Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

    Dua hari lepas ada seorang calon DUN BN didalam ceramahnya telah memberitahu bahawa 30 kerusi DUN Kelantan sudah milik BN. (bermaksud dalam ramalan, mereka sudah menang 30 kerusi DUN) ini berdasarkan tinjauan yang telah mereka lakukan.

    Kelantan mempunya 45 kerusi DUN, ini bermakna BN akan menang dan berjaya menewaskan kerajaan PAS di Kelantan sekali gus dapat menubuhkan kerajaan tidak lama lagi..

    Sejak akhir2 ini memang sokongan rakyat2 terhadap BN sangat kuat. Di kampung aku penyokong PAS boleh dikira dengan jari. Markaz2 PAS sunyi sepi sebaliknya markaz2 umno riuh rendah dengan gelak ketawa, menandakan kegembiraan meraka. Kempen dari rumah kerumah yang mereka lakukan telah membuahkan hasil. Pak haji sendiri pun terbalik(masuk umno). Orang bagi makan takkan tak nak, bersuap pulak tu. Aku sendiri boleh katakan tempat aku PAS akan kalah teruk. Daripada seribu lebih pengundi, yang sokong PAS tak sampai 100 org, ini berdasarkan penilaian yang telah aku buat melalui hitungan dari rumah kerumah.

    Aku hanya melihat dari jauh situasi ini...Hanya mampu berdoa agar PAS terus memerintah Kelantan.
    Last edited by Captainkiko; 03-03-08, 02:10 PM.

  • #2
    Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan



    pertemuan anak kelantan dgn Pak Lah
    vs
    pertemuan anak kelantan dgn TGNA



    pandai2 la nilaikan sendri
    Last edited by asura; 03-03-08, 02:06 PM.

    Comment


    • #3
      Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

      kawan2 aku yg asal kelantan kata diaorang nak tengok kelantan maju, supaya boleh dibandingkan dgn negeri2 lain. kelantan kena ada shopping mall. kena ada universiti sendiri. nak highway. nak banyak traffic light (ni aku tambah sendiri). bottom line, nak robohkan hutan tropika dan bina hutan konkrit.

      sata aku TGNA telah bertungkus lumus nak mempertahankan kelantan drp dikuasai kapitalis luar. tengok je la johor yg dibangga2 sangat tu. bape byk properti kat johor dimiliki oleh orang asing? bisnes2 kat sana pun orang spore banyak bubuh kaki. yg orang johor dapat ialah shopping mall untuk melepak dan pergi tengok wayang.

      agaknya lebai2 kat kelantan kepingin nak tengok bangla dan vietnam bersepah kat kota bharu. lepas tu peniaga tempatan bungkus tikar sebab bisnes kapitalis masuk seperti mana giant/tesco/carrefour membunuh peniaga2 kedai runcit di lembah kelang.

      Comment


      • #4
        Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

        bagus-bagus...............................

        Comment


        • #5
          Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

          Originally posted by serra View Post
          kawan2 aku yg asal kelantan kata diaorang nak tengok kelantan maju, supaya boleh dibandingkan dgn negeri2 lain. kelantan kena ada shopping mall. kena ada universiti sendiri. nak highway. nak banyak traffic light (ni aku tambah sendiri). bottom line, nak robohkan hutan tropika dan bina hutan konkrit.
          shopping mall dh ade kat kelantan...pasaraya billion, KB Mall (bukan super market, tapi hyper market dn pernah di iktiraf sebg pasaraya terbaik di Malaysia) university pn dh ade, UMK. trafic ligt mmg dh ade.

          Originally posted by serra View Post
          sata aku TGNA telah bertungkus lumus nak mempertahankan kelantan drp dikuasai kapitalis luar. tengok je la johor yg dibangga2 sangat tu. bape byk properti kat johor dimiliki oleh orang asing? bisnes2 kat sana pun orang spore banyak bubuh kaki. yg orang johor dapat ialah shopping mall untuk melepak dan pergi tengok wayang.
          tok guru ni aziz kata kalau bukan kerana tggungjawab nya terhadap agama, dh lame dia ambik duit RM 1 juta yg di tawarkn oleh seoragn cina dulu.

          Originally posted by serra View Post
          agaknya lebai2 kat kelantan kepingin nak tengok bangla dan vietnam bersepah kat kota bharu. lepas tu peniaga tempatan bungkus tikar sebab bisnes kapitalis masuk seperti mana giant/tesco/carrefour membunuh peniaga2 kedai runcit di lembah kelang.
          mereka tertipu oleh dakyah wakil calon BN yang menjanjikn macam2..anak2 akan diberi kerja, biasiswa dan mcm2. setiap kali kunjungan wakil BN mereka akan bagi duit, kain. time ngundi jer dorg bagi mcm2, lepas jer ngundi tok wakil hilang nntah kemana.

          Comment


          • #6
            Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

            Tadi aku buka topik ni dalam PRU12 tapi kuar kat isu semasa. Pintu sama tapi bilik lain. huhh. Harap jangan la marah2 pulak.

            Comment


            • #7
              Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

              jangan bermimpi di siang hari....

              Comment


              • #8
                Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                kt mne ahli pas yg kurang tu???aku nk komen banyka pun xblh sbb xdok klate dn bkn org klate...tp aku pnh blaja di pantai timur dn pnh g klate....aku tgk pembangunan msh lg rancak macam kt bandr2 lain...masyarakat hidup hrmoni...peniaga melayu msih mampu survive...kalau nk tgk kemiskinan,sosial kt bandar2 mne pun still ade...aku rs better klate diperintah krjaan skrg...kite xtau ape nsib mereka jika krjaan bertukar...mkin baik atau mkin truk???sma2 r kite lihat....

