Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

    kejadian masa bulan posa . ..aku tatau la apa yang ganggu aku sbb taim tuh setan iblis dah kene rantai kan . ..

    pas subuh [pas sahur], kunun nak tido balik la . ..aku tido sekatil dengan roomate aku, malas nak naik katil atas [double deker] .. .then aku yang tertido dulu . .. tangan aku terjulur la pasal sempit . ..kawan aku tak tido lagi, tapi dier nampak la ada makhluk pakai kain putih, pegang tangan aku yang terjulur tuh sambil menangeh . . .aiseh . ., sib baik masa tuh aku tgh tido mapuh . .. tak sedar apa . ..

    Comment


    • #62
      Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

      Di suatu tempat bernama Ulu Yam, tgh malam tahun 1990...

      Sume sdia maklum di kg jarak antara rumah agak jauh..

      Pd suatu mlm di rumah mak long ada majlis kahwin spupu...

      Aku & kwn2 skampung amik pluang ni utk bjln2 waktu mlm, pusing2 kg...

      Nak dijadikan cerita... di satu jalan yang gelap... pokok2 pisang di kiri jalan... dan lain2 pokok yang besar2...

      Satu kelibat mahluk berwarna putih melompat di antara pokok pisang..

      Kami suluh dgn lampu picit... CONFIRM POCONG!!! Cabut!!!!

      Comment


      • #63
        Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

        Tmpt: Kg sebelah, Area Umah Sndiri
        Mase: Setiap hari (> 2 minggu) sekitar tahun 1996
        Ape?: Jin Islam@Qarin

        Aku ni dulu balik sekolah hari2 lmbt sebab sekolah jauh, dah tu aku plak org terakhir yang bas sekolah hantar. Bas sekolah tu pun bukannya antar smpi depan umah. Selalunya mak atau ayah aku tggu amik aku.

        Biasanye aku jarang minta org tua aku tggu sebab tmpt tu agak gelap, risau keselamatan diorg lgpn jauh gak 25min dari umah aku maklumlah kwsn kg.

        Nak dipendekkan cite aku pun jalan kaki balik time tu kul 8:30 mlm, masa nak balik aku akn lalu kt kwsn umah banglo besar2 milik kerabat Diraja Selangor.

        Smpi kt sbuah umah banglo ni aku nmpak ramai org & van jenazah. Ade orang meninggal dunia la tu tpi aku trus jln je smbil sedekah Al-Fatihah.

        Smpi umah.. xde elektrik plak..

        So mlm tu bgelap...

        Di sebalik mlm tu aku rasa lain sikit, rasa ada yang memandang, ikut aku.

        Time nak masuk bilik.. btul2 dpan aku.. ada satu mahluk Allah berjubah putih & tinggi (aku kna dongak utk lihat wajah dia). Mcm org alim, memakai kopiah putih, berjanggut,di tgnnya ada tasbih yg sentiasa bergerak seolah dia sdg berzikir tanpa henti. Wajah dia tak menakutkan sebaliknya aman dan tenteram. Dari keliling tubuhnya keluar cahaya putih begitu juga bila dia tersenyum terdapat cahaya dari senyumannya.

        Tapi sebab ini 1st time aku bdepan face to face dgn perkara2 mcm ni terus aku demam.

        Mahluk Allah tu tak mengacau aku sebaliknya bnyk mengingatkan aku pada Allah.

        Ada satu ketika aku sedang duduk2 di ruang tamu & tertidur2 ayam,masa tu Asar atau Maghrib dah nak masuk waktu. Tiba-tiba dia muncul kt sebelah kerusi yang aku duduk smbil melihat aku (tgn kanan dia masih membilang tasbih) sambil bercakap "Dah masuk waktu solat (Asar/Maghrib) ni"

        Terus aku tersentak tanpa bnyk fikir terus amik wudhu dan ke surau.

        Lame jgk dia berada di samping aku hingga satu tahap aku tak boleh tahan aku dmam teruk. Bile bwk g berubat, pakcik tu soal aku mcm2 & akhirnya kesimpulan mahluk Allah yang ikut aku tu kepunyaan kerabat Diraja Selangor yang ikut aku balik time aku lalu dpn umah tu.

        Lepas tu dia dah xde lagi. Aku xtau ape pakcik yang ubatkan aku tu buat.

        Sesungguhnya ALLAH MAHA BESAR.

