Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Mimpi Berulang-ulang (Playback)

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mimpi Berulang-ulang (Playback)

    Assalamualaikum.

    Kalau salah bilik tlg betulkan yerk!

    Teman kerap kali mimpi yg sama, maksud teman hari ni teman mimpi pasai bergaduh, esok lusa teman akan mimpi benda yg sama.
    Org dlm mimpi pun sama, kaler baju pun sama, tempat pun same. Lepas lebih kurang 1 minggu baru mimpi tu betukar dan teman akan mimpi benda yg sama dlm jangkasa yg teman sukar nak tentukan. Kekadang takat 2,3 ari je.

    Dah alami lebih kurang sebulan lepas selepas teman secara tak sengaja terlanggor belakang keta org. Cuma accident kecik dan teman takde terhantuk pd apa2.

    Ada ke sesiapa yg pernah alami mimpi cam teman nie dan bagaimana cara mengatasinya. Sudi-sudikan le nolong teman nie.

  • #2
    Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

    pi cari tok guru agama pondok. takpun...pi darus syifa' atau darus salam milik ustaz ismail kamus.

    jangan pulak pi jumpa tok bomoh atau dukun.

    insya'Allah..adelah penjelasannya nanti.

    Comment


    • #3
      Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

      fobia eksiden tu kot... terasa-rasa macam haritu orang yang kena langgar tu nak cari gaduh...

      Comment


      • #4
        Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

        ko ckp terang2 ko langgar lari ke atau ko dah setel ngan tuan punye keter yg ko langgar

        Comment


        • #5
          Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

          Ooooh tidak. Teman dah setel ngan awek tu. Dia brek emergency, katanya kucing melintas. Teman tak nampak apa2 pun. Jadi dlm keadaan yg amat cemas teman brek dgn dua belah kaki tapi tekena juga sikit sisi lampu belakangnye.

          Teman dah bayor gantirugi dia. Peh tu bila balik umah, badan teman bepeluh semacam. Ingat biasa je, sampai terbawa-bawa dlm mimpi dan ia berulang buat beberapa kali walaupun mimpi perkara lain. Sama juga, ia berulang-ulang juga.

          Comment


          • #6
            Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

            simpan mimpi kau tu..............mimpi lain akan menyusul............aku pun selalu mimpi benda yang akan berlaku.........itu keinsafan buat diri kau....muhasabah bebaik.......cuma mimpi gi haji ngan umrah je belum tertunai lagi........

            Comment


            • #7
              Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

              kadang2 kalu kita asek teringat benda atau kejadian tu...dia akan masuk dalam mimpi kita.....

              Comment


              • #8
                Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                mimpi ulang2.aku mimpi pas exam.aku terjaga.tido balik mimpi pas exam balik.tapi realiti siangnya fail.hhahaha

                Comment


                • #9
                  Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                  huh... aku terjumpe thread ni baru aku teringat.... baru2 ni (minggu ni) aku ader mimpi... berulang2 sampai 3 kali... bukan mimpi buruk laa... klu buruk aku xcerite...
                  aku mimpi pi pancing ikan kat sungai.... 3 kali aku bermimpi tempat yang same ikan yang same dgn orang2 yang same (family aku)... dalam mimpi tu rase mcm best je sbb aku mesti dapat ikan... semua org happy.... 3 kali tapi berselang malam... nk kate aku gile mancing x de la sangat.... x terpikir pon nak pi mancing... malah aku x pikir pon tentang mimpi aku ni dalam kehidupan seharian aku... tapi berulang2... hurmmm.... adakah ini mainan tidur????...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                    boring ek kalau asyik mimpi berulang2...
                    macam menonton wayang yg sama berulang kali..

                    so, lain kali kalau mimpi yg sama, pastikan tukar channel kat remote otak..

