Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

    Kalau korang perasan dalam 1-2 minggu ni . panas jugak kesah Fatine ni..



    nama betul nya - Mohammed Fazdil Min Bahari. Kisah nya dia dah kawin secara civil di UK. Kahwin civil tu.. kawin ikut cara kristian di sana lah eh? aku pun tak faham.. tapi cara pakaian nya gitu lah

    kawin civil satu hal. kwin lelaki dgn lelaki satu lagi hal.

    dan jadi isu - bila pihak imegresen UK dah batalkan VISA fazdil (aka Fatine) ni.., dan dia patut dah kene 'deport' balik ke malaysia..

    Dia ni (fazdil) ni tak nak.. katanya dah kene buang dgn keluarga.. dan takut akan tindakan kerajaan malaysia.

    Pada pendapat korang - kalo pondan ni balik sini - apa bentuk tindakan yg nak di kenakan pada dia ni?

    jadi pondan satu , kawin sesama jenis - dua.., memalukan negara..- 3.., memalukan melayu..?

    haih.. hari ni.. ada pulak geng2 dia sokong dia! tapi tak berani post kt suratkhabar melayu..! sah2laa.. kalau soratkhabar melayu kena sula la di ani..

    ini petikan dari suratkhabar the star -


    Of Fatine and her right to marry
    Posted by: Hafidz Baharom


    There are many things I'm grateful for in lieu of our Immigration Department, one of which is how fast they can actually prepare a passport in comparison to the other services provided by our government.

    However, for an official from that department to simply state that they would take action against a transsexual who is married civilly to a British citizen is irrevocably low, particularly due to the hypocrisy.

    Allow me to ask, just how many students who overstayed overseas have been charged by the Immigration Department for overstaying perhaps a year or more in the UK?

    And just how hyped up were their cases?

    Or is it merely the fact that she's actually a he that sensationalises this story, thus having your department state that she 'may face action' if he violated laws here.

    Let's be frank. Perhaps I'm biased because I'm part of the same community. However, why is that we live in a nation that can't mind it's own business as individuals with the liberty to do what they wish without causing harm to others?

    The only reason that dishrag of a Malay tabloid called Kosmo published this story is due to sensationalism and the fact that Malaysians in general have not yet accepted the fact that there are among themselves members of society who are sexually inclined towards the same sex, have the personality of the opposite sex in juxtaposed to their physical gender or even those who can't even stand the idea of sex.

    This is just being human, and until Malaysian society in general accepts this fact, we won't see an end to these issue becoming sensational simply because it's taboo.

    So, in Fatine's case, and for the sake of her safety, I hope that the English government grants her safe haven in the UK because Malaysian society does not accept her. In fact, her actions are punishable by a biased and hypocritical Malaysian religious law establishment which will include a jail sentence and rehab due to the fact that her actions are deemed 'unnatural'.

    Furthermore, her family has disowned her.

    And to Fatine, congratulations on your wedding. Well wishes from the LGBT community of Malaysia. The more pious of us will be praying for your happy future. The lesser wishes you all the best, with hopes that you will finally have all your dreams come true.

    And if you ever decide to come back for a visit, do it through Brisbane, then Thailand before arriving here. Seems to have worked for RPK to get out of the country (Berita Harian), so perhaps you could take a page from that book.

    Regards,

    Hafidz Baharom

    wah ada ucapan tahniah lagi tu - dari komuniti LGBT

    apa LGBT tu? - yg aku boleh translate -

    L - Lesbian
    G - Gay
    B? - Bisex?
    T - Transexual?

    Ooh.. ada istilah dari WIKI

    apa mau jadi lah malaysia.

  • #2
    Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

    erm... kalau dia lahir 2 jantina then no problem.. problem kalo dia makan pil utk convert jantina...

    what's the point of marriage but never be able to deliver kids (although science might conclude something else...)

    Comment


    • #3
      Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

      Komen Zulkifli Nordin:

      http://mstar.com.my/berita/cerita.as...c=mstar_berita

      Comment


      • #4
        Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

        dia khunsa.. nape dia nak takut plak kan...

        Comment


        • #5
          Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

          bohong laa.. pondan manjang ngaku dia khunsa..!

          walhal lahir dulu elok aje.. ada kotey.. siap mak pak dia antar pegi sunat lagi..

          dah besar.. dan berkawan dgn macam2 orang.. dan2 khunsa.. ! macam ada sorang arwah pengarah tu..! khunsa konon.., siap keluar album nama lelaki lagi.. , dan-dan bila dah tukar nama.. ngaku khunsa..

          khunsa is a lame excuse utk pondan2 lah. khunsa bila lahir aje.. mmg terus ada 2.. dan kelakuannya mmg nampak beza dari kecik.

