Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

    salam semua.

    thread ni khusus tuk korang kongsi cerite2 seram dan menakutkan yg pernah korang alami . cite betul2 ar. tipu2 tak best la.kisah benar yg korang alami jerk. (kalo tak sesuai kat sini mod tukar la tempat len)

    tarikh : bulan berapa tak igt, tahun 2003
    lokasi : bilik tido aku
    masa : 2 pagi

    malam tu aku tido sorang kat rumah aku. parents tak der kat umah. abang aku lepas subuh jer baru die balik. parents aku lak ader kat kampung.

    malam tu yg aku igt, aku mmg tak leh tido. golek kanan golek kiri tak leh tido gak. mcm2 la aku terlintas kat pikiran aku. ntah camne, henset buruk aku tiba2 berbunyi. bile aku tgk no sape, cube korang teka kuar no sape?

    kuar no tel rumah aku.....

    aku tak angkat. aku biar jer. dalam beberapa saat jer aku dicall oleh no umah aku tu.

    dalam hati, aku wat donno jer. aku sambung tido. mmg aku tak berani kuar bilik g tgk kat telefon tu ada sapa.

    korang rasa sapa call aku mlm tu?. ni kisah benar ni. seyes aku tak tipu.

  • #2
    Re: cerita seram dan menakutkan

    tarikh : bulan posa 200X
    lokasi : tandas asrama
    masa : lepas sahur

    aku pegi mengasapkan tandas sorang2 lepas sahur.duk tandas 2 terakhir.tengah2 layan asap2 ada asap lain keluar dari tandas terakhir.aku usha dari atas tgk sapa.kot2 member je.aku nampak mamat botak mana ntah tgk asap2 bau malboro.
    so aku pun keluar biasa je.
    esok pagi baru gua teringat mana ada budak hostel gua botak licin.sekian

    tarikh : bulan 9 taun ni
    lokasi : simpang terakhir rumah gue
    masa : lebih kurang 3 pagi

    gua baru balik 7e cari air.haus.gua balik biasa je.jalan gelap gua kasi high beam.gua nampak cantek punya kapan tgh jalan nak masuk lorong belakang rumah gua.menyesal gua high beam.ni la leceh bila rumah sebelah hutan.sampai sekarang gua tidak lagi keluar pagi2 buta.

    ni tadak tipu2 punya.realiti

    Comment


    • #3
      Re: cerita seram dan menakutkan

      tarikh : 2007 (dalam bulan jun kot..)
      lokasi : highway before exit Tangkak
      masa : 11.00-11.30 malam

      masa tu aku tgh drive, nak balik kg..dalam kete cume ada aku, kakak aku n anak die umur belum cukup 2 tahun time tu..kakak aku n anak die tido kat seat sebelah...aku drive sorg2..sambil2 tu layan lagu kat radio...DJ pasang radio, aku pn nyanyi la pelan2, nak hilangkan ngantuk...

      tgh nyanyi sorg2 tu, tetiba telinga kiri aku menangkap satu bunyi halus, aku perasan macam suara halus perempuan ikut sama nyanyi lagu yg DJ tgh mainkan..aku terdiam, aku tgk kiri, ingat kakak aku yg nyanyi..tp, mustahil, sebab die tgh tdo..anak die pn kecik lagi, mana reti nyanyi..lagi satu yg aku kata mustahil, kakak aku ni jenis tak suke dgr radio dalam kete, mana mungkin die pn nak nyanyi sama...

      aku rasa pelik..sebab tak nak pikir bukan2..aku abaikan je suara yg aku dengar tu...aku pn teruskan memandu, sambil terus nyanyi2 kecil..tanpa disangka2, aku dgr lagi suara yg sama, sama2 menyanyikan lagu tu dgn aku....tak byk, dalam 2,3 baris je..tp mmg aku pasti, aku mmg dgr sayup2 suara tu kat telingat aku...kali ni aku tak berani nak mencabar, aku diam..aku terus tak nyanyi dah, sampai aku keluar highway...

