Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

    Sebab ramai yg selalu meracau dan meroyan ... sebelum membaca ... RTFF ... so ujung minggu ni kalau tak sibuk ke kenduri ke bowling ke apa, singgah jap ke MPH ... invest RM20 je... dan beli buku ni ... ditulis dalam
    bahasa yang mudah di faham utk nak tau duit kerajaan kutip, mana pegi.

    Ya, penulis nya Cina, so?
    aku tau patut masuk forum buku tapi berapa ramai kat BDN yg masuk forum buku?


  • #2
    Re: Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

    anyway bercakap pasal cukai nih...

    Semalam ke bila tgk berita Tv3, Idris jala announce yang GST akan jalan 1-2 tahun lagi, dia dalam forum apa ntah, dia present siap ada org putih datang bagai..

    so i guess more income for 'developments$s' la...

    Comment


    • #3
      Idris Jala is just a puppet, he doesnt run the show, just a ex-Shell poster boy and if things goes wrong the sacrificial lamb for BN.

      How does blowing RM50
      million to McKinsey and another RM50 mil to APCO changes the life of Malaysian?

      Sometimes I agree with Voltare, sbb agak Islamic pandangan dia mcm
      sistem khalifah... bukan semua yg boleh or patut mengundi...only the intellectual elites ... can and should vote. Pemilihan khalifah pun mcm tu, bukannya the man on the street but the leaders.

      Comment


      • #4
        Re: Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

        sumber2 penulis ni dari mana? ada printed out tak??

        Comment


        • #5
          Re: Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

          Originally posted by ekzos_pipe View Post
          anyway bercakap pasal cukai nih...

          Semalam ke bila tgk berita Tv3, Idris jala announce yang GST akan jalan 1-2 tahun lagi, dia dalam forum apa ntah, dia present siap ada org putih datang bagai..

          so i guess more income for 'developments$s' la...
          bukan GST jalan 1-2tahun lepas tarikh GST diumumkan...contohnya 20/2/2012 umum GST so 1-2tahun lepas tu baru jalan kan...skrg ni tarikh umum GST tak tahu lagi kan...correct me if wrong...

          Comment


          • #6
            Re: Bagaimana kerajaan mengutip cukai dan kemana ia dibelanjakan

            gst lagi....bukan ke dah ada cukai jualan dikenakan pada setiap syarikat sdn berhad...hamlau tullah...

            lagi satu cukai import...citt...

            Comment

            Working...
            X