Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Siapa sebenarnya YAHUDI & ISRAEL?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Siapa sebenarnya YAHUDI & ISRAEL?

    Zerul menulis - "Yahudi merupakan satu-satunya agama yang dikhususkan kpd satu bangsa. Mereka tidak berdakwah utk menarik penganut agama lain utk masuk ke dalam agama mereka. Yahudi merupakan satu bangsa yg dikurniakan Allah paling ramai nabi2 dan rasul2.

    Namun begitu setiap kali kedatangan nabi dan rasul mereka akan nafikan dan ada yg mereka bunuh.

    Antara nabi yg pernah diturunkan kpd mereka ialah nabi musa dan isa..

    Kaum Yahudi ini percaya bahawa Nabi Uzair merupakan Anak Allah dibumi kerana baginda boleh menghidupkan org yg telah mati.

    Itu secara ringkas ttg sejarah org yahudi.

    Tahukah anda Yahudi di US hanya lebih kurang 5 Juta dari Seluruh penduduk negara itu.Namun begitu mereka ini cukup hebat dgn dapat menguasai ekonomi dan politik US.

    Nama2 Yahudi yg hebat spt Bill Gates, George Soros, Solomon, Henry Ford dan banyak lagi.

    Satu perkara yg mungkin kita tidak tahu ttg Yahudi ialah mereka menguasai senat Amerika Syarikat. Merekalah yg menentukan dasar luar US. Paling menarik, walaupun mereka menguasai senat US, tetapi mereka melantik President dari kalangan Kristian. Tahukah anda kenapa?

    Yahudi ini perancangan cukup rapi dan licik.Mereka merupakan invisible hands disebalik keangkuhan USA pada masa kini.

    Yahudi pernah merempat di negara asing spt di Jerman. Pada zaman pemerintahan Nazi, Hitler telah membunuh ramai org Yahudi kerana mereka terlalu bijak dan boleh mengancam kedudukan bangsa Yahudi.

    Pada awal 1900 mereka telah menubuhkan pertubuhan Yahudi Sedunia di Britain. Mereka telah meletakkan beberapa agenda dalam memartabatkan bangsa mereka.Antaranya :

    1) Menghuru hara dunia ini dengan penganjuran pesta2 maksiat. Akhirnya dunia ini akan rosak sehingga semua manusia memandng agama mereka sbg yg terbaik. Antaranya homoseks,lesbian& gay.

    2) Merampas Baitul Maqdis dari tangan org Islam dan Kristian.Pada tahun 1960an org yahudi telah mendarat di Semenanjung Gaza dan mereka telah berperang dengan aorg Arab. Akhirnya terbentuk negara Yahudi,Israel.

    3) Merampas Madinah dari tangan Islam dan Madinah diletakkan dibawah Negara Yahudi Raya(ISRAEL).Madianah merupakan tanah air mereka. Mereka telah diusir oleh Nabi Muhammad kerana belot ketika Rasulullah berperang dengan Musyrikin Mekah.

    4) Mewujudkan sistem ekonomi yang dipenuhi sistem riba' dan bermatlamatkan keuntungan. Yahudi tidak akan mengenakan riba' kpd sesama bangsa mereka.Lihat dunia hari ini penuh dengan sistem riba'.Perniagaan bukan lagi bermatlamat untuk kemaslahatan umum tetapi lebih kpd keuntungan sehingga ada pihak yg tertindas.

    5) Menganggap bangsa selain Yahudi sbg lembu dan layak disembelih. Di Palestine kita boleh lihat kekejaman mereka.Askar mereka sesuka hati menembak org awam.

    6) Menghapuskan sistem khalifah Islam dan cara hidup Islam. Yahudi memang benci kepada Islam kerana Nabi Terakhir diturunkan kepada org Arab. Mereka sebenarnya berharap bahawa Nabi terakhir itu datang dari keturunan mereka.

    7) Menjadikan negara Islam sbg negara pengguna kepada industri walaupun mereka memilikki sumber asli yg banyak.

    Agenda ini telah ditulis di pintu masuk Parlimen Israel. Sebahagian matlamat ini telah tercapai. Sebahagian lagi masih di dalam usaha mereka.

    Yahudi telah byk melakukan banyak kerosakkan di muka bumi ini.

    Mungkin ramai tidak tahu bahawa budaya merokok merupakan agenda Yahudi. Sebenarnya org Yahudi tidak merokok. Anda boleh lihat kilang2 rokok2 spt Marlboro dimilikki oleh org Yahudi.

    Anjuran merokok ini sebenarnya dilakukan spy umat manusia melakukan pembaziran dan merosakkan badan mereka.