        Comment


        • #64
          Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

          Lokasi : bilik dorm aku masa blaja dulu2
          masa : sekitar thn 2002-2003

          1st time aku tinggal kat hostel, aku duk 4 org dlm dorm (mmg 4 katil je). kwsn skolah kitorg msh baru.kitorg batch 1st yg duk blaja kat skola tu. biasalah kalau tmpt baru mesti ada je benda xkena. tmbh lagi tapak skola aku tu tanah paya timbus.

          sorg roomate aku slalu lepak kt blk member dia. kebetulan plak member dia duk 3 org je dlm dorm, so dia slalu la tido kt sana. dia tido kt dorm aku bila ada spotcheck je. tp baju2 dia smpn dlm loker dia ler, so mmg katil dia slalu kosong ler (katil aku ngan katil dia bdepan. pastu ada loker kt tgh2 yg pisahkn dgn katil sblh-untuk privasi)

          mula2 tu aku xrasa apa2.kalau sekadar tarik selimut tu aku buat dono je sbb aku ingatkn roomate aku saje nk sakat aku. kekadang masa aku duk atas katil aku rasa cam ada yg dok perhati tp aku anggap mainan perasan je. smpi satu tahap benda tu tunjukkan diri dia kat aku. kalau 1 je xpe.ini smpi 3 'org'. siap gelak kt aku lg.

          ada 1 mlm tu aku rasa penat sgt.byk aktvt waktu siangnya.aku balik dorm nk dekat2 11mlm. lps mandi je aku terus landing atas katil. xhbs pun aku baca doa tido aku dh tlelap. pastu tetiba je selimut aku kena tarik.trus aku tjaga. pastu aku baca doa balik.xhbs baca gak,terus tlelap. pastu benda tu main ngan jari kaki aku n siap geletek lagi.pastu aku tjaga n baca doa lg tp xhbs baca gak. perkara ini berulang2 5-6 kali. pastu kali ke-6 benda tu kacau aku, dia siap tunjuk muka lagi. antara jaga ngan tido aku nmpk 3 'org' lelaki tgh gelak sakan kat aku. siap perli lagi "tak hbs baca doa ye". pastu tiga2 pakat gelak kt aku. masa tu aku xrasa takut langsung. geram ada la.rasa cam nak sekeh je kepala sekor2. aku bangun n duk atas katil pastu aku terus sound benda tu "jgn kacau aku boleh tak! nak tido pun xsenang". benda tu bukan nk blah. tmbh gelak kat aku ada ler. aku trus baca doa tido smpi abis. w/pun nk tlelap tp aku lwn. pastu aku baring n trus tetido smpi pagi.

          esoknya roomate aku ckp kt aku "semalam ko ngigau.siap marah2 lg..ko marah kat sape?" aku diam je.mls aku nk cite. aku penah cite kat dorg tp dorg xpecaya sbb dorg xpenah kena.

          bukan skali dua aku kena, tp byk kali. plg teruk aku kena time exam. smpi kepala aku benjol benda tu ketuk ngan kad manila yg aku smpn dlm loker padahal loker aku tkunci masa tu. esoknya aku cite ngan roomate aku. memula dorg xpecaya tp pas aku tunjuk benjol kt kepala aku trus dorg diam. nasib baik ada sorg kwn aku tu dia pecaya sbb dia pun byk kali kena. mlm tu juga kitorg baca yasin dlm blk.pastu tabur air garam kat setiap penjuru blk. alhamdullilah, lps tu gangguan berkurangan.tp kekadang ada gak yg nakal main tarik2 selimut n geletek kaki aku.yg tunjuk muka pun ada tp nasib baik muka dia ok.kalu dia tunjuk muka menakutkan mau pengsan aku..hehe.

          rupa2nya kat kwsn blakang blok asrama aku tu ada perkampungan bunian (warden aku ckp la).yg aku pelik kenapa aku je? kenapa roomate aku xkena padahal kitorg duk 1 blk? kofius2. tp aku perasan stp kali katil roomate aku tu kosong mesti aku kena ganggu.

          wallahu'alam

          Comment


          • #65
            Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

            askom.. aq bru kat cni.. so aq nk share2 ar ngan kowang.. hope kowang sume njoy

            tarikh:dlm 2/3 bln yg lpas
            masa:2am lbeh
            location:blek aq

            mlm tu fmly aq sume da tdo dlm blek mseng2.. blek akak aq n blek parents aq sblah2,kat dpn ruang tamu.. tpi blek aq jaoh cket dri blek dowang n blek aq dpn toilet n dapo..

            time tu aq x leh tdo,so aq bkak pc,on9.. blek aq kcik jer.. ktel aq btol2 kat sblah tngkap n kom aq kat dpn ktel so tngkap tu kat sblah knan aq ar kalo aq ngadap kom..