      Comment


      • #4
        Re: cerita seram dan menakutkan

        tarikh: 2004 kot
        lokasi : sebuah hotel di langkawi
        masa : past midnight

        aku, hubby, mak aku dan anak aku sorang pegi la langkawi. Kami stay di satu hotel ni atas pemintaan tuan punye hotel. dapat bilik di tingkat 1. okay la biliknye...masa memula masuk pun takde rasa apa2.

        malam first kat situ tgh tido aku terjaga. masa tu dah lepas tgh malam lebih kurang pukul 2am mcm tu la. aku terjaga sebab dengar mcm org mandi dalam bilik air. sekejap bunyi air lepas tu dengar macam org keluar. pastu dengar lagi org mandi. macam lebih dr sorang la dok mandi. aku agak mamai masa tu jadi tak takut pun. aku siap jenguk2 nak tengok sape plak salah masuk bilik ni. aku tengok2 kat cermin yg setentang dgn pintu bilik air...kot2 nampak org. tapi tak nampak pun.

        lepas tu time tu jugak tetiba mak aku macam bercakap. nak kata mengigau...jelas sgt percakapan dia. aku kejut la tanya cakap apa ni. dia cakap dia mimpi ada 2 org tua datang mandi...main2 air dalam bilik air. pastu dia marah la org tua tu dan depa datang la tgk2 mak aku.

        sebijik mak aku mimpi tu dengan yg aku dengar. seram sikit la. tapi malam second tu dah takde apa2. agaknya depa tak pasan ada org dalam bilik....

        Comment


        • #5
          Re: cerita seram dan menakutkan

          Tarikh:2006
          Tempat:Kilang(tempat koje)
          Masa:Senja

          Teman terpaksa lambat balik menunggu sorang customer dr KL yg lewat tiba dari masa yg dijanjikan. Sementara menunggu tu teman menghabiskan saki-baki kerja. Member lain semua dah balik. Hari pun belum gelap sangat (kira2 jam 6.30pm). Hati kecik tu terasa jugak takutnye bila berseorangan tapi teman kuatkan semangat dan tak layan sangat perasaan takut tu.

          Teman terkejut bila member di kilang sebelah masuk secara tiba2 tanpa menyapa teman yg tengah buat koje ni. Tapi teman rasa lega, rupanya teman tak keseorangan waktu tu . Member teman tadi terus aje masuk tanpa menoleh kiri-kanan, terus mengambil plastik bungkusan pasu dan selepas itu berlalu pergi. Dia lalu betul2 depan teman dan sekujur tubuhnya dapat teman lihat. Macam manusia biasa. Teman terpinga-pinga melihat gelagat member tu. Dahlah ambil barang tak minta izin, teman pun langsung tak disapanye. Hati teman berbisik. Member tu pun berlalu pergi.

          Tak lama lepas tu, teman tedengar bunyi enjin keta. Ingatkan customer dah sampai rupanye member tadi datang balik. Kali ni teman tak tunggu dan terus menyapanya :
          Ha!!! Apa pulak ko nak ambik lepas ni??? Secara bergurau.
          Dia memandang teman dgn penuh kehairanan. Teman pun terdiam melihat aksi dia. Peh tu dia buka mulut:
          Aku nak pinjam ko punya plastik wrap. Aku punya dah abih. Esok aku ganti. Katanya pada teman.
          Teman jawab: Tadi ko dah ambik. Baru kejab ni. Tak mintak izin pun.
          Dia jawab: Bila masa aku ambik, aku baru aje sampai. Ko ni gile ke apa???

          Baru teman teringat, masa yg mula2 member teman tiba tadi, memang teman tak dengar bunyi enjin kereta. Masyaallah! Teman terus balik tanpa menunggu lagi customer tu. Kami berdua terus ke kedai kopi. Lama juga masa teman ambil menceritakan kejadian tu pd member tadi, barulah dia percaya.
          Last edited by ain07ik; 14-11-07, 10:10 PM.