    Dalam hiburan, Yahudi mewujudkan pelbagai jenis muzik antaranya rap, hiphop, punk dan macam2 lagi.Melalui muzik mereka menyelitkan unsur hedonistik atau keseronokkan yg melampau.

    Banyak lagi kerosakan yg telah mereka lakukan. Oleh itu saya berharap info ini dapat memberi maklumat serba sedikit ttg Yahudi laknatullah.

    Janganlah terkejut kenapa US menyokong Israel. Israel itu sebenarnya ditubuhkan oleh org Yahudi dari Amerika Syarikat yang kembali ke Palestin untuk mrencapai matlamat2 tadi.

    Kita membenci mereka. Tetapi mereka telah lama mempersiapkan diri.

    Fikir2kanlah teman

  • #2
    Bill Gates tu yahudi ? tul ker?

    Henry Ford tuu setau aku orang yg benci dgn yahudi..siap kuarkan buku The International Jew..ada dalam 4 jilid.

    Apapun, mmg tujuan Yahudi ni nak jahanamkan bangsa2 lain, terutamanya Islam... Waspadalah dgn mereka.

    Comment


    • #3
      oo..camtu..aku beberapa minggu lepas ada la tgk kat channel national geographic pasal israel ngan budaya diorang..rasa berminat nak tau lebih lanjut hal depa ni..

      knp sampai begitu sekali yahudi ni..

      Comment


      • #4


        Acik ado satu email berbentuk powerpoint mengenai kekejaman tentera yahudi-israel nie... Kalau ada sesiapa yg berminat nak melihatnyer maka segeralah emailkan add yahoo ke, hotmail ke lycos ke dsb lagi ke alamat acik nie...

        fosilmitra@yahoo.com

        Sekian, harap maklum. Terima kasih.

        Comment


        • #5
          Kiriman asal oleh cyrus77
          Henry Ford tuu setau aku orang yg benci dgn yahudi..siap kuarkan buku The International Jew..ada dalam 4 jilid.
          HEnry Ford memang anti jew .. tu yg akoo rasa macam ada bercanggah jek .. akoo ada buku dia ..

          Comment


          • #6
            Zerul menulis - "Yahudi merupakan satu-satunya agama yang dikhususkan kpd satu bangsa. Mereka tidak berdakwah utk menarik penganut agama lain utk masuk ke dalam agama mereka. Yahudi merupakan satu bangsa yg dikurniakan Allah paling ramai nabi2 dan rasul2.

            Namun begitu setiap kali kedatangan nabi dan rasul mereka akan nafikan dan ada yg mereka bunuh.

            Antara nabi yg pernah diturunkan kpd mereka ialah nabi musa dan isa..

            Kaum Yahudi ini percaya bahawa Nabi Uzair merupakan Anak Allah dibumi kerana baginda boleh menghidupkan org yg telah mati.

            Itu secara ringkas ttg sejarah org yahudi.
            Seperti yg pernah saya tulis sebelum ini, yahudi adalah keturunan dari salah seorang daripada 12 anak nabi yaakub (yg juga dikenali sebagai israel). Maka anak-anak dan keturunan mereka di namakan bani israel (atau anak israel). Daripda 12 ini yang bungsu adalah nabi yusuf. Ayah kepada nabi yaakub ialah nabi ishak dan ayah kepada nabi ishak ialah nabi ibrahim dan adiknya nabi Ismail a.s.

            Itu sejarah ringkasnya.

            Kita membenci mereka. Tetapi mereka telah lama mempersiapkan diri.
            kita tidak membenci sampai ke tahap utk membunuh kesemua bangsa dan kaum yahudi diseluruh dunia yang berjumlah lebih kurang 35 juta. Ini kerana terdapat para sahabat yang berasal dari kaum yahudi yg di antaranya seperti Abu hurairah. Apa yang kita benci ialah kaum yahudi yang menentang umat Islam. Mereka ini membentuk satu perkumpulan yang dinamakan sebagai zionis. Inilah perkumpulan yang kita benci dan tentang.

            wallahualam
            TJ

            Comment


            • #7
              Kiriman asal oleh gogsard
              HEnry Ford memang anti jew .. tu yg akoo rasa macam ada bercanggah jek .. akoo ada buku dia ..
              eh... uncle pun minat ke buku camni? ehehe...nak pinjam uncle punya bleh??

              Comment


              • #8
                TJ : Ya betul, even ada Yahudi sendiri yg tak suka dgn Zionis nie..

                Gudgal : Buku tu tebal gile, larat ke baca? dalam 1000 pages kot. Kalau nak beli aku rasa dalam RM 80..Boleh dapatkan di Saba Media. Or kinokuniya/Times KLCC pun ader..