            aq surf ar e-mail sume,bkak ms.. then.. tbe2.. kat tngkap aq mncol 1 bnde,aq cme nmpak wane pteh je coz aq tutop tngkap,n yg beznyer,aq bru je lpas bsoh tngkap tu,so mmg leh nmpak ar kat lua.. yg sramnyer,die dekatkn mke die!! mmg leh d'katekn yg die da ciom tngkap aq,so kowang leh byangkn x btape dkatnyer mke die!! aq pon pseng ar knan,tngok mke die(tu pon aq brani coz tngkap tu cm kabo2,so x de ar aq nmpak mke die sngat) lme gle!! tpi time tu aq mmg da t'diam n kaku.. x leh nk grak.. da lme cket,tetbe bnde tu cm b'edar dri tngkap aq.. aq pon pe ag,aq tros bkak tngkap aq,nk tngok mne bnde tu peg.. tpi tngok2 die da ilang.. mmg mlm tu aq cuak tahap karma..

            pastu aq tutop tngkap aq,then aq tutop kom sume n aq tdo..esoknye aq gtau akak aq,die t'kjot n die kate "mnggu lpas pon bnde tu wat cmtu kat aq.. tpi time tu lak kol 3am.." krenyer bnde tu pnah mncol dpn akak aq gak ar.. tpi die kate die x sbodo aq smpai g bkak tngkap n tngok bnde tuh..hik3!

            tpi an,smpai skang aq still ske tdo lmbat.. haha.. x serik2 kot..

            Comment


            • #66
              Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

              Lokasi : IKM Lumut
              masa : Tak hingat

              masa tue baru abis cuti sem...

              masa tue baru pindah ke dorm untuk semester 2...

              dorm tue tak la baru sangat...

              selesa la tuk wat tidur...

              so petang tue kitorang dah kemas barang masing2...

              bile dah nak tido jer..kitorang terpaksa share katil...

              sebab masa tue katil tak cukup...

              aku tido ngan member aku kat katil atas..

              kebetulan kitorang nyer katil memang mengadap tingkap...

              kepala kitorang mmg betul2 kat tingkap...

              dalam kul 1-2 pagi ak terjaga...

              kat luar aku terdengar suara budak2 kecil tengah bermain...

              yang pelik nyer belakang dorm kitorang tue sumer kebun getah memang tak der aper2 kat situ...

              tapi disebabkan mengantuk aku buat tak taw aku terus tarik selimut n then buat tak taw lg bagus...

              pagi besok member aku cerita dia ader terdengar suara budak2 kat belakang...

              aku pun aper lg bukak cerita la terus...

              aku pun dengar benda yang sama....

              huhuhuhu

              Comment


              • #67
                Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                Wah wah!~ Banyaknya cerita hantu seram kat sini!
                Akupun nak jugak bercerita pengalaman aku sekali, hehe..
                Salah satu benda yang jadik kat aku, Dism dah cerita dah.. Yelah, akulah kakak Dism, sape lagi. Tapi aku ada lagi cerita pasal aku jumpa hantu.

                Tarikh: Memang time aku sekolah rendah tapi lupa. Darjah 5-6 kot.
                Lokasi: Pasar malam Keramat, tempat mak aku niaga.
                Masa: Kira-kira kul 11 malam or 10 setengah gitu.

                Masa tu aku ngan kengkawan syoklah bermain kat TNB ni. Tapi kawasan tu gelap-gelap. Blakang pasar malam. Dekat-dekat situ ada satu roundabout jalan kaki. Masya-Allah, gelap gila! Pastu ada pndok lama ngan perigi lama. Pokok besar takyah cakap, berlambak. Paling besar sebelah perigi tua tu. Orang yang dok kat sana tak berani merayau kecuali diorang sume nak 'berasap' ataupun 'hisap'.

                Tengahlah aku, adik aku and da geng syok bermain, datanglah satu lagi geng ni yakni dari dulu memang musuh kitorang. Kitorang bertengkar mulut ramai-ramai jap. Biasalah kan, budak-budak. Aku boleh kira leaderlah kat situ pasal aku paling tua and agak kasar walaupun perempuan. Sekali tu ketua pada geng musuh kitorang ngadap muka aku sambil cakap, "Kalau kau terel sangat, aku cabar kau lalu roundabout tu sorang-sorang!" Semua orang terdiam. Termasuklah aku. Tapi aku jenis pantang dicabar, serius. Dengan berani@bodohnya aku cakap OK! Selangkah demi selangkah, aku jalan menuju ke sana. Mulut aku tak berhenti-henti kumat-kamit baca ayat-ayat yang patut. Rasa cam jantung aku nak tercabut kat situ. Dahlah gelap! Semua orang tengok dari jauh je lah. Sampailah aku kat pondok and perigi lama tu.