          Comment


          • #6
            Re: cerita seram dan menakutkan

            Tarikh:2007
            Tempat:bilik tidur
            Masa:mlm

            masa sblm bulan poser kot..aku tido awal..
            pastu tengah mlm terjaga..aku tgk semua dah tido sbb kat luar bilik2, ruang koridor semua gelap gelita..
            so aku nak tido la balik..aku tutup la mata..
            beberapa minit kemudian..aku terasa cam ada bende tarik selimut aku..aku pegang kemas..tp dia tarik gak...
            pastu aku lepaskan..aku tak bukak2 mata aku..takut giler..

            sampai la esoknya aku bangun..aku tgk selimut aku kat ujung kaki..
            yg tu tak tau la lepas kejadian tu aku tido buas atau bende tu tarik sampai situ..

            tp serius la..2,3 kali berlaku.. masa kejadian..mmg aku tak mampu nak buat apa2..aku tutup je mata..membiarkan..

            Comment


            • #7
              Re: cerita seram dan menakutkan

              awal bln julai aritu
              kat kedai mamak
              kul 1 lebih kot

              mlm tu balik dari umah kawan,lalu arr kat depan kedai mamak kesayangan,selalu lewat2 pun tutup kul 11 tapi time tu dah pukul 1 lebih tak tutup pun,terang bederang cam beroperasi seperti biase,nampak la ade 2-3 org plangan.aku pon biarla.esok mase gi lunch kat situ saje arr tanye tokey tu smlaam ada untun ka sampai pukul 1 lebih open lagi,tapi tokey tu muka blur dia cakap mlm td utup cam biase kul 11 lebh,pastu aku balik yang terpinga2.biar betul tokey?dia jawab betul la.skang ni sape yang silap adekah aku silap pandang atau pun tokey tu yg pelupa

              Comment


              • #8
                Re: cerita seram dan menakutkan

                tarikh : sekitar tahun 80an..
                lokasi : ruang tamu rumah kampung aku
                masa : tengah hari...sama ada sbelum/br lepas zohor

                tgh tunggu mak aku siap masak...lapor nak makan... so dr dapur aku ke ruang tamu, baring atas kerusi/kusyen... mak aku kata karang dia panggil kalau siap masak. (masa tu aku kecik lagi..sekolah rendah)..

                lama aku baring...takdek mak aku panggil..aku bgn pegi dapur...mak abh abg akak aku dh makan(tengah makan)...

                dia orang kata : panggil aku tak ada...
                aku kata : aku baring je kat ruang tamu...
                akak aku kata : dia carik aku sampai depan rumah...tak nampak aku...

                lalalalala...akak aku sebenarnya lalu betul2 depan kerusi aku baring...tepi kerusi tu pintu depan... akak aku langsung tak nampak aku...aku plak langsung tak nampak akak aku lalu... dan aku langsung tak dengar suara org panggil aku... rumah bukan besor pun...

                jeng jeng jeng...sapa sorok aku time tu hah...

                Comment


                • #9
                  Re: cerita seram dan menakutkan

                  Tarikh:1996
                  Tempat:Kawasan Hostel,Aras 2
                  Masa:4.30pg-5pg


                  Masa tu tgktn 2..Dok asrama..Turun mandi..Peh tu sidai kain kat hujung asrama..Dkt ngan coridor..Kat situ ader white board..Tetiba aku dgr org pggl nama aku..Suara cam laki.Aku pndg tak der..Peh 2 dgr lagi.Aku pndg kat whiteboard tu, tgk cam ader org main 'cak..cak' ngan aku..Aku wat dek..Peh 2 pggl lagi.Dgn takut2 aku gi dekat ngan whiteboard..n nampak makhluk tu berdiri..Tubuh mcm laki tapi tinggi n hitam..aku nampak dia hilang dari bawah smp atas kepala..Aku terkejut n hanya smpt terucap "bismilahirahman nir rahim"..Peh tu terus aku berlari naik kat bilik..Seram giler..