                Comment


                • #9


                  Gerakan Zionis atau pergerakan Yahudi yang diasaskan melalui Protokol Yahudi 1906 mempunyai 2 matlamat didalam perjuangan mereka iaitu Pertama ingin menjadikan Palestin & Wilayah2 sekitarnya sebagai negara Yahudi. Kedua ialah utk menguasai & memerintah dunia sebagaimana termaktub didlm Firman Allah SWT "Org2 yahudi & Nasrani tidak sekali2 akan redha (suka) kpd kamu sehingga kamu menurut jejak2 (agama) mereka". Surah Al-Baqarah ayat 120.

                  Sebenarnya pergerakan Zionis atau Yahudi ini adalah hasil dari sikap kaum Yahudi yg telah menyelewengkan ajaran sebenar Nabi2 yang telah diutuskan kpd mereka oleh Allah SWT. Akibatnya mereka menjadi manusia yg enggan tunduk kpd kebenaran & pada masa yang sama mereka mengiktiraf diri mereka sebagai manusia yang mulia disisi Tuhan (The chosen people of God).

                  Dalam usaha merealisasikan matlamat mereka maka org2 Yahudi ini telah merangka pelan & tindakan yang licin dan halus untuk menyesatkan semua manusia dan mengajak mereka masuk kedlm agama mereka.

                  Org2 Zionis masa kini telah menguasai pasaran kewangan & bank2 dunia disamping memonopoli sistem ekonomi antarabangsa melalui MNC (Multi National Cooporation). Selain itu kebanyakkan media massa barat dikuasai oleh Zionis umpamanya filem2 & drama2 TV hanya akan memaparkan adegan2 ranjang, sex, jenayah atas dasar utk meruntuhkan institusi kekeluargaan, agama dan nilai2 murni masyarakat.

                  Disamping itu dgn tindakan agensi berita mereka yang sentiasa memberikan imej negatif terhadap Islam dgn mengatakan bahawa Islam agama keganasan, tidak berperi kemanusiaan, miskin dan sebagainya lagi menyebabkan org ramai tertarik utk riddah atau keluar dari agama Islam... Nauzubillah...

                  Dalampada itu dari segi kebudayaan & sosial pula, mereka dgn secara halus membiayai program2 yang bercorak hiburan Salem Cool Planet, mengadakan konsert2, pertandingan ratu cantik yang hanya bermatlamat utk menyesatkan manusia yang beragama Islam. Nauzubillahiminzalik...

                  Wallahu a'lam bisshawab.

                  Comment


                  • #10
                    Kiriman asal oleh cyrus77
                    Bill Gates tu yahudi ? tul ker?

                    Henry Ford tuu setau aku orang yg benci dgn yahudi..siap kuarkan buku The International Jew..ada dalam 4 jilid.

                    Apapun, mmg tujuan Yahudi ni nak jahanamkan bangsa2 lain, terutamanya Islam... Waspadalah dgn mereka.
                    Bill Gates yahudi? mesti mamat open source ni

                    Henry Ford yahudi? mamat ni jenis yg tak baca ni... tgk buku International Jew tu Henry Ford yg tulis, dia tuduh Henry Ford tu yahudi gak... padahal dlm buku tu dia dedahkan mcm2 taktik2 kotor yahudi... sapa2 yg tak baca lg... baca la... best gak buku tu...

                    wassalam.
                    Last edited by trew; 07-09-04, 07:51 AM.

                    Comment


                    • #11
                      aku jumpa satu website berkaitan dgn henri ford http://www.noontidepress.com/books/ford/ijtoc.html

                      pastu pasal protocol zion ( zionis)
                      http://www.whitefuture.com/html/protocol.html

                      aku rasakan kejatuhan solviet union ni jatuh disebabkan yahudi.. ntah ntah mangsa tebusan tu yahudi... aku rasa tak mungkin orang islam sedap hati bunuh kanak kanak
                      Last edited by wo0p; 07-09-04, 06:20 PM.

                      Comment


                      • #12
                        thanks fosilmitra... aku dah tgk dah kekejaman Israeli kat bumu palestine tuh...

                        Pastu lagi satu... korang tgk tak jendela dunia (TV3 jumaat lepas...), ada isu yang mengatakan AS sudah mula mengenali musuh sebenar... spy yahudi yang terkantat oleh CIA bukak sumer citer tentang perisikan yang dibuat yahudi ke atas fail2 sulit AS.

                        Satu lagi tanda kiamat semakin hampir... berdoalah semoga kita semua tak merasai kehancuran hari kiamat yang maha dasyat tu... Nauzubillah... insaf aku...

                        Comment

                        Working...
                        X