                OIT! Tiba-tiba aku ter-stop! Masya-Allah, punyalah aku tergamam! Aku pandang kat sebatang pokok besar sebelah pondok tu. Kat salah satu dahan pokok tu ada sorang minah ni bertenggek! Kain putih! Rambut panjang! Tutup muka dia. Dulu-dulu, bila aku tengok cerita hantu, aku suka marah watak yang kena terkam ngan hantu tu. "Janganlah tercegat je, lari larrgghhh!!!" Sekarang, baru aku paham. Time aku nampak, mulut aku yang dok kumat-kamit ter-stop. Badan aku kaku macam lumpuh! Hati aku asyik berpikir, "Dia ni hantu ke manusia, hantu ke manusia. Hantu ke manusia.." Banyak kali! Boleh kata 5 minit! Sebab aku ingatkan diorang saja dok pokok tu takutkan aku. Tapi bila pikir balik, sape yang nak bertenggek kat situ?! Lepas kaku lama gila, dalam hati aku menjerit, "Hannttuuuuuu!!!!!!~~~"
                Dengan berbekalkan semangat yang tinggal sikit, aku berlari sekuat hati dan berharap, minah tu tak terbang tangkap aku! Nak toleh? Kirim salam! Boleh mati ooo...

                Dah dekat ngan geng-geng kat situ, aku jerit kat diorang, "Hantuuu!!! Lariii!!!!" Apa lagi? Semua lari lintang-pukang tak cukup tanah sambil menjerit-jerit. Aku takut, terus pergi kat mak aku menangis. Mak aku cuma leh cakap, "Padan muka. Pergi lagi." Ceh, hampeh.

                Apapun, itulah kali pertama aku nampak hantu depan bijik mata aku. Nasib baiklah dia tak tangkap aku, Alhamdulillah...

                Comment


                • #68
                  Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                  tahun: ini tahun, dalam bulan 3
                  area: kawasan rumah flat aku
                  masa: lebih kurang pukul 2-3 pagi

                  mungkin tak seram tapi ni la pengalaman seram aku

                  macam ni...tengah aku layan NFS underground...tetiba aku terdengar anjing reramai menyalak..bukan main bising..aku aper lagi kuat kan sound game aku...pastu selang beberape minit..makin dekat pulak salakan anjing2 tu...aku dah bengang tahap MR.BEAN...nak jer aku buat cam Mr.bean halau anjing tu...aku pun jenguk tingkap aku tenguk bawah...tenguk anjing tu macam kejar something...ke hulu ke hilir..banyak plak tu..macam ade gath plak dorang ni..aku pon dah tak amik port pasal game aku...yela nak tau aper yang anjing bebanyak tu kejar..kot penchurik ker perogol ker kucing ker...tengah aku layan terjeguk2 mencari anjing2 tu kejar ape ntah...tetiba mata aku terpandang sesuatu melintas... benda putih terbang sekilas macam layang-layang....ke flat sebelah rumah aku...diikuti oleh anjing-anjing ni...yang kalau aku ingat anjing2 ni bleh panjat dinding dah tentu jadik spiderjing punyer..memula aku ingat layang2 pastu...aku fikir balik..sapa plak main lelayang memalam ni..siap keliling flat...then aku terus teringat balik rupa benda putih tu macam kain...takkan lelayang kot...pastu anjing-anjing tu pun senyap...kurang lima minit pastu...anjing tu bising lagi...tapi kali ni bebetul kat depan pintu rumah aku tingkat empat ni...perg..mengelabah taik aku...aku pun terus off switch pc...carik selimut tido...yang jadik suwey tu...aku terasa macam ade sumting jer kat kat cermin tingkap aku...aku pun rase nak selak jer langsir tingkap aku...tapi bila aku dah mula bayang memacam ape yang akan jadi biler aku selak langsing tu...maka kat dalam hati kata "ahh..esok pagi je la selak langsir tu"...

                  Comment


                  • #69
                    Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                    Tahun: kira kira 1995 gitu (tak ingat..tapi tahun tahun sebelum ribut greg itu)..malam krismas
                    Lokasi: kat Keningau, Sabah
                    Time: kira-kira lepas tengahmalam

                    Ayah aku kerja kat Sekolah Henry Gurney II jadi warden..Malam tu biasa le malam krismas TV ada le tayang siri dan rancangan yang lain dari hari hari biasa..iye le masa tu cuma ada RTM1 dan RTM2 je dapat..TV3 tak dapat kat pedalaman..TVBrunei pun kadang kadang jelas..selalu tak tak jelas...

