Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

penyembelihan warga asing di bumi arab: wajar atau sebaliknya?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • penyembelihan warga asing di bumi arab: wajar atau sebaliknya?

    nicholas berg menjadi mangsa pertama penyembelihan warga asing di iraq. video penyembelihannya sangat mengerikan. kononnya di lakukan oleh pejuang iraq didalangi oleh abdul aziz murqizi (baru-baru ini kononnya ditembak mati). ada juga pihak yang mempertikaikan dan dikatakan dilakukan oleh CIA (dengan merujuk kepada pakaian yang dipakai oleh nicholas berg-seperti tahanan guantanamao bay).

    paul jonhson menjadi mangsa kedua. kerajaan arab saudi enggan negotiate dgn ''militan'' dan akibatnya penyembelihan kedua berlaku.

    akhir sekali warga korea. juga dibunuh sedemikian rupa.

    adakah wajar perbuatan sedemikian dilakukan oleh mereka yg dikatakan pejuang islam? adakah kerana amarah atau dendam? adakah kerana melihat perbuatan USA dan sekutunya ke atas ummat islam serantau?

  • #2
    bg aku tak patut bg pihak yg mengaku kononnya pejuang islam bunuh dia orang tu..especially yg korean nih...

    sebelum kes sembelih ni org iraq dh dpt dh sokongan dunia lps kes dia org kena dera dlm penjara...tup tup lps tu ada berg kena semelih...dh sokongan or simpati kat rakyat iraq dh turun..pastu plak kat saudi plak kena semelih..pastu plak korean kena semelih...pasni tatau la sapa plak

    yg kat saudi tu mungkin aku bleh paham sbb mamat tu keja dg lockeed martin..dok maintain apache utk bunuh org sana-x kira iraq or palestin..

    yg korea plak adakan sbb dia mubaligh kristian??? bg aku even dia mubaligh pun x sepatutnya dibunuh...

    they should won the world by sympathy not by killing...aku cuma syukur je la sbb masa dr jemilah n mercy team kena tahan dulu musim semelih tak start lg...

    Comment


    • #3
      Geng sama gak yang ngaku pejuang al-kaeda bunuh berg tu kan, pakai topeng pastu ngaku nama-tapi ada imporevement la yang dalam bab korean ni, dia org manage dptkan Banner hape tah jadikan tabir nampak macam militan, pastu dah guna daileg yg lebih appropriate.. nampak real sket..

      nak pikirkan balik, even org bodo pun boleh pikir, kalau ketua militan tuh buat benda camtuh for sure org akan benci dia org lagi dari amerika yg menceroboh.. so kalau betul la dia yg buat tuh mmg so call pejuang islam, sama ada dia org diketuai org yang bodo berperang ataupun kalau tidak, semua tuh suma pelakon2 dalam siri drama low bajet kelas F punya utk saing cerita/berita utama(US ceroboh tanpa bukti + lakukan kekejaman terhadap tahanan) dan hanya mangsa sahaja membawa watak sebenar.

      Comment


      • #4
        aku pun rasa kesian gak bila tgk rayuan korean tue...''i don`t want to die...let the troops out.....'', tp sbb korea ade kepentingan ngan US, gitulah jadinya.

        mmg tak wajar bg aku sembelih tawanan, walaupun dia sekutu US.

        tp kalau ikut kan hati rasa berbaloi gak dgn apa yg US buat kt org islam...

        Comment


        • #5
          Tak patut! tak wajar! tak releven! tak islamik!

          Patut diorang nih kena bawak mengucap bebanyak la... Zaman pemerintahan Baginda S.A.W takde kes kes camnih.... bahkan layanan diberi layanan yang terbaik agar mereka dapat melihat betapa mulia nya peribadi seorang muslim/islam itu snediri...

          berperang dengan taktik yang berkesan, bukan dengan mencabut nyawa tanpa hak.....

          mereka butakan mata dengan peperangna di palestin, hany sekadar marah . patutnye mereka pergi tangkap dan bunuh pejuang yahudi zionis itu, bukan menangkap orang orang yg tak terdaya (awam). Itu bacul namanya...

          ta kkira pun bagaimana kafir laknatullah menyiksa orang islam, kita tak patut ikut cara mereka atau lebih kejam kerana kita berlandaskan Islam. bila kita buat camtue... kita pun nampak sama aje macam mereka... 2 X 5...

          Astagfirullah... sian keluarga mereka...

          Comment


          • #6
            tipu nie.... sedangkan orang israel pun boleh berbahasa arab.... inikan pula....

            fitnah nie...

            Comment


            • #7
              aku rase gak yg ini kerja jahat CIA...nak burukkan org islam...pakai mask okey..tp apsal diorg pun pakai sarong tgn....!nak hide identity kot....kot2 org putih...

              Comment


              • #8
                http://www.bincang.net/forum/showthr...threadid=54262

                memang tak patut... kalau betul ia dilakukan oleh orang Islam, lagi memburukkan imej Islam di mata dunia... banyak cara lagi untuk melawan US tapi bukan cara kekejaman terhadap rakyat asing yang tak berdosa..... tapi kalau diorang kat Bush or Sharon mmg aku setuju......

                harap2 kejadian sembelih ni tak berlarutan lagi, sebab aku takut, nanti pihak US akan jadikan semua tu alasan untuk bertapak lebih kukuh di bumi Arab terutama sekali Arab Saudi, tapi kejadian di bumi Palestin diendahkan......

                http://www.bharian.com.my/m/BHarian/...04212/Article/ - Potong kepala haram - Tantawi

                Comment


                • #9


                  Acik lebih suka mengamalkan sikap tunggu & diam dlm hal ini.

                  Comment


                  • #10
                    Kiriman asal oleh fosilmitra


                    Acik lebih suka mengamalkan sikap tunggu & diam dlm hal ini.
                    sama gak tunggu n lihat jer...hari tu pasal Nick Berg cepat giler
                    melatah tuduh Al-Qaeda la...sedangkan Al-Qaeda keluarkan
                    bukti2 yang semua nie keje U.S...emmm

                    Comment


                    • #11
                      ada lg org yg bersikap tunggu dan lihat....mmm,ntahlah!

                      Comment


                      • #12
                        aku dah tengok dah video og korea tu....

                        sama jer cara dengan nicholas berg...

                        org tu dah mati lama baru sembelih..... baju oren lagi kekkeke...

                        Comment


                        • #13
                          aku dah tengok dah video og korea tu....

                          sama jer cara dengan nicholas berg...

                          org tu dah mati lama baru sembelih..... baju oren lagi kekkeke...
                          chef, tu la low bajet movie punya sequen - semua pelakon tambahan main tangkap muat punya - cuma pelakon sebenar ialah mangsa... wakakaka

                          Comment


                          • #14
                            Kiriman asal oleh thegreen04
                            ada lg org yg bersikap tunggu dan lihat....mmm,ntahlah!
                            habis ko nak camne??melenting tanpa ada bukti yang kukuh...
                            hari tu pun semua pakat tuduh Al-Qaeda tapi Al-Qaeda sendiri
                            kata yang depa tak buat,siap sediakan bukti2 kukuh lagi utk
                            menyangkal dakwaan tu...

                            kalau kita percaya bulat2 maknanya orang yang buat filem
                            tu berjayala dalam agenda mereka....

                            p/s:web menyangkal pembunuhan Nick Berg

                            Comment


                            • #15
                              eikk..aku mmg x percaya yg org islam buat kerje gilerrrrrrr tue...itu kerjerrrr org yg musnahkan nama baik islam....

                              Comment

                              Working...
                              X