Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?



    Kawan saya nak balik Kelantan dengarnya akan diberi 'duit raya' di PWTC @ Terminal Putra. Lepas tu, sampai ke Kelantan pun akan dapat 'duit raya' lagi. Apa ni.. Pilihanraya ni hari untuk beraya ke?

    Kalau korang dihulur duit dengan puak-puak yang suka beraya ni, korang ambik tak? Korang tau ke..duit tu sebenarnya halal atau haram diambik?

  • #2
    Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

    setahu aku, kena gi daftar kat ibu pejabat UMNO kat PWTC dulu
    lepas pilihanraya baru dia kasi, itupun kalau BN menang kat Kelantan

    Comment


    • #3
      Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

      itu kira duit tambang balik le tuh, smpi kat kelantan lak dpt lagi duit tuh pulak kira duit balik KL le tu.. berapa dia org kasi?

      Comment


      • #4
        Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

        duit tambang pegi balik jer tue...

        Comment


        • #5
          Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

          Originally posted by RaZZol View Post
          duit tambang pegi balik jer tue...
          Orang bagi kita ambik... undi tetap undi kan...

          tj

          Comment


          • #6
            Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

            Originally posted by Tok Janggut View Post
            Orang bagi kita ambik... undi tetap undi kan...

            tj

            yupp..undi adalah rahsia....

            Comment


            • #7
              Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

              kalau aku singgah kejap kat terminal tu dia kasi tak duit? hehehe leh buat blanja minyak hahahah

              Comment


              • #8
                Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                Kalu ambik duit tu...
                pastu xg ngundi xperlaa kann??
                xjd per pun..sbb dorg bg seblum ngundi...
                best gak tu...leh balik kg...

                Comment


                • #9
                  Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                  aku ngundi tp tak ambik pun duit......erm.....mungkin abis sbb org yg tak ngundi dah ambik.....

                  Comment


                  • #10
                    Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                    Originally posted by Humairah View Post
                    aku ngundi tp tak ambik pun duit......erm.....mungkin abis sbb org yg tak ngundi dah ambik.....
                    erk? tak amek ke tak dpt sbb dah kne amek?

                    .

                    Comment


                    • #11
                      Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                      OoOO.

                      penah 1 hari aku naik taxi nak balik rumah.

                      pakcik taxi tu menceritakan 1 kejadian pd aku.

                      anaknya seorang kakitangan awam, diberi Undi Pos..dimana posman akan datang ke rumah membawa kertas undi beserta duit to vote for that PARTY..( malas nk mention )

                      padahal xsilap aku, dia kt anak dia cekgu, dan pada masa tu anak dia berada di kampong tmpt dia mengundi..kenapa diberi undi pos? sedangkan dia berada di dlm kawasan.

                      tapi kalo aku diberi duit tuk mengundi MGKIN aku juga akan amek..hahaha..tak amek pn DIA menang gak...

                      bek amekkkkkkk

                      Comment


                      • #12
                        Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                        brape banyak diorang bagi duit tu?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                          negeri mana lagik yang bagi duit nih?
                          aku nak gaks..

                          Comment


                          • #14
                            Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                            aku pun penah dgr pasal duit nih..mak aku kata duit claim ngundi

                            aritu ada sorang makcik ni ckp kat aku (aku kena ngundi kat kuantan, skang dok KL), suh la sesapa kat Kuantan daftar...daftar kat pejabat UMNO la kot..pastu boleh pegi collect..tapi tak tau la mcm mana proses dia...

                            dia citer lagi, dulu kat kampung, orang datang bagi duit kat mak dia sebab anak-anak dia balik ngundi..so collect dari mak dia je la

                            sapa yg penah dpt duit nih?

                            Comment


                            • #15
                              Re: Dapat 'duit raya' untuk pilihanraya?

                              few hundred gak dapat kalo tak silap..

                              RM300.00 kot....

                              dengan 1 pangkah dpt RM300..

                              sapa tamau?

                              Comment

                              Working...
                              X