                    ok..malam tu aku tengok TV sorang sorang..semua ahli keluarga dah tido dah..aku tengok TV sambil langsir tingkap aku bukak luas luas..sedang aku tengah syok tengok Tv yang siarkan movie atau apa ke benda yang aku dah lupa..dari ekor mata aku ternampak cahaya berwarna hijau sedang melayang kat luar rumah..aku ingat cahaya lampu kereta ke yang terbias kat cermin tingkap tapi bila aku jengok kat luar..memang cahaya hijau tu sedang berterbangan celah celah pokok dengan lajunya...

                    aku tengok sampai le cahaya hilang...aku tak ceritakan kat keluarga aku..sebab mungkin otak aku yang sedang tersewel sikit malam krisma itu..atau santa klos sedang meluru dengan kereta rusa dia (mengarut aku ni...kan ke Rudolph tu hidung dia merah..)

                    gitu le..sampai sekarnag aku tak tau cahaya hijau apa ke itu...

                    Comment


                    • #70
                      Kah kah kah! Benda-benda tu memang selalu datang kat orang yang ternampak 'dia'.

                      Yelah! Aku teringat balik ada lagi satu kes aku kena kacau! Alang-alang dah ingat,biarlah aku tulis satu ye tak?

                      Masa: Tahun ni tapi aku lupa bila
                      Lokasi: Rumah@bilik aku..
                      Time: Malam-malam buta!

                      Ada lah satu malam ni terjadik benda pelik kat aku. Macam biasa, aku suka tidur lewat perah otak nak melukis something. Selalunya aku tido kul 3-4 pagi. Almaklumlah, terlalu fokus sampai masa flies around pun tak sedar. Sedanglah tangan aku syok melakar then 'inking', tiba-tiba aku terdengar bunyi something dari luar tingkap. OK, rumah aku ni rumah apartmen or flat 17 tingkat and aku tingkat 8. So luar tingkap aku tu kalau ada orang, dah ternyata orang tu 'terbang'. Kebetulan meja yang aku dok melukis tu sebelah tingkap je, hish!

                      Aku dah cuak tapi dok tabahkan hati buat dono. Lepas tu, aku terdengar bunyi ada benda kat depan pintu bilik aku. Yang aku nak terkucirnya, bunyi tu makin dekat dan dekat. Sampailah satu tahap aku rasa dia dah cium pintu aku tu. Tapi dia takleh masuk. Mungkin pasal tepi pintu aku tu ada Al-Quran jadi penghalang. Pastu aku dengar dia dok ketuk-ketuk bilik aku. Apa lagi? Teruslah aku tarik selimut menggeletar satu badan! Sampailah aku tertido... Bangun-bangun je, lari masuk tandas. Mak aku sekali lagi menempek ayat 'panas' nya kat aku. "Padan muka. Rumah ni sebenarnya bekas tapak lombong. Tido lambat lagi." Hampeh.

                      Apapun, aku masih lagi buat habit aku melukis waktu malam. Kali ni dengan menyumbat telinga aku dengan headset dan pasang volume besar-besar sambil menyanyi-nyanyi lagu MCR. Gerenti hantu tu dah abis akal camne nak takutkan aku lagik. Tapi yang aku risaunya.. Manalah tau kalau tiba-tiba ada bunyi pelik kat lagu tu? Gerenti aku 'melabur' kat situ gak.
                      Waasalam.
                      Last edited by chunli; 31-12-08, 10:47 PM. Reason: merge posts

                      Comment


                      • #71
                        Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                        Tahun: 1999
                        Tempat: UUM, Sintok Kedah
                        Masa: 1 - 2 pagi rasanya

                        Dalam dorm, aku baru nak siap2 tidur. Bilik tu ada dua katil double decker. Aku duduk katil atas. Katil double decker lagi satu ada kat sebelah kanan aku.

                        Waktu tu, roomate aku semua tengah borak-borak lagi. Aku memang masih sedar dan peka dengan benda sekeliling. Cuma mata mengantuk, dan hampir nak terlelap.

                        Tiba-tiba, aku rasa ada orang cubit ibu jari kaki aku. Kemudian aku terasa kaki aku belah kanan diangkat. Tapi aku tak tengok pun, mata pejam, dan taknak tengok. Sebab takut pun ada, sebab ngantuk pun ada.

                        Kemudian, aku terasa ada 'benda' dok usap-usap kepala aku.

                        Yang lagi trajis, mulut aku dibuka, kemudian terasa macam ada genggaman tangan kecil dimasukkan dalam mulut aku, kemudian dia pusing2kan tangan dia dalam mulut aku.

                        Lepas 20 saat lebih kurang, aku terdengar 2 orang perempuan tergelak-gelak. Aku bukak mata, tapi tak nampak apa-apa. Bunyinya tak kuat, tapi memang kat sebelah telinga kanan. Aku dorm laki, so mana mungkin ada perempuan dalam bilik.