                    Comment


                    • #11
                      Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                      jeng jeng jeng...
                      aku pun pernah mimpi berulang-ulang gak dulu (baca: masa kecik). cerita nie susah nak dibuktikan sekarang.
                      masa aku kecik dulu..aku mimpi di satu malam..aku ada kat satu tempat.
                      macam dalam istana melayu lama. tapi tak ada orang. sunyi jer. tapi aku budak2 masa tue. memang takut giler. abis terkencing atas tilam. pagi esok..mak aku marah betul! heheh..

                      esok malam tue. sekali lagi aku mimpi benda yang sama. kali nie aku dok kat satu tempat macam ruang tamu gitu. luas giler!! ramai betul orang. menangis hiba. aku pelik betul. pas tue..aku berjalan kat satu bilik. ader dua tiga orang pemuda..siap berpakaian pahlawan zaman dulu..dok bincang sesama mereka. entah apa yang diaorang dok bincang pun aku tak tahu. ada lagi satu bilik..aku nampak ader dua pemuda..yang sorang tue..aku rasa macam putera raja..dok tukar persalinan kebesaran kepada pakaian biasa. satu lagi bilik..bilik nie lebih besar sikit. aku tengok ada seorang lelaki tua dok baring atas katil. dikelilingi pembesar2. aku ingat raja kot!

                      bila aku tengok muka raja yang dok tengah gering tue..aku terkejut sungguh!!
                      bila tersedar jer dari tidur..memang aku tak boleh tidur langsung sampai pagi esok tue. sebab muka raja tue macam muka arwah atuk aku! gilo!!

                      malam ketiga lak. lagi teruk aku bermimpi.
                      kali nie..aku dok belakang sekali. perhatikan ramai rakyat jelata mengiringi jenazah raja yang mangkat tue. pembesar pun ader sama.

                      bila dah tinggal aku sorang jer kat laman istana tue. aku perasan..dua tiga pemuda yang dok bincang dalam satu bilik tue. sedang bersiap-sedia untuk hantar dua orang pemuda yang satu bilik lagi..ke hutan berhampiran. aku ikut depa semua tue. tapi..tak sangka pulak..ader sungai kat dalam hutan tue. aku ikut naik perahu bersama dua pemuda nie. aku yakin salah seorangnya adalah putera raja yang berhak naik takhta..sebab ayahandanya yang mangkat tadi. tapi dia tak mahu..lalu digantikan bapa saudaranya. baru aku tahu...salah seorang dari dua tiga pemuda yang pi hantar putera raja ngan kawannya tue adalah bapa sedaranya yang bakal naik takhta.

                      paling mengejutkan aku..
                      muka putera raja tue saling tak ubah macam muka aku!!.

                      apa makna mimpi2 tue??

                      bila aku besar panjang..aku cuba siasat. pasal hati aku suruh cari jugak jawapan.
                      rupa-rupanya...
                      mimpi tue..kisah moyangku dulu.
                      putera raja pagar ruyung yang berhijrah ke semenanjung pada pertengahan abad ke-8 dulu. bapak aku cucu-cicitnya.

                      hmmm..
                      sejak tue..aku tak heran...kaum-kerabat diraja dahulu...sekarang nie..dah jadi orang kebanyakkan. lebih2 lagi..didalam darahnya..ader titisan ahlu bait.

                      toksah peliklah kalo dapat mimpi macam tue.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                        aku pernah mimpi berulang˛ gak..mimpi jatuh dr bangunan tggi... time mimpi tu susah nk bernafas...cam rasa betui˛ jatuh dr bangunan tggi ni...tp ada kebaikan aku mimpi balik˛ cam ni...aku tak takut tggi...tak rasa gayat pun...

                        Comment


                        • #13
                          Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                          Originally posted by ain07ik View Post
                          Ooooh tidak. Teman dah setel ngan awek tu. Dia brek emergency, katanya kucing melintas. Teman tak nampak apa2 pun. Jadi dlm keadaan yg amat cemas teman brek dgn dua belah kaki tapi tekena juga sikit sisi lampu belakangnye.
                          Dengan awek?

                          Hang ada jodoh dengan awek tuh kot... takpun awek tuh terlalu comel sampai terbawak dalam mimpi.... hahahaha

                          Comment


                          • #14
                            Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                            kalo tido tengah hari, dia punya mimpi susah nak kira lerrrrrrrr

                            Comment


                            • #15
                              Re: Mimpi Berulang-ulang (Playback)

                              Ohoo....ni cite dah lama berlaku la kengkawan. Sekarang aku dah tak hadapi masalah mimpi berulang lagi. Mgkin masa tu aku terlampau terkejut.

                              Tapi masa rimas betul dibuatnye. Sampai aku terfikir benda bukan2.

                              Comment

                              Working...
                              X