Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Tepek gambar & video Bersih lagi....

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

    anwar dah kuar statement:

    Anwar: Kami tidak arah rempuh sekatan polis
    S Pathmawathy
    1:39PM Apr 30, 2012
    Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan bahawa beliau dan timbalannya Azmin Ali tidak mengeluarkan arahan supaya peserta merempuh pagar kawat duri polis yang dipasang di sekeliling Dataran Merdeka pada Sabtu.
    Kalau betul ada arahan, gomen patut amik tindakan kat dia ngan azmin ali sekali. sebab tmpt2 lain (selain dataran ngan keta polis terbalik) okeh je, takde konfrontasi besar bagai

    Lepas tuh ada kesatuan wartawan tak puas hati tindakan polis. Dgr ceta ada wartawan pun kena belasah ngan polis masuk spital.. sesapa ada info?

    Kesatuan wartawan kutuk tindakan polis
    2:26PM Apr 30, 2012

    Enam kesatuan wartawan menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak menyiasat dakwaan tindakan ganas dalam perhimpunan BERSIH 3.0 secara terperinci dan mendakwa individu terbabit.

    Enam kesatuan wartawan itu, termasuk Pusat Kewartawanan Bebas, Piagam Aliran 2000, Kesatuan Wartawan Utara Tanah Melayu, membuat desakan itu dalam satu kenyataan bersama semalam.

    Kenyataan itu juga mengutuk tangkapan ke atas dua wartawan dan tindakan ganas pihak polis terhadap petugas media yang membuat liputan ke atas himpunan 'Duduk dan Bantah' itu.

    "Perdana menteri mesti mengambil tindakan tegas bagi memastikan semua anggota unit beruniform memahami dan menghormati peranan wartawan dan memberi pampasan ke atas barangan mereka yang dirosakkan dengan sengaja," menurut kenyataan itu.
    sumber: http://malaysiakini.com/news/196494

    Pasal amik tindakan siasat dan saman or apa2 kat anwar, ambiga dan azmin etc.. jgn lupa siasat dan amik tindakan juga pada sesetengah/segelintir polis yg belasah org.

    Comment


    • #32
      Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

      bab amik tindakan ke atas polis yg belasah org tu agak sukar...

      Comment


      • #33
        Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

        Originally posted by mr_naza View Post
        bab amik tindakan ke atas polis yg belasah org tu agak sukar...
        Saya sokong amik tindakan pd demonstrator yg buat kacau, hatta even anwar or sesapa bertanggungjawab, tp utk polis pun by right sama la. Ini utk jaga imej polis. Pada saya bukan semua polis yg teruk, hanya segelintir yg tak ikut prosedur. Ramai lagi yg ok dan buat kerja ok kawal demonstarsi ni, eg. di tempat2 lain dijohor, peneng even kat KL ni pun, ramai yg OK. Tp akibatkan segelintir ni, lepas tuh takde tindakan, itu yg nama polis org pandang lekeh.

        contoh:



        Setakat cepuk 2-3 kali tuh boleh accept la sebab melawan nak kena tangkap, ini dah tak melawan pun, siap yg lalu dekat pun sebat.. prosedur apa ni?

        Comment


        • #34
          Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

          manusia jugak polis tu.....kalo org2 bersih masa ramai2 berani belasah polis....polis pun gitu juga...nasib baik x ditembak nya terus....kita x tau ape jd sebelom tu bang....ntah2 dia langgar road block ke hape....mcm kes kt sogo tu le...tau2 mmg dah pecah cermin bagai...xleh nk judge by clip yg ada nih....

          btw clip tu bukan masa bersih kan...
          Last edited by MukH; 30-04-12, 04:49 PM.

          Comment


          • #35
            Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....



            Video dari seorg jiran yg juga seorg polis...



            p/s: Acik sendiri pun tak tgk lagi..

            Comment


            • #36
              Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....



              kuar tak gambaq?
              mana satu betoi?

              Comment


              • #37
                Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                Originally posted by sawi View Post


                kuar tak gambaq?
                mana satu betoi?
                aku rase peserta bersih tu nyamar jadi pulis kot

                Comment


                • #38
                  Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                  Originally posted by ekzos_pipe View Post
                  Saya sokong amik tindakan pd demonstrator yg buat kacau, hatta even anwar or sesapa bertanggungjawab, tp utk polis pun by right sama la. Ini utk jaga imej polis. Pada saya bukan semua polis yg teruk, hanya segelintir yg tak ikut prosedur. Ramai lagi yg ok dan buat kerja ok kawal demonstarsi ni, eg. di tempat2 lain dijohor, peneng even kat KL ni pun, ramai yg OK. Tp akibatkan segelintir ni, lepas tuh takde tindakan, itu yg nama polis org pandang lekeh.

                  contoh:



                  Setakat cepuk 2-3 kali tuh boleh accept la sebab melawan nak kena tangkap, ini dah tak melawan pun, siap yg lalu dekat pun sebat.. prosedur apa ni?
                  aku pun sokong amik tindakan mana2 pihak yang bersalah even perhimpunan ni pun bukan "halal" pun...tapi kan skrg semua tau yg bila bab2 kena ngan polis senyap diam membisu pdhal mmg salah pun tapi menteri cover baik punya so nak amik tindakan mmg sukar..tula maksud aku..tapi kalau untuk memulih nama baik polis patut amik tindakan so baru adil dan saksama

                  Comment


                  • #39
                    Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                    Originally posted by fosilmitra View Post


                    Video dari seorg jiran yg juga seorg polis...



                    p/s: Acik sendiri pun tak tgk lagi..
                    walopon ada details dia terlepas
                    aku rase ini analisis paleng lengkap dan adil
                    at least dia mencuba

                    all in all
                    humans are succumbed n susceptible to trolls in their most fragile and hostile condition
                    just like u disturb a herd of cattle
                    kaaaaahhhhh
                    mende ni orang dah praktik n manipulasi secara terancang sejak jaman hitler lagi, even long b4 dat

                    apepon
                    kesian pada azri yg tak pasal2 kene blasah
                    adoiiiiii laaa
                    Last edited by DatukM; 30-04-12, 05:11 PM.

                    Comment


                    • #40
                      Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                      Originally posted by sawi View Post


                      kuar tak gambaq?
                      mana satu betoi?
                      rasanya ramai akan percaya kosmo..

                      Comment


                      • #41
                        Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                        Originally posted by fosilmitra View Post


                        Video dari seorg jiran yg juga seorg polis...



                        p/s: Acik sendiri pun tak tgk lagi..
                        aku tak kira la..
                        penyokong bersih yg terlibat, pelakon bn yg nak provok, semua ni bodoh...
                        demm
                        menitik air mata aku..
                        camni ker yg korang nak??
                        camni ker yg korang suka??
                        buleh bersorak??

                        ada pendemo bersih yg membantu
                        ada pakai baju biasa yg kita tatau saper..
                        tapi mana yang terlibat dalam buat benda sampai jadi ganas camni, aku tak kira la ko polis ke apa, mmg bodoh...
                        jahanam la kornag

                        ok aku emo.. air mata dah menitik..
                        bai nak balik

                        Comment


                        • #42
                          Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                          Kalau nak pergi demo... kena tau apa akibatnya... sanggup ke tak nak terima?
                          Gas pemedih mata... kena pukul... sesak nafas... etc...
                          Kalau sanggup then... apesal bila kena blasah banyak bunyik pulak? Nangis2 masuk paper?
                          Why not take it as a man?

                          Anyhow... kalau taknak kena blasah... tak payah pergi... duduk ajelah kat rumah...
                          lni tidak... semangat pergi berarak... bersih lah konon... cuba check bila dah abis bersih... kawasan tu tak bersih pun kan...

                          Comment


                          • #43
                            Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                            Originally posted by Livewire View Post
                            Kalau nak pergi demo... kena tau apa akibatnya... sanggup ke tak nak terima?
                            Gas pemedih mata... kena pukul... sesak nafas... etc...
                            Kalau sanggup then... apesal bila kena blasah banyak bunyik pulak? Nangis2 masuk paper?
                            Why not take it as a man?

                            Anyhow... kalau taknak kena blasah... tak payah pergi... duduk ajelah kat rumah...
                            lni tidak... semangat pergi berarak... bersih lah konon... cuba check bila dah abis bersih... kawasan tu tak bersih pun kan...
                            kok ye pun, takkan semua pergi sana boleh kena belasah bagai.. poliskan ada prosedur nak tangkap org. mana main boleh belasah je. itu pasal sampai reporter buat kerja pun kena belasah tak pasal2...

                            So kalau mcm ni, org demo pn ble kata plak, polis yg kena belasah ngan org ramai tu pun kita boleh cakap la, pada PM, pada polis, ketua polis negara, len kali jgn hantar polis jaga kalau tak nak kena belasah dgn org demo ni, pi la jaga tmpt lain dan polis yg kena belasah tu jgn le merengek, take it as a man....

                            tak logik le....

                            Comment


                            • #44
                              Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                              tau plak kesah hal2 double standard ni kan...

                              tp polis ditugaskan utk bekerja...terpaksalah dia menjalankn tugas...

                              Semlm saya naik van onthe way balik ipk pun kena serang dekat 300 orang... Habis van kemek n cermin pecah ... Diorg tak pikir ker .... Kalau kami tembak apa jadi ... Bodoh betul la....
                              ni status FB member aku....dia polis...kejadian ni masa otw balik dr bersih tu....

                              Comment


                              • #45
                                Re: Tepek gambar & video Bersih lagi....

                                ni dari abu aqif

                                Comment

                                Working...
                                X