                        Kemudian kaki aku diangkat lagi sekali, pastu terdengar perempuan tu berkata-kata dalam slang kelantan-siam - "pegi sembahyang isyak dulu, pegi sembahyang isyak dulu...".

                        Memang aku tak solat lagi time tu. Tanpa berlengah lagi, aku pergi solat. Alhamdulillah ada jugak makhluk alam lain yang nak menegur kelalaian aku.

                        Comment


                        • #72
                          cite aku...

                          Tahun 2005... masa ni aku baru masuk blaja kt satu kolej ni, disebabkn student baru,kitaorg dibagi hostel dkt aprtment PPP,jauh jgak la... bas cuma ade 2 trip je.. belah pagi 8.00pagi anto balik 10malam... ade satu ari tu kelas aku mula pukul 6ptg.. disbb bas 2 trip je, terpaksa la aku dtg pkul 8pagi... aku tido laa kt surauu nk menunggukn pukul 6..

                          tapi ni bukan nk cite pasal trip bas aku tu, ni lebey pada cite aku kt aprtment tu...tpi masih jgak la disbbkn trip bas tu... aku ni bidang lain dari org lain jadik kdg2 bila xada kelas aku xpegi la kolej... dn tinggal la sorg kt aprtment tu...aku tinggl kt tingkat 13...

                          selalu bila tinggal sorg, aktiviti aku tidoo laa... ape agik, jdi bnyk 'kejadian' aku xsedar...yang mulanye aku tersedar ade sorg 'ppuan' dlm bilik aku ni sbb satu malam tu... katil double decker,aku belah atas.. then, katil double decker sebelah aku belah ats tu mmg selalu kosong.. jarak tak jauh sngt.. dalam besar badan epi kot... huhu... kawan aku jrg nk tido situ, sbb dia pn jrang nk ada kt umah.. bnyk malam sbrnye selalu nmpk 'ade' yg selalu tido kt sebelah tu.. tpi wt tak tau je laa..sbb mungkin mata yg silap..

                          satu malam tu aku tido.. pusing kanan...dinding.. pusing kiri...katil belah sana.. kosongg... aku pn peluk la tiang besi penghadang katil aku.. jari aku melurut ikut besi tu smpai kt hujung bertemu dgn tilam aku.. tpi tngan aku tak kene tilam.. bertindih dgn benda lembut..masa tu aku pejam mata, pas2 rasa lembut cmtu.. aku bukak mata.. huih tngann!!!... aku tak caya aku gosok mata, tgok lagi, lagi jelas... tnggan ppuan, putih gebu gilerrr.. smpt agi aku gosok tngan tu.. lembuttt seyyy... aku bukan ape nk pastikn benda tu mmg ade..

                          masa dah pasti benda tu mmg ade, aku pn da mula kaku,mata aku bulat masa tu.. tngan sape ni,ape lagi aku buat terjunan tiruk paling cantik dalam dunia aku rasa, lepas ke katil bawah,katil kawan aku belah sana.. aku mengadap dinding belah sana..dalam peluh2 kecut tu.. aku lenaa memeluk kawan aku... hahaha.. tpi ye jelas dn pasti wktu tu tngan tu sangat2 panjang.. then... masa aku pegang2 tngan tu nasib baik sngt dia xjengukkn kepala dia kt aku.. dn bnyk masa sebnrnya 'ppuan' tu mmg selalu berdiri dlm bilik tu.. cuma kawan2 yg lain tak nmpk dn aku xceritakn... tpi kes mlm tu lepas beberapa minggu jadi baru aku critekn itu pn sbb.... ade la sebbnye... huhu... bnyk crite kt aprtment ni... humm...

                          korg rasa sape ppuan tu ye..? ... mcm ade sesuatu yg nk disampaikn sbrnye.. tpi aku xlama kt ctu...

                          Comment


                          • #73
                            Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                            p/s : kesinambungan dari crite aku yg mula kt ats nih..

                            gilerr ah antu ppuan tu minat kt aku.. pasal plak minat kt aku... humm..aku pn ppuan gak, antu les ke hapee...

                            hahaha.. halloo.... ade cite agi nih.. tahun yg sama 2005... kt aprtment tu jgak...
                            satu ari tu aku baru balik dari kolej dlm tghari kot aku balik..dpt balik tghari sbb tumpang kete kawan balik.. hihi...

                            sampai2 depan pntu,aku pn carik2 kunci dlm bag.. dpt kunci, bukak pintu.. bukak2 je pintu, dalam rumah mcm ade satu angin yg berpusing2, langsung pegi dlm bilik aku..humm.. aku wt xtau je..mandi2.. solat.. lepak2 kt umah...

