Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

Page Title Module
Move Remove Collapse
This topic is closed.
X
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

    Assalamualaikum

    Nothing much yang saya dapat ttg dia (kecuali video perempuan puaka) dan sedikit dari wikipedia. Tetapi ada persoalan timbul. Sila baca kompilasi ini:

    dari wikipedia: http://ms.wikipedia.org/wiki/Rosmah_Mansor

    Datin Paduka Seri Rosmah Mansor ialah isteri Perdana Menteri Malaysia ke-6 Dato' Seri Mohd Najib bin Abdul Razak. Beliau dilahirkan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada 1951. Beliau merupakan canselor Universiti Industri Selangor (UNISEL).

    Beliau merupakan isteri kedua Najib. Hasil perkahwinan tersebut, mereka mempunyai dua orang anak, Norashman dan Nooryana Narjawa. Beliau mempunyai seorang anak Azrene Soraya hasil daripada perkahwinan beliau yang pertama dengan Farith Ismeth Amir. Ibu beliau berasal dari Kampung Mertang, Seri Menanti, Negeri Sembilan.

    Persoalan:

    Kalau nama suami dia fartih Ismeth amir, kenapa nama anak mereka: Azrene Soraya Abdul Aziz

    Any explanation?

    tj

  • #2
    Nak letak ke sejarah dia ni?

    Mual korang nanti..

    Korang google ajelah nama dia+vip atau yg lain2.. Dh banyak blog memaparkannya. Jelek bila baca... Sbb tu dulu kalo korang baca tulisan aku sebelum bijan naik.. Aku sgt kritikal!.. Mmg lingkup negara! Memang lingkup perbendaharaan..

    Comment


    • #3
      Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

      Originally posted by morpheuzneo View Post
      Nak letak ke sejarah dia ni?

      Mual korang nanti..

      Korang google ajelah nama dia+vip atau yg lain2.. Dh banyak blog memaparkannya. Jelek bila baca... Sbb tu dulu kalo korang baca tulisan aku sebelum bijan naik.. Aku sgt kritikal!.. Mmg lingkup negara! Memang lingkup perbendaharaan..
      takpayah paste artikel tu morph. Just pastekan link blog2 tu... Interesting to know. Kalau dia nie rosmah anak pak mansor isteri si tukang kebun saya tak kisah sangat... tapi kalau dah mula korek satu juta sana, empat juta sini satu billion sana... that makes me worry abt the future of our country.

      tj

      Comment


      • #4
        It's already happening my friend! Bajet kita telah beberapa tahun deficit. Ada yg kata kita senang masa ni. Ekonomi berkembang cerah.. Apa yg berlaku..kita hidup senang skang di atas 'fake pessimisms'.. Semua hutang... Semua bon..

        Dlm tulisan aku di thread yg lain aku ada paste..betapa sejak bijan takeover dari pm tido.., perbelanjaan urus jpm naik bergandda2.. Dan belanja keluar negara juga naik dari 3million zaman pakTido..smpai 27million stakat bulan 7 tahun lepas..

        Itu x termasuk beberapa ratus juta peruntukan utk program permata ...

        Mengarut semua ni.

        Comment


        • #5
          Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

          mmg ade dengar dia ade anak perempuan tapi xngaku anak dia...rosmah pandai carik peluang...nape dia pilih najib?

          aku ade projek ngan 1 jabatan...org jabatan tu ngeluh...nape bajet tuk dorg kurang banding ngn PERMATA...bukan kurang sikit,kurang banyak dekat 10kali ganda...(bajet PERMATA rm111juta kan)
          Last edited by mr_naza; 17-01-11, 09:45 AM.

          Comment


          • #6
            Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

            dari satu carian,
            dapat artikel ini...
            mungkin ini aziz bekas suami pertamanya

            Ramai orang tidak sangka macam mana Aziz boleh tersangkut hati dengannya . Semasa di kampus lagi beliau sudah di cap sebagai jamban. Aziz budak baik dan lemah lembut orangnya. Dikatakan dia berkahwin dengan Aziz atas dasar suka sama suka.

            Comment


            • #7
              dari satu carian,
              dapat artikel ini...
              mungkin ini aziz bekas suami pertamanya

              Ramai orang tidak sangka macam mana Aziz boleh tersangkut hati dengannya . Semasa di kampus lagi beliau sudah di cap sebagai jamban. Aziz budak baik dan lemah lembut orangnya. Dikatakan dia berkahwin dengan Aziz atas dasar suka sama suka.
              Abis tu.. Farith ismet ulam raja tu sapa??

              Comment


              • #8
                Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                ekceli dari ape aku gugel
                aku bukan tak gamak nak letak sini
                mmg besh pon kalo letak sini pon buat stok gelak dan stok gundah gulana kalo pikirkan masa hadapan
                tapi risokan keselamatan user dan porum lah
                skang nye krajaan najib ni byk pakai megik

                Comment


                • #9
                  Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                  mungkin nama lama ismet tu aziz kot

                  Comment


                  • #10
                    Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                    aku pun tak paham.. dok ikut siri pendedahan ni..
                    dah part 5..
                    adehlaaaa

                    Comment


                    • #11
                      Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                      dulu kulit dia x cerah...

                      Comment


                      • #12
                        Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                        Originally posted by Adreen View Post
                        ekceli dari ape aku gugel
                        aku bukan tak gamak nak letak sini
                        mmg besh pon kalo letak sini pon buat stok gelak dan stok gundah gulana kalo pikirkan masa hadapan
                        tapi risokan keselamatan user dan porum lah
                        skang nye krajaan najib ni byk pakai megik
                        betul tu kuden..! aku sebenarnya lebih memikiorkan pasal bdn ni.! takut kene 'mark' woo!
                        sebab tu ler.. aku soh korang google saja- masukkan aje nama 'dia' ni.. dan letak +VIP ke.. +nama dia+ziela, nama dia dgn hisssh.. macam2 .. ! ngeri woh. korang boleh tulis pasal orang lain.. tapi jangan ler pasal kak mah ni.. !


                        kang tak pepasal kita tak de tempat nak ber'bdn'..! korang tak takut dgn B3, C4, D5? haa..! melotup kau jang! tak jumpo dah mano kepalo mana badan haa.! ..

                        kasi link pun. biar letak dalam spoiler yer..! jgn open gitu..
                        Last edited by morpheuzneo; 17-01-11, 11:28 AM.

                        Comment


                        • #13
                          Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                          morph, kalau bab akak dia ni, mmg bersemangat sungguh posting. kontrol emosi morph. hehehe. kang mengamuk kakak ko. habis kita. hehe.

                          Comment


                          • #14
                            Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                            Originally posted by fa|thz|LeR View Post
                            morph, kalau bab akak dia ni, mmg bersemangat sungguh posting. kontrol emosi morph. hehehe. kang mengamuk kakak ko. habis kita. hehe.

                            eh..eh.. saya tiada apa2 tulis pun.. .

                            ~~~
                            aku anti bersebab.. kalo orang lain dok baca aje.., aku dok tgk sendiri.. ! tu lagi bengkak hati.. !

                            Comment


                            • #15
                              Re: KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?

                              xpun pun message je link...jaga2 morph...kang ko jadi morphtuya... kalau cite akak morph ni mmg xkan sudah...

                              Comment

                              Working...
                              X