                  Tarikh:199
                  Tempat:Bilik Asrama,Aras 3
                  Masa:4.30pg-5pg


                  Aras 3, adalah aras yg plg menyeramkan bg yg dok hostel.Diaorg kata slalu dgr org kena seret ngan rantai besi..Tapi aku tak pernah dgr..Aku dok katil ujung..1 pg dlm 4.30pg,jam loceng bunyi..Konon nak bgn mandi.. Biasalah hostel kena berebut..Peh tu aku matikan jam kul 5.30pg..Aku tdo blk..Masa nak tdo tu aku nampak,si A
                  bgn gi kat locker amik brg mandi..Aku wat dek jek..Kul 5.30pg aku bgn tgk dia baru nak mandi..Aku ty smd dia yg bgn mandi kul 4.30pg..Dia kata xder.Masa tu rasa lain tapi wat dek jek.Aku tak citer pd org lain.Peh 2 berturut2 member lain plak,nmpk si A ni berlegar kat bilik pada sekitar jam 3pg-5pg.Ader yg nampak benda hitam berlegar2.Yg sorang akak ni alim n berani.Dia pun nampak arr si A..Dia wat dek.Lps tu benda tu ketuk2 katil dia ngan hanger.Cm nak usik jek.Akak tu dia baca2 peh tu trs bgn tgk benda tu dah takder..Benda ni jadi isu..Smp pihak management hostel kumpulkan sumer bilik yg ader terkena ngan benda seumpama ni..Masa tu kami diarahkan buat sesuatu utk menghalau..Time tu aku AJK Ibadat..so aku la yg kena arahkan pe yg patut.Mlm tu kitaorg berkumpul n baca yasin ramai2 kat bilik..Dan diarahkan tido dikatil msg2..tak leh share..Mlm tu benda tu gegila mengacau aku smp aku tak leh nak tdo..Bunyi org menyapu pki penyapu buluh kat tepi katil n mcm2.Anjing bunyi.Peh tu bunyi mesin cam jentera..Smp pgi aku pegang tgn member katil sblh..

                  Sok aku tel ayah aku suruh amik aku..Aku tak tahan.. Menangis2 masa tu..Ayah aku agak alim..Dia susruh aku stay n ikut cam per yg dia suruh..Baca surah al-Baqarah.. Akhirnya ok..

                  Org kata,klu kita tak amalkan bacaan Quran..Dan bila tiba2 benda tu mengacau,baru nak amal..takkan jadik.. Entah lah.Tapi tu lar yg terjadi masa kejadian tu..

                  Comment


                  • #10
                    Re: cerita seram dan menakutkan

                    Tarikh:tak hengat
                    Tempat:Wall Court Ipoh...( org ipoh tau kat mana nie )
                    Masa:3 - 3.30 pg...

                    Haku ngan member haku...
                    jalan nak pi makang...
                    masu tgh blajor...
                    sajer ngengada dok bilik sewa member...
                    dok kat umah tak best...
                    satu lorong tue kalu nak jalan ikut lorong tue kena lelaju...
                    haku ngan member haku mmg keras kapla...
                    lantakla apa nak jadi...
                    janji best member haku ckp...
                    baghu jantan...
                    haku pun rilek jer la...
                    tgh syok jenjalan sambil nyedut rokok...
                    ada makhluk tarik haku...
                    ah sudah...
                    badan pompuan...
                    suara kasor...
                    aduh aper nie...
                    di offer RM 30 hengget jer...
                    pondan rupanya niaga...
                    siot...
                    seram ooOOoo...
                    pondan ramai2 tarik haku...
                    haku apa lagi terajang sepak mana yang bleh lalu melarikan diri...
                    gila seram ooOOoo...
                    mmg takut haku masa tue...
                    riso kena AIDS...
                    mcm tue kot perasaan gadis2 yang ada alami nyaris2 di rogol oleh lelaki tak bertanggungjawab...
                    sekian...
                    nie bukan memain...
                    nie betui2...
                    seram gak kan...
                    nak lagi seram esok...
                    mmg byk pengalaman haku...
                    skang dah mlm...
                    payah sikit nak citer...
                    kang 'dia' dtg plak...
                    jenuh nak ngalo balik plak...
                    untuk ngelak kena kaco benda2 halus...
                    bacalah ayat Kursi sembilan kali berhenti...
                    insya-Allah...
                    Last edited by supin_supian; 16-11-07, 10:24 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: cerita seram dan menakutkan

                      tahun : 2006

                      venue : kampung belah bapak aku .. mmg tepi rumah atuk/nenek aku tuh kubur ..

                      waktu : kul 11 pm ..


