Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

    portal ni > http://www.jpn.gov.my/semakic/

    Telah pun di tutup..

    sapa punya arahan? kita tak tau..! ini mungkin tindakan terdesak untuk menghentikan pemeriksaan status IC para pendatang dan orang2 yg bernama pelik.. skali tgk kita tau mereka bukan rakyat negara kita..!

    ~~~~

    check ni.. 2 IC .. satu nama orang?

    750512085400

    750526085989

    orang yang sama harlina binti abd samad

    kad pengenalan lama A3090579

    kedua2 IC didaftarkan untuk pengundian di tempat yang sama

    ~~~~

    lagi. tapi ini di parlimen pekan!

    senarai orang yg tidak ada dalam online JPN yang masih terdaftar di online SPR....pengundi-pengundi ini berada di parlimen PEKAN...aku sempat cek beberapa nama ni di online JPN sebelum di stop


    1. 101222755365 ABDULLAH D/O KUNJI MAHIDIN

    2. 111231325542 KUNCHIR BINTI DAYANG

    3. 131231329576 MEK TEH BINTI DOLAH

    4. 141231328417 TANJONG BIN LAMBAK

    5. 181231328245 TI VO SO

    6. 280623715459 PERUMAL A/L RENGASAMY

    7. 300410715346 TAN SAI KEOW

    8. 461114715138 SAROJAH A/P SAMY

    9. 480225715177 UPAK

    ~~

    sumber di atas - di pinjam utk share dari TKO.

  • #2
    Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

    yup confirmed tutup, jam 9 pagi tadi still boleh..

    Comment


    • #3
      Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

      ler. igtkan down

      kot server bz sbb ramai nk cek angka2 ajaib tu

      .

      Comment


      • #4
        Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

        ahah.. dah ok dah balik wehh... yahuuu.. baru je test ni lagi 10.13am.

        okeh dah try dah yg morp bagi contoh:

        ABDULLAH D/O KUNJI MAHIDIN - 101222755365
        Cek di SPR: OK, Lokaliti: 085 / 22 / 13 / 002 - KG NENASI BEBAR

        Cek di JPN: Tiada permohonan/ No yang dimasukkan tidak sah.
        Last edited by ekzos_pipe; 04-08-11, 10:17 AM.

        Comment


        • #5
          Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

          reboot server kot kejap..

          Comment


          • #6
            Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

            Originally posted by emy View Post
            reboot server kot kejap..
            bukan la emy...


            server is disconnected.

            Comment


            • #7
              Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

              sori
              aku reboot jap td

              Comment


              • #8
                Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                Originally posted by ekzos_pipe View Post
                ahah.. dah ok dah balik wehh... yahuuu.. baru je test ni lagi 10.13am.

                okeh dah try dah yg morp bagi contoh:

                ABDULLAH D/O KUNJI MAHIDIN - 101222755365
                Cek di SPR: OK, Lokaliti: 085 / 22 / 13 / 002 - KG NENASI BEBAR

                Cek di JPN: Tiada permohonan/ No yang dimasukkan tidak sah.
                gogogo

                1st skali cek ic sniri. saje nak feeling2 rakyat malaysia sket kan

                print screen smua hantu tu stepek pastu gather smua satu web
                rase ramai dh kot printscreen ni

                tp klo dah jd isu, org petikaikan,

                tp japlg tetibe kluar statement akhbar, takleh ckp ape gak.
                nama i ada title.. u ada? ihihi

                .

                Comment


                • #9
                  Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!



                  Satu jer acik nak ckpkan kat sini... Masa untuk pilihanraya umum dah semakin dekat... sabau jelaa...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                    aku dah try check, cilakak mmg mencurigakan. So kali ni silala JPN dan SPR tepis lagi sekali.



                    berdoala banyak2 bulan puasa nih.
                    Last edited by spider; 04-08-11, 10:43 AM.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                      nama pelik2 tu tak semestinya bukan warganegara.

                      12 tahun lepas aku keja ngan kementerian pendidikan, dan selalu main ngan database pelajar.

                      kebanyakkan nama pelik2 ni kaum peribumi.

                      dlm isu ni aku tak tau lah

                      dulu aku proses permohonan pelajar, so selalu la jumpa nama pelik, lawak, huduh, mace2 lah

                      Comment


                      • #12
                        Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                        oo ni pun hantu gak.. sama ngan Soessje Scwanne Jetty Silvana Groeneveld



                        ke sbb dah berumor .. ic tak siap2.. ke?



                        .
                        Last edited by chunli; 04-08-11, 10:51 AM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                          satu je aku nk bgtao
                          db jpn tu mmg byk data sampah
                          garbage

                          Comment


                          • #14
                            Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                            klo jpn byk garbage.. yg takde data kat jpn tp ade kat spr tu camano

                            ic org dah ninggal buley cek ke tak ek?

                            tah2 kes org ninggal tp tak repot..

                            .

                            Comment


                            • #15
                              Re: Portal untuk Semakan IC JPN - di tutup serta-merta!

                              mari kita buat website BERSIH....kita bubuh semua bukti2 yang ada...

                              ---------- kemaskini 04-08-11 11:04 AM ----------

                              Originally posted by chunli View Post
                              klo jpn byk garbage.. yg takde data kat jpn tp ade kat spr tu camano

                              ic org dah ninggal buley cek ke tak ek?

                              tah2 kes org ninggal tp tak repot..

                              .
                              yang aku paham...database ade relationship...contoh JPN ade lah parent kepada SPR...so data JPN mesti ade di SPR....kalau ade di SPR tapi xde kat JPN tu something wrong...kalau ic org meninggal pun,kalau di JPN wujud,SPR mesti wujud,kalau didelete mesti xde...tapi kalau dah delete kat JPN tapi SPR still ade tu ade 2 kemungkinan database JPN xupdate atau ade unsur2 pengundi hantu....

                              Comment

                              Working...
                              X