ada protokol dia http://www.islam.gov.my/portal/pdf/panduanDoa.pdf

            Comment


            • #7
              Re: Doa pembuka majlis

              baca al-Fatihah & doa iftitah pun ok

              Comment


              • #8
                Re: Doa pembuka majlis

                Originally posted by husain7800 View Post
                baca al-Fatihah & doa iftitah pun ok
                tgk gak sape tetamunye
                kalo majlis bese2 kat jabatan tu ok lg la (wpn not proper enuf)
                wpn ikot logik akal, sukati kitala nk doa ape, tp da mcm tu protokolnye..

                Comment


                • #9
                  Re: Doa pembuka majlis

                  Originally posted by Tok Janggut View Post
                  Buka majlis dengan bacaan al fatihah dan tutup dengan tasbih kifarah dan surah al asr. Itu shj

                  wallahualam
                  TJ
                  sori TJ, saya tak jumpe lagi sebab kenape perlu baca surah Al-fatihah dan bukan surah lain atau ada ayat2 lain yg Nabi baca ntuk membuka majlis...
                  harap boleh jelaskn...

                  tq.

                  Comment

                  Working...
                  X