                      MAsa tuh balik kg, dekat depan umah tuh belah kiri ada pokok rambutan .. nak dijadikan cerita, kitaoang nak balik kg sebelah, bapak aku laks buat pusingan 3 penjuru bebetul kat depan pokok tuh .. aku nampak oang berjalan ,tapi aku sempat nampak bahagian bawah, macam pakai kain putih lalu kat pokok tuh .. tapi masalahnyer bila dier lalu kat pokok tuh, takder plaks dier kuar .. takkan dier lepak kat pokok tuh kul 11 pm ..

                      aku biarkan jer ... last last bila dah sampai kg sebelah, aku cakap kat mak aku .. tetiba abg aku ckp, sebenanya dier pong nampak bende putih tuh kat pokok tuh, cuma malas nak bgtau ..

                      tahun : 1999
                      venue : asrama tgkt 3 [sek men sains muo .. ]
                      waktu : tgh malam semua dah tido ..

                      again, nak dijadikan cerita aku terjaga tgh malam ... Tempat aku tuh mmg tak kene kipas sbb aku tido bawah, katil double decker mmg takan kene kipas .. TApi apsal aku rasa kene angin .. masalahnyer muka aku jer kene , angin cam oang hembus ... aku buat buat tido .. AIyak, dah la sekolah aku tuh keras, kubur pong kat padang skolah ...

                      Comment


                      • #12
                        Re: cerita seram dan menakutkan

                        tahun : 2000
                        venue : block L asrama...
                        waktu : pas abis prep...

                        ini jam...
                        haku utk pertama kali dok asrama...
                        skolah teknik form 4...
                        awai2 lg haku rasa x best...
                        blajor pun nak tak nak masa prep...
                        masa balik...
                        nak jalan ker dorm haku dorm L2 nama dorm haku...
                        haku naik jer tangga...
                        haku nmpak hantu tinggi gila...
                        haku buat2 la x nmpak...
                        haku tanya member haku...
                        ada nmpak tak benda yang haku nmpak...
                        dia ckp tader...
                        ah sudah...
                        haku masuk dorm buat buduh...
                        haku pi la tandas ada lagi hantu tue duk perati...
                        lntk la haku nak pi merokok nie...
                        dah abis isap okok nak gosok gigi sbb nak tido...
                        elok2 tenyeh sambil tgk sinki...
                        haku pun angkat kapla tgk cermin...
                        uih...
                        x nampak kepala haku...
                        nmpak badan jer...
                        nie dah hardcore nie...
                        haku blah haku amik sduit syiling...
                        pi kol bpk haku nak kuar asrama...
                        esok nya proceed...
                        esoknya plak haku pi skolah...
                        kecoh satu asrama kena kaco...
                        histeria...
                        rasuk dan macam lagi...
                        haku dah agak dah...
                        sbb tue haku nak kuar...

                        Comment


                        • #13
                          Re: cerita seram dan menakutkan

                          Tahun: Last 2 weeks, 2007
                          Venue: Umah adik aku (yang aku tinggal sekarang)
                          Waktu: 12.45am

                          Adik2 aku semua dah tido, baru aku masuk bilik. Sebelum tido biasa la duk godek2 hp aku. Konon ingat nak rakam bunyi budak2 bising kat bawah umah. Pas rakam aku pun simpan dan off hp. Terus tido.