                            tgok2 jam da dkt mghrib, dak2 lain xblik lagi..mmg la xblik lagi sbb bas balik pkul 10 malam..huhu..:P.. lupa plak.. aku lepak dkt ruang tamu.. tgh aku syok2 lepak.. ade mcm benda keras jatuh bergolek dkt rumah d tingkt ats.. berulang2 bnyk kali.. aku mmg wt bodo je..pk dlm pala.. anak sape la main bola boling time2 nk mghrib nih.. da la bergema bunyinye.. megong.. azan berkumandang dari tv aku.. senyap la plak.. mak dia suh brenti main kot..

                            aku pn pegi mandi.. solat... lepak balik depan tv.. layan berite ko masa tu.. bam..!! trrrr...!!! ulang2 kali bunyik.. Ya Tuhan.. tak abes lagik ke main bola boling kt ats nih.!! wah!!! kepala aku bole hngit cm gini..!!!.. aku pn sound cm org megong dri dlm umah.. woih!! s**l, ko tak reti nk diam ke hah..!!!! terus senyap.. aku pn layan balik tv.. dlm tah pukul bape mmbr aku balik .. aku pn da ngantuk aku masuk tidoo...

                            esoknye cuti.. pagi tu sorg mmbr aku nih kuar bilik.. muka gile pucat.. aku pn tnya pahal.. dia pn ckp.." semalam lea tido dpn pintu bilik akak ye.. lea bukak pintu bilik akak ckitkn mas sblm tido dpn pintu tu kan..".. aku pn jwb ngn blurrnye.. "mane ade, knape plak nk tido dpn pintu bilik akak"..

                            semua dak2 umah aku berkumpul dkt ruang tamu masa tu.. akak tu cite.. "smlm akak masuk bilik air tgh malam, akak dgr ade org susun atur perabot kt bilik air ats.. tpiii.. kenapa ade bnyak sngt perabot dlm bilik air kt ats.. lepas kuar akak duduk kt katil, masa tu nmpk lea tido dkt dpn pintu bilik akak tu..".. aku snyap je.. kawan aku sorg lagi celah.." ha ah smlm.. bilik air yg dkt dgn bilik kita tu lea,ada org seret baldi penuh dgn air..tpi aku xnmpk sape2 pn... " aku pn jawab "ko mamai la tu doll...ko kan penakut tahap gaban, bukan2 r ko nih.." budak2 nih xpuas hati.. suh jgak aku cite, sbb diorg rasa aku ade mende xcite kt diorg.. nk sngt aku cite.. aku cite r cite yg jadik kt aku cite yg first tu (*refer cite aku yg kt atas nih)..

                            kan da takut.. megong r,tadi suh cite sngt,time2 tu nk pindah umah.. giler ke hapa.. da la memasing pn xbrapa tau kawasan kt cni.. aku suh elex2 dulu.. aku tau diorg da takut giler,aku pn takut la jgak.. huhuhu..wt2 berani..kuikuikui.. tpi utk sem nih, nk pindah kemana2 mmg payah, lagik xada org kenal2 kt tmpt nih..

                            malam tu wt baca yassin.. keadaan reda ckit.. oh! lupa kitaorg ade wt servey ttg umah kt ats tu,mmg umah tingkt ats tu xada org tinggal..dan sesungguhnye,baru aku sedar org yg aku sound ritu bukan la org... hekkk...!!! patut r dia ngamuk sngt mlm tu.. huhuhu..:P..

                            smpai satu malam tu aku lone renges mcm malam aritu.. yaaaa.. da 'benda' alah tu mangganggu aku.. bunyik ulang2 kali.. bunyik lagi.. dan lagi dan lagi dan lagi..hati aku da panas,terbako gilerr.. !!!! mmg giler2 terbako..!! aku da xbole tahan aku jerit.. "Apahall ko kaco aku!! ko brani sangt ko kluar.!!! ko mmg nk kene ngn akukan.!!! ko kluarrr...!!!!!.. benda tu snyap.. mmg hati aku panas sngt time tu.. panas sngt.. cm aku plak yg da jadik setan time tuh.. trus benda tu snyap... aku duk balik dpn tv.. smbil mata aku jeling ruang dapur yg gelap.. yup! ade ppuan yg mengintai dari celah dapur yg gelap tu..
                            aku biarkn.. lma ckit mmbr aku balik...

                            makan bulan nk abes sem tu.. lama2 aku ngn mmbr aku da lali ngn bende2 tu.. abes sem, memasing sama2 carik umah sewa yg xangker.. ahahaha... serik siottt tnggl kt aprment tu..huhuhu...