                Comment


                • #9
                  Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                  Originally posted by serra View Post
                  kawan2 aku yg asal kelantan kata diaorang nak tengok kelantan maju, supaya boleh dibandingkan dgn negeri2 lain. kelantan kena ada shopping mall. kena ada universiti sendiri. nak highway. nak banyak traffic light (ni aku tambah sendiri). bottom line, nak robohkan hutan tropika dan bina hutan konkrit.

                  sata aku TGNA telah bertungkus lumus nak mempertahankan kelantan drp dikuasai kapitalis luar. tengok je la johor yg dibangga2 sangat tu. bape byk properti kat johor dimiliki oleh orang asing? bisnes2 kat sana pun orang spore banyak bubuh kaki. yg orang johor dapat ialah shopping mall untuk melepak dan pergi tengok wayang.

                  agaknya lebai2 kat kelantan kepingin nak tengok bangla dan vietnam bersepah kat kota bharu. lepas tu peniaga tempatan bungkus tikar sebab bisnes kapitalis masuk seperti mana giant/tesco/carrefour membunuh peniaga2 kedai runcit di lembah kelang.

                  ....kihhkhihhii..aku duk selangor nie pun dah boring tengok ramainyer pendatang asing dok lepak kt shoping mall...pewaris kerajjaan nak sampai kat kelantan kot...kihhihkhh

                  Comment


                  • #10
                    Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                    xlawan lagik...so ramalan xde asas yg konkrit.....tgk je pola pengundi berubah ke x

                    Comment


                    • #11
                      Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                      realistiknya.. aku pecaya dan berpijak kat mana sepatutnya aku pijak..
                      PAS akan banyak menang untuk PRU kali ni.. bkn saja di kltn.. tapi seluruh Negara.. tapi untuk menubuhkan sebuah kerajaan... tak berani nak komen..

                      dan bila post mortem di buat pada keputusan PRU ni.. walau pun sebelum keputusan malah sebelum hari mengundi.. aku bleh rumuskan.. kemenangan pembangkang bukan atas sebab manifesto atau apa yang di angkat menjadi teras parti.. tapi 100% pada kredibiliti pak lah sebagai pemimpin..

                      Comment


                      • #12
                        Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                        Originally posted by Captainkiko View Post
                        Daripada seribu lebih pengundi, yang sokong PAS tak sampai 100 org, ini berdasarkan penilaian yang telah aku buat melalui hitungan dari rumah kerumah.
                        ko kat dun mana? aku rasa kalo dun2 area KB pas still okey... kuat... daerah2 lain xleh nak agak la. tapi mmg boleh kata paling sengit & meriah dlm PRU12 ni kat kelantan la...

                        BN kalo kalah kat kelantan xde terasa sgt, even takleh nafikan lg 2/3... tapi kalo PAs kalah... abis laaaa! kena tunggu sampai ada isu besar macam tahun 1999 atau 1990 balik la baru bleh merasa balik pegang kelantan... itupun kalo TGNA... still aliveeeeeeee!

                        tapi once BN dah run petrolium kat kelantan... jangan harap la plak nak bagi mudah2 PAS rampas balik.
                        Last edited by rio; 03-03-08, 08:52 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                          Originally posted by unsung_hero View Post
                          ko kat dun mana? aku rasa kalo dun2 area KB pas still okey... kuat... daerah2 lain xleh nak agak la. tapi mmg boleh kata paling sengit & meriah dlm PRU12 ni kat kelantan la...

                          BN kalo kalah kat kelantan xde terasa sgt, even takleh nafikan lg 2/3... tapi kalo PAs kalah... abis laaaa! kena tunggu sampai ada isu besar macam tahun 1999 atau 1990 balik la baru bleh merasa balik pegang kelantan... itupun kalo TGNA... still aliveeeeeeee!

                          tapi once BN dah run petrolium kat kelantan... jangan harap la plak nak bagi mudah2 PAS rampas balik.
                          kat dun limbongan, pasir puteh...haritu masa mula2 pos buko ore ade lagi, tapi loni semua gi duduk pos BN. Pos pas xde ore. Bile fikir ttg ni tiba2 jer rase seram.

                          Alhamdulillah, bguslh kalu tmpt kau okey..Kau duk kg mane? ade mase aku nk g jalan2 leh tak? teringin nak tgk kemeriahan org2 kita, maklumlah kat sini sunyi jer. harap2 kelantan tak kalah la..Aku nak tok guru lagi...

                          Comment


                          • #14
                            Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                            seram, seram jugak... yg topik satu lg tu bila nak jawap?

                            wassalam.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Ramalan awal BN sudah menang 30 kerusi DUN di Kelantan

                              tala tgk kemain byk bendera ngan poster...kadang2 sampai menganggu pengguna jln raya.... Putik kat kale cepo tu tak buruk lg... wujuk plak Purnama kat dpn taman bendahara.... knp duit tu tak dimpan unt kasi kat rakyat je??? tala harap bn menang.... biar maju cam ganu tu.... wlpun kelantan skrg bawah pas...mcm2 masalah dah timbuk skrg neh...bkn takda budak2 vandelisme pun...bkn takda penagih pun...still sama je... kalu hari sabtu ramai bebudak dtg kb ... sakit mata tgk pakaian ngan gelagak bebudak yg tak abis skolah tu.... budok jate pakai rantai... budok tino baju singkat rambut kaler... sama je....

                              Comment

                              Working...
                              X