                          Petang esoknya aku godek2 hp pastu dengar balik la apa yang aku rakam. Duk dengar 3-4 kali, biar betul. Suara apa plakmuncul ni. Memang menyeramkan. Pastu bagi adik aku dengar then dia transfer kat pc then dengar. Guna wave punya software dengar clear la. Seram woo. Macam sebut nama aku pun ada. Waaa. Pastu tiap malam mmg pasang cd ayat2 al-quran la. Sekarang ni dah ok la takde la takut sangat.


                          Comment


                          • #14
                            Re: cerita seram dan menakutkan

                            oh dear
                            semlm aku bukak thread ni, tapi aku tak branik baca sebab dah kul 1 pagi
                            pastu aku nak citer pun tak branik
                            oo hari ni branik sikit haha

                            ______________

                            tahun : ni
                            venue : bilik opis
                            waktu : lepas maghrib dalam 7.40 malam

                            kan ari tu kecoh building opis aku org nampak cik kuntilanak tengah2 hari bute
                            jadi aku dah jarang balik lambat kecuali klu ade teman

                            hari tu sepatutnya aku balik lepas isyak
                            rumet aku ade masa tu sebab dia nak balik ngan sorang akak yg dok kat bilik lain
                            tiba2 dalam lepas maghrib, akak tu plak nak balik terus, so rumet aku kene bla la jugak
                            aku mcm branik2 ayam, mcm konpiden ah buleh je tinggal sorang
                            pastu bila dorang bla je, aku dengar sayup2 pintu kene tutop, aku dah rasa lain mcm
                            aku mcm igt mainan prasaan jer kot
                            so aku terus la buat keje aku (main game sebenarnye hihi)

                            bilik aku ni mcm kat blakang aku ade mcm partisyen kitorg buat khas untuk solat
                            pastu aku mcm rasa-rasa ade org kat balik partisyen tu
                            aku jenguk
                            mcm tader apa
                            pastu aku buat bodo
                            pastu aku rasa mcm ade org dok prati
                            makin lama makin dekat dekat dekat last2 mcm dia ada kat blakang aku
                            rasa haba neh, mcm org kepala dekat ngan bahu aku jer
                            menyirap darah aku
                            aku ngan slamba bangun, jenguk blakang patisyen tgk tader pape
                            aku dok balek
                            pastu pranggg! mcm samting jatuh kat blakang
                            aku selow2 jer logout, totop pc, angkut beg, jalan selow2 turun bawah
                            aku kuar jer dari building, aku laaaari sampai kat gate, lintas jalan, pastu aku lepak kat kolej sampai abah aku sampai

                            balik umah, aku rasa mcm ah menan prasaan je
                            esok aku datang keje aku sembang2 la ngan opismet aku
                            rupanya org bawah slalu kene mcm aku kene tu
                            paling besh dorang slalu nampak samting, pompuan, lembaga buluw buluw
                            aku seb baik tak nampak pape
                            waaaaa

                            so aku dah tak stayback la kecuali klu ade kawan
                            bulan pose ari tu aku stayback gak sampai isyak tapi bulan pose tader antu kan kan?

                            Comment


                            • #15
                              Re: cerita seram dan menakutkan

                              ok la

                              aku pon nak citer gak

                              citer ni time aku kt asrama. ade satu mggu tu aku tk igt la psl ape tp ramai bdak balik. skola aku tu kt penang so usually bdak2 penang tk balik. so asrama tu tggl sikit org. asrama ni besela bila org seket dia punye penunggu meramaikan

                              so mlm2 tu aku p la gosok2 gigi sket sorang2 smpai la tiba2 ade mmber aku tu masuk nak p toilet, dia bdak kl gak. tk balik gak. so aku tegur2 la sket nak ajak sembang ringn, tp dia tk meyut pon, aku pon rasa mcm tk sedap ati dan takut2 sket aku cepat la blah dari tandas itu

                              dan aku tido seperti besa sehingga la ari ahad tu aku jalan2 masuk dorm org lain, aku masuk dorm mmber aku yg aku jumpa mlm tu, dia tgh unpack barang dari beg. aku tanye dari mane? dia kate dari umah la, dia balik KL


                              jeng jeng jeng

                              Comment

                              Working...
                              X