Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

    Saya mengucapkan takziah kepada keluarga keenam-enam anggota Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) yang terkorban dalam nahas pesawat helikopter Nuri di Genting Sempah.

    Saya Juga mendoakan semoga roh mereka yang terkorban itu akan ditempatkan oleh Allah SWT di kalangan mereka yang soleh.

    Al Fatihah untuk arwah Anggota Nuri.

  • #2
    Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

    Sebagai isteri seorang tentera,

    norf cukup sedih dengar berita macam ni

    Takziah buat keluarga anggota terbabit...

    Al-Fatihah

    Comment


    • #3
      Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

      takziah untuk family mangsa nahas..

      Comment


      • #4
        Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

        Originally posted by norf View Post
        Sebagai isteri seorang tentera,

        norf cukup sedih dengar berita macam ni

        Takziah buat keluarga anggota terbabit...

        Al-Fatihah
        me too..sedey sangat...takziah..moga allah mencucuri rahmat ke atas allahyarham & allahyarhamah..amin..

        pada kuarge mangsa...banyakkan bersabar..merekalaha wira negara..

        Comment


        • #5
          Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

          takziah......huh..moga roh dicucuri rahmat...Al-Fatihah....

          Comment


          • #6
            Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

            al-fatihah untuk semua pejuang negara yg terkorban dalam nahas tersebut.

            Comment


            • #7
              Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

              smlm masa tgk buletin utama, rasa sedih sgt smpai bergenang airmata.. part paling sedih bila tgk ayah salah seorang mangsa takleh nak ckp.. then ada mak dorang sakit jantung.. so kna rahsiakan kematian ni buat smntara sbb tggu masa sesuai nak bgtau...bila mak tu tnya kat jiran ke sedara dia..lupa laks.. mak tu ckp...

              anak aku takde apa-apa kan? cuma patah-patah je kan?

              sedih laaaaaaaaaaaaaaa.....

              pastu najib leh ckp, takleh nak hentikan perkhidmatan nuri ni serta merta sbb jd pengangkutan utama... cet

              takziah dan al-fatihah buat smua

              Comment


              • #8
                Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                Tiap tiap yg hidup pasati merasai mati... redhakanlah pemergian mereka.. tak perlulah sensasikan or politikkan punca kematian mereka (as seen on TV) last nite...

                Comment


                • #9
                  Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                  aku ada kawan kerja kat TUDM nie..dia pun bekerjasama dlm usaha mencari tu..kenkawan dia gak tuu..

                  dia pun sedih bila bercerita ngan aku..aku pesan kat dia toooolong la jangan naik nuri lagi... naik beskal ke, lori ayam ke, prebet sapu ke...MIG ngan Hornet tu mmg dah biasa la kan, but not nuri. gelak kecik aje la dia...

                  takziah buat keluarga mangsa..
                  al-fatihah

                  Comment


                  • #10
                    Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                    takziah dan al fatihah kepada keluarga dan anggota terbabit..moga roh mereka dicucuri rahmat...mereka wira negara

                    Comment


                    • #11
                      Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                      wira negara yang gugur sebelum sempat pergi perang.. ..

                      hanya dari kesilapan tangan2 kita sendiri.. ..
                      yg tu sebenarnya yg membuatkan kita bertambah sedih..

                      Comment


                      • #12
                        Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                        takziah utk keluarga mangsa...dr Allah kite dtg,pd Dia jugak kite kembali.. smoga roh mereka ditempatkan di kalangan mereka yg beriman...

                        Al-fatihah...

                        Comment


                        • #13
                          Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                          Originally posted by Mitsui View Post
                          wira negara yang gugur sebelum sempat pergi perang.. ..

                          hanya dari kesilapan tangan2 kita sendiri.. ..
                          yg tu sebenarnya yg membuatkan kita bertambah sedih..
                          tis make me regret sesangat....reallly felt down....bukan tk meredhai pemergian..bukan tk merelai kematian....but tis...

                          Comment


                          • #14
                            Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                            sebak tak terkira, sepanjang mengenali syikin
                            syikin orgnya manja.. softspoken.. disebalik kelembutan, jiwanya bersemangat waja
                            itu yg mendorong dia join TUDM

                            hmm.. nak tulis bebanyak pon.. sebak sgt rasa..

                            pada smua yg terlibat dengan nahas.. Al-Fatihah..
                            Takziah

                            Comment


                            • #15
                              Re: TAKZIAH PADA KELUARGA MANGSA TERBARU NURI

                              takziah kepada keluarga mangsa....
                              tapi terkilan sikit, alasan kejadian cuaca buruk...
                              ingatkan pasal helikopter buruk...
                              bayangkan Nuri mula dugunakan pada 1968... dah hampir 40 thn...
                              dah 18 buah nahas melibatkan Nuri...
                              tinggal 20 buah lagi...
                              kalau kapal selam boleh beli takan helikopter yg byk kegunaan tak boleh beli baru....
                              sorry , emosi skit...terbayang mcmana keadaan diorg masa terhempas...

                              Comment

                              Working...
                              X