          Comment


          • #6
            Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

            civil union ni law yang mat saleh buat utk protect right for gay couple
            yela kalau derang dah idop sesama bpuluh tahun,
            tapi takde law n union, nnti kalau partner derang mati, derang mcm takde right kthadap late partner's property

            kalau nak guna pkataan 'marriage' nmpak sgt tak betol nye, so pakai la nama civil union

            kebanyakan negara mmg buat sistem mcm tu as a cover for 'gay partner'
            kalau jepun derang pakai sistem 'adoption', yang mana seorang laki2 buleh adopt mana2 laki lain yang lebih muda dari dia, tak kesah la setahun je pon, sebagai 'anak angkat', so 'anak angkat' dia ade legal right.

            government tanak legalize 'gay marriage', byk sangat heat
            so derang create satu system so the gay partners can cheat the law system

            Comment


            • #7
              Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

              dia takut mungkin sbb kebanyakan orang kita tak berapa paham pasal khunsa dan
              pondan nih. Tapi setau aku khunsa ni bleh kawin dgn sesame khunsa sahaja.

              Comment


              • #8
                Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                ramai pulak khunsa kat dunia ni ek..
                btw toti nice info..

                Comment


                • #9
                  Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                  Originally posted by morpheuzneo View Post

                  wah ada ucapan tahniah lagi tu - dari komuniti LGBT
                  gay komuniti ni kompemla dowang suka..huhu
                  A Community-Based Organization Dedicated to Improving the Quality of Life... fakkk u LGBT!!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                    kalau benda ni jadi kat one of our relative
                    camne kita menerima benda ni eh?

                    hope that he/she fatine back for good lah
                    kasihan.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                      tula, hinaan2 & cakap2 tak best tu la antara sebab org2 camni terasa tersisih & cam kes fatin@fadzil ni takut nak balik mesia... rasanya boleh je buat approach cam kat sapa budak pandai tu? safiah ke hape namanya... ada group yg approach baik2... tarik dia kembali ke pangkal jalan... hukuman pun hukuman la gak... tapi 1st thing 1st bawak dia balik.... sebelum ada kumpulan lain yg sambar & terus hanyut... kesian... btul kata cik bintang, mungkin terjadi kat our relatives... Na'uzubillah! kita org luar boleh kata macam2... family dia? kesian....

                      Comment


                      • #12
                        Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                        harap2 si fatine tu insaf la...hidup di dunia ni hny sementara....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                          sekali pandang selera gakk

                          Comment


                          • #14
                            Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                            1- khunsa.... mean ada 2 jantina kan?

                            klau dia khunsa... so blh la dia kawin ngan laki (sbb dia ada 2 jantina dan memilih pompuan untuk jantina dia)... ye ke pendapat aku ni?

                            petikan artikel dari zulkifli noordin tu ada tulis:
                            Fatine, 36, mengaku dirinya khunsa dan dilahirkan sebagai Mohammed Fazdil Min Bahari.

                            Setelah berkenalan dengan seorang lelaki Inggeris di Kuala Lumpur, Fatine telah mengikut lelaki tersebut ke England dan baru-baru ini telah melangsungkan perkahwinan secara sivil di negara tersebut.
                            dia lahir didaftar sebagai lelaki.... dan tetiba nak pilih jadi pompuan plak sbb dah jatuh ati kat lelaki mat salleh. (senang eh blh sesuka ati switch mode).

                            nak salahkan parent dia ka sebab dah daftar sbg lelaki masa kecik2 dolu? sedangkan bila besar ni naluri dia lebih pada pompuan?

                            susah gak tu.....

                            2- pondan....mean jantan yg pilih cara hidup pompuan...

                            sah2 tu dah salah dari hukum agama... ye tak?

                            3- kawin secara civil

                            tu kawin caro apo aku pom tak tau. cara kristian ka apa ambo tak tau. tp tgk pada pakaian dia (kat gambar morp posting tu... takdak ciri2 wanita islam.. cam baju gaun jek.... islam moden kot)

                            kalau kawin cara kristian (dah tukar agama ka? takut aku nak taip isu2 gini.... dah lain tu.... byk hal lain kena pertimbangkan)

                            tetapi.... kes dia ni dah jadi isu kan.... tunggu dan lihat kesudahannya nanti.... nak komen lebih2.... aku tak tau apa kat dlm lubuk ati dia. dan aku tak kenal pun dia ni....

                            Comment


                            • #15
                              Re: Isu Pondan Fatine yg kahwin di UK..

                              Originally posted by cik_bintang View Post
                              kalau benda ni jadi kat one of our relative
                              camne kita menerima benda ni eh?
                              xtaule nak kata apa kan...maybe sebab xde support/nasihat dari family agaknyer untuk dia kembali ke landasan yang betul.
                              sebab tu dia bawak diri...maklumla...family dah x suka...ke mana lagi dia nak pegi...iman lak setipis bawang ...huuu..(takut aku sembang bab ni)
                              pity him a.k.a her.

                              Comment

                              Working...
                              X