                            Comment


                            • #74
                              Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                              thanks thanks elpida... aku kalo bole tuka mata aku ngn ko, aku nk je tuka.. ko nak..? huhuhu.. :P..

                              tpi skang da kurang da.. alhamdullilah.. sbb adik aku da amik alih... muahahaha...

                              hummm.. lepak2 petang2 nih, keje pn xada sangat tingat aku satu cite nih ngn adik aku..

                              tahun = tahun 2000
                              lokasi = umah baru mak


                              masa tu aku ngn adik aku baru sampai umah tu.. adik aku ni pn usha2 la umah nih.. aku tgh berdiri depan umah masa tu.. tgokkn keadaan umah tu.. dlm hati 'nape umah ni nmpk cm umah lama'... duk aku tgh elex2 kn mata smbil tgok umah, juga smbil tgok dak bujang sebelah umah.. (huhuhu.. cuci mata ckit2,ape salahnye huhuhu.. :P)...

                              adik aku dtg kt sblah aku.. 'wey kak,umah ni ade antu ****** laa, aku xnk masuk laa cmni..'...aku ckp kt adik aku 'ko jgn merepek r, umah barukn nih..' duk aku tgh ckp2 ngn adik aku, mak abah aku da masuk umah da bwk brg2 masuk.. aku pn tarik adik aku msuk sekali.. sengal la adik aku nih, wt muka pucat lak time tu.. aku tmpo jgak kang.. mmg r dia nmpk, buat2 cover suda... senang jek aku ckpkn,sbb masa tu aku xnmpk mende tu.. muahahaa.. :P...

                              malam tu aku tido kt ruang tamu, adik aku tido lam bilik... saje tido kt ruang tamu, sbb aku nk bertenet sampai pagi.. huhu.. sebelum pindah masukkn barang2 mak aku da masukkn tenet awl2 da kt umah ni sbb dia tau anak dia nih ade sakit mental ketagih tenet... huhuhu...:P

                              tgh syok aku layan tenet.. berchatting2... adik aku kuar bilik...'kak, aku rasa cm ade 'something' laa... ' dia gosok2 mata tgok kt aku.. aku pn sound kt dia 'yg ko nih,pepagi bngun tetiba nih knape,ko takut ke? meh tido ngn aku kt cni'... adik aku jawab 'takpe la kak, aku g tido ngn mak abah r kt bilik belakang'... adik aku blah.. dlm gelap ckit2 lampu laptop tu.. aku da telan air liur.. hampeh pnya adik,mmg la dia xgtau aku secara direct,tpi aku paham la maksud dia tu.. aku tutup2 laptop.. tarik selimut selubung satu badan.. peluh2 takut aku lena...

                              sok2 pagi bangun.. aku trus gtau abah aku.. 'bah kita tido umah nenek r arini...kt cni bnyk nyamuk r'... alasan tah hape2 aku bagik... huhuhu... adik aku da senyum2..
                              dlm tghari ckit kitaorg balik umah nenek..

                              Comment


                              • #75
                                Re: Cerita seram dan menakutkan - pengalaman anda

                                tempat:rahsia
                                masa:rahsia

                                kawan mak aku, sarat giler mngandung....

                                blakang rumah die ader pokok pisang abnormally huge dan irritating, satu sbab besar giler, kdua sbab ganggu trading route ngan jiran(tukar2 resipi masakan) blakang umah.

                                disebabkan keirritatingan pokok tu, suaminyer tebang ler pokok pisang tu, maser tumbang tu, ader lar bunyi macam 2,3 sore budak2 jerit. suaminyer wat dunno jer la, ingat anak kucing kner hempap....

                                sok pagi nyer, isteri dier kate, "wah ringannyer harini"... patu terkejot berok, anak dye ilang..... perot kempes giler. ANAK DYE HILANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                drama x stop kat situ jer, 3 kali dye ngandung 3 kali ilang anak dye.........

                                time anak keempat tu dye da nak kecewa da, bile sampai 9 bulan 2, dye da cuak tahap jin tbako da, tp alhamdulillah, anak tu x hilang.....

                                skang nih dye da ader 10 orang anak da, campor yang ilang tu ader 13 ler....

                                walaupun anak dye ilang dalam kandungan, ALLAH ttp bag rahmatnyer kepada orang yang bersabar.....

                                sbelum tamat, perkara paling best, ketiga2 anak makcik tu, stiap tahun lawat mak dye dalam mimpi, time rayer haji, mak dye cter kat mak aku nangis2, tgok anak dye membesar kat alam laen.....

                                sekian.....



                                dye tu ape?
                                -Adreen

                                Comment

                                Working...
                                X