Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Itís Dr Rosmah now

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Itís Dr Rosmah now

    Originally posted by mnajem View Post
    masa aku pegi RCSI Dublin, kat wall hall of fame situ, nampak nama Dr Wan Azizah, aku snap satu pix

    hahaahaha.. isteri ketua pembangkang setanding first lady kite......


    Originally posted by Atmi_Raniya
    tak setanding gak tu. Dr siti hasmah ada medical doktor yg bukan dpt dgn goyang kaki je..
    hehehehehe.. takpe la yg penting kita dah ucap tahniah... hehehehe

    Comment


    • #17
      dunia semua ni. sok kat akhirat x tnye dr tak dr

      Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

      Comment


      • #18
        Re: Itís Dr Rosmah now

        tamaknye makcik ni
        semua nak sapu

        dah pegi haji tp apsl taknak bubuh hajjah pulak

        Comment


        • #19
          Re: Itís Dr Rosmah now

          wah hebatnye wan azizah

          Comment


          • #20
            Re: Itís Dr Rosmah now

            Honorary doctorate ni sebenarnya x de la apa sgt
            Beri pun atas sebab politik dan kenamaan
            Kalau nak ikutkan, ramai lagi rakyat Malaysia yg beri sumbangan signifikan tapi x dpt pengiktirafan.

            Apa pun tahniah la buat Rosmah Mansor.

            Lepas ni makin ligat la dia shopping kat Australia.

            Comment


            • #21
              Re: Itís Dr Rosmah now

              Originally posted by awwa11 View Post
              tamaknye makcik ni
              semua nak sapu

              dah pegi haji tp apsl taknak bubuh hajjah pulak
              nanti macam menunjuk kot...
              //emy bersangka baek..

              Comment


              • #22
                Re: Itís Dr Rosmah now

                biasanya sesapa yang dapat Dr macam ni, tak guna pun title Dr tu kan.. tapi, kalau sekali sekala dia datang ke universiti yang dia dapat Dr tu, org universiti tu memang kena panggil dia Dr.

                Comment


                • #23
                  Re: Itís Dr Rosmah now

                  tahniah Dr Ros

                  pasni makin byk ler kuar gambar m/s 6 bh

                  pak najib tak dpt ker?

                  siannn
                  Last edited by hanamichi; 19-02-12, 04:32 PM.

                  Comment


                  • #24
                    Re: Itís Dr Rosmah now

                    Originally posted by refleksi View Post
                    biasanya sesapa yang dapat Dr macam ni, tak guna pun title Dr tu kan.. tapi, kalau sekali sekala dia datang ke universiti yang dia dapat Dr tu, org universiti tu memang kena panggil dia Dr.
                    Ada juga yg guna... contohnya Datuk Dr Zahid Hamidi dan sorang ulama pro-umno yg janggut kaler merah tu (tak ingat nama).

                    Ada gerakan desak Curtin tarik balik degree tu. Bbrapa hari lepas wall fb curtin kena serang, curtin tpaksa suspend msg kat wall.

                    Petang semalam around 600 ppl signed the petition demanding Curtin to revoke Rosmah's hon doctorate.
                    (http://www.petitiononlineaustralia.c...-doctorate/324)

                    Pagi ni dah 2334 org signed the petition. Amazing.

                    Comment


                    • #25
                      Re: Itís Dr Rosmah now

                      Do they seriously think that those cocksuckers at Curtin will revoke the 'Dr' title?




                      2009

                      Comment


                      • #26
                        Re: Itís Dr Rosmah now

                        kata-kata dr rosmah...

                        Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor hari ini menafikan dakwaan bahawa beliau telah membayar wang untuk mendapatkan ijazah kedoktoran kehormat yang diterimanya daripada Curtin University.

                        Katanya, beliau menerima ijazah tersebut memandangkan anugerah itu sendiri diberikan oleh universiti tersebut.

                        "Ada yang kata saya bayar Curtin (untuk dapatkan ijazah tersebut). Tak kuasa saya...

                        "Daripada saya bayar lebih baik saya beri sumbangan kepada Wiranita PERKASA.

                        "Mungkin sebab dia selalu bayar, sebab itu dia kata saya bayar," katanya lagi dalam ucapannya di majlis makan malam pertubuhan itu malam tadi.

                        Tambahnya, beliau diberitahu mengenai penganugerahan ijazah kedoktoran itu sejak Disember lalu.

                        Dakwaan bahawa Rosmah membayar wang untuk dianugerahkan ijazah tersebut timbul susulan majlis penerimaan ijazah berkenaan pada 12 Februari lalu yang mendapat liputan meluas media.

                        Ibrahim Ali: Penting ni, ramai dok bercakap

                        Isu berkenaan juga ditimbulkan oleh pembaca Malaysiakini.

                        Mengulas lanjut, Rosmah berkata beliau tidak kisah dengan tohmahan yang dilemparkan itu.

                        "Janganlah percaya apa yang didengar... Biaq pi la (biarlah), esok dialah yang terpaksa jawab bila dah sampai sebelah sana (meninggal dunia)," katanya lagi kepada kira-kira 700 orang yang hadir.

                        Rosmah turut bersyukur kerana presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali turut menyokong beliau dalam isu tersebut.

                        Dalam ucapannya terdahulu, Ibrahim antara lainnya berkata ijazah kehormat tersebut melayakkan Rosmah digelar "srikandi negara."

                        Tambahnya, Rosmah juga seorang individu yang luar biasa kerana sering dilemparkan fitnah oleh pembangkang dan juga media baru "yang nakal dan tidak bertanggungjawab."

                        Beliau juga meminta Rosmah mengulas fintah berkenaan -- "Penting ni. Ramai dok bercakap. Malam ni saya kira selesai."

                        'We all love you'

                        Tambahnya, beliau juga sering mengulas mengenai dakwaan pembelian cincin bernilai RM24 juta oleh Rosmah dalam ceramahnya.

                        "Cincin ni kalau RM24 juta lebih berkilo-kilo (beratnya) lebih besar dari tembikai Cina. Boleh pakai ke tidak?" soalnya.

                        Beliau juga mengucapkan syabas kepada Rosmah kerana berjaya mengharungi fitnah tersebut.

                        Tambahnya, PERKASA juga akan terus menyokong Rosmah dan suaminya Datuk Seri Najib Razak.

                        "We all love you," katanya lagi.

                        Rosmah yang kelihatan gembira selepas itu turut mendendangkan beberapa lagu bersama anggota Wiranita PERKASA.
                        http://malaysiakini.com/news/189586

                        Comment


                        • #27
                          Re: Itís Dr Rosmah now

                          "We all love you," katanya lagi.

                          awww... so schweeeeetttt

                          Comment


                          • #28
                            Re: Itís Dr Rosmah now

                            Originally posted by highlander View Post
                            Ada juga yg guna... contohnya Datuk Dr Zahid Hamidi dan sorang ulama pro-umno yg janggut kaler merah tu (tak ingat nama).
                            Zahid Hamidi memang PhD betul.. dia memang buat thesis, tak ingat lah tajuk amendenya.. dr UPM..
                            yang Ustaz Uthman Muhamadiy tu aku tak pasti jugak dia guna atau orang yang dok sebut.. ye lah, orang cerdik pandai macam dia, tak lah janggal kalau panggil Dr.

                            Comment


                            • #29
                              Re: Itís Dr Rosmah now

                              Originally posted by refleksi View Post
                              Zahid Hamidi memang PhD betul.. dia memang buat thesis, tak ingat lah tajuk amendenya.. dr UPM..
                              yang Ustaz Uthman Muhamadiy tu aku tak pasti jugak dia guna atau orang yang dok sebut.. ye lah, orang cerdik pandai macam dia, tak lah janggal kalau panggil Dr.

                              Kalau x silap Zahid Hamidi dpt hon doctorate tp bukan dari UPM. Or maybe tersalah org.

                              Owh.. mak Najib pun dpt hon doctorate juga... dari UUM in 2009.

                              Comment


                              • #30
                                zahid hamidi mmg buat phd betul. masa raya rumah aku dia bgtau

                                Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

                                Comment

                